Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 23:04

Αλγερία: Το PST καταγγέλλει την «Κωμωδία που ονομάζεται “Συνάντηση Διαβούλευσης”»

Αλγερία: Το PST καταγγέλλει την «Κωμωδία που ονομάζεται Συνάντηση Διαβούλευσης”»

Σοσιαλιστικό Κόμμα των Εργαζομένων

Parti Socialiste des Travailleurs (Algérie)

حزب العمال الاشتراكي

Αφού έλαβε γνώση της πρόσκλησης στο PST στις 21 Απριλίου από την «Προεδρία της Δημοκρατίας» σε «συνάντηση διαβούλευσης σχετικά με την προετοιμασία της προεδρίας» και η οποία διεξάγεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στο Club des Pins, η Εθνική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε τα εξής:

1 – Το PST, ενεργό μέλος της επαναστατικής λαϊκής εξέγερσης που ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου 2019, θεωρεί ότι το σύστημα και τα σημερινά του θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της ενδιάμεσης προεδρίας του κ. Μπενσαλά, είναι παράνομες. Ως εκ τούτου, το PST απορρίπτει όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται από αυτά τα θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης προεδρικών εκλογών στις 4 Ιουλίου.

2 – Κατά συνέπεια, το PST αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε αυτή την παρωδία που ονομάζεται «συνάντηση διαβούλευσης», η οποία, αφενός ενισχύει την αναγκαστική μετάβαση στην σημερινή de facto εξουσία και, αφετέρου, της παρέχει μια πολιτική εγγύηση.

3 – Το PST καταγγέλλει έντονα την καταπίεση των πολιτών και απαιτεί ριχτεί άπλετο φως στις πολλές καταχρήσεις που διαπράττονται από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των παιδιών του λαού, συμπεριλαμβανομένου του ύποπτου θανάτου του μάρτυρα Ραμζί Γιεττού μετά τη σύλληψή του στις 12 Απριλίου 2019.

4 – Το PST καλεί το σημερινό de facto καθεστώς να ανακοινώσει χωρίς καθυστέρηση την κατάργηση όλων των μέτρων και την άρση όλων των εμποδίων για την αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών ελευθεριών, ιδίως των ελευθεριών έκφρασης, διαδήλωσης, οργάνωσης και συνδικαλιστικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της απεργίας.

5 – Το PST θεωρεί ότι η παρούσα διαδικασία εναντίον λίγων πολιτικών προσώπων και ολιγαρχών του καθεστώτος Μπουτεφλίκα, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, αποτελεί μέρος του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των φατριών και των ομάδων συμφερόντων στην εξουσία, η οποία ανασυγκροτείται υπό το πρίσμα της νέας ισορροπίας δυνάμεων στο εσωτερικό της. Αποτελούν ένα ομοίωμα μιας επιχείρησης «καθαρά χέρια κατά της διαφθοράς» με σκοπό να αποπλανήσει τις λαϊκές μάζες και να αποκαταστήσει την εικόνα του σημερινού de facto καθεστώτος. Τέλος, αποκαλύπτουν ότι η δικαιοσύνη εξακολουθεί να λειτουργεί κατά παραγγελία και ότι η ανεξαρτησία της από την πολιτική εξουσία και τις διαταγές της είναι ένας αγώνας που μόλις ξεκίνησε.

6 – Το PST επαναλαμβάνει την έκκλησή του για την αναγκαία αυτοοργάνωση των λαϊκών μαζών, την κινητοποίηση των εργαζομένων για την ανασυγκρότηση της UGTA και της συνδικαλιστικής της δομής και την εφαρμογή των όρων που επιτρέπουν την εκλογή μιας κυρίαρχης συντακτικής συνέλευσης αντιπροσωπευτικής των δημοκρατικών και κοινωνικών μας προσδοκιών.

Εθνική Γραμματεία του PST

Αλγέρι, 22 Απριλίου 2019

Μετάφραση: e la libertà

«PST denounces “charade called ''consultation meeting''”», International Viewpoint, 24 Απριλίου 2019, http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?article6042

«Le PST a décidé de ne pas participer à cette mascarade appelée rencontre de concertation qui conforte le passage en force du pouvoir de fait actuel d’une part et, d’autre part, lui accorde une caution politique», Parti Socialiste des Travailleurs, 22 Απριλίου 2019, https://www.pst-algerie.org/communique/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:10

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.