Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023 00:16

Μαχητές της Χαμάς από τη Γάζα εισβάλλουν στο Ισραήλ, συλλαμβάνουν και σκοτώνουν στρατιώτες

 

 

Maureen Clare Murphy

Ali Abunimah

 

 

Μαχητές της Χαμάς από τη Γάζα εισβάλλουν στο Ισραήλ, συλλαμβάνουν και σκοτώνουν στρατιώτες

 

 

Η Χαμάς εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση πρωτοφανούς κλίμακας εναντίον του Ισραήλ νωρίς το Σάββατο, η οποία, σύμφωνα με τον στρατιωτικό επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης Μοχάμεντ Ντεΐφ, είχε την κωδική ονομασία «Πλημμύρα του Αλ Άκσα» [Φαγιαντάν Αλ-Άκσα].

Η ημέρα σηματοδοτεί μια τεράστια στρατηγική αποτυχία και ήττα για το Ισραήλ, παρότι βομβαρδίζει τη Γάζα για αντίποινα.

Μετά από ώρες δημόσιας σιωπής, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζιαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς θα πληρώσει ένα «άνευ προηγουμένου τίμημα», καθώς οι μάχες συνεχίζονταν σε διάφορες περιοχές κοντά στη Γάζα μεταξύ παλαιστίνιων μαχητών της αντίστασης και ισραηλινών δυνάμεων.

 

Ramy Abdu رامي عبده

Αρκετές αεροπορικές επιδρομές συγκλονίζουν τη Γάζα αυτή τη στιγμή. Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπολύουν μαζικές επιθέσεις εναντίον πολλών περιοχών της πόλης.

10:38 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Maha Hussaini

Ένα κτίριο στη συνοικία Ταλ αλ-Χάουα, νότια της Γάζας, ισοπεδώθηκε πλήρως από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, πριν από λίγα λεπτά.

10:55 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Local Focus - Security Alerts

Μέχρι τώρα, οι επίλεκτες δυνάμεις της Αλ Κάσσαμ έχουν διεισδύσει σε διάφορα σημεία του νότιου Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και στρατιωτικών βάσεων, και η ανταλλαγή πυροβολισμών συνεχίζεται.

Local Focus - Security Alerts

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός των Ισραηλινών και των στελεχών των ISF που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και απήχθησαν στο νότιο Ισραήλ, καθώς και ο αριθμός των Παλαιστινίων στη Γάζα που έχασαν τη ζωή τους από τις επιδρομές των IAF.

11:38 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Παλαιστίνιοι μαχητές διείσδυσαν στο Ισραήλ από τη Γάζα, καθώς χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύονταν από το έδαφος επί πολλές ώρες.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι αιχμαλώτισε δεκάδες Ισραηλινούς.

 

avi scharf

Οι μαχητές της Γάζας κατάφεραν να διεισδύσουν στο εσωτερικό των πόλεων του Ισραήλ, με οχήματα και ανεμόπτερα, κάτω από τον καταιγισμό πυραύλων. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονται.

Εκατοντάδες ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί, πολλές έχουν χτυπήσει το εσωτερικό του Ισραήλ.

Tal Schneider טל שניידר تال شنايدر

Μαχητές βιντεοσκόπησαν πυροβολισμούς γύρω από μια νότια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Εικόνες άνευ προηγουμένου. Άγνωστη πηγή.

7:47 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Dalia Hatuqa

Απάντηση στην @DaliaHatuqa

Σημαντικό από τον @YousefMunayyer: Μια αιφνιδιαστική επιχείρηση που ξεκίνησε από τη Γάζα, 50 χρόνια μετά τον αιφνιδιασμό της Αιγύπτου τον Οκτώβριο που αιφνιδίασε το Ισραήλ, είναι μια συγκλονιστική ντροπή για την ισραηλινή ασφάλεια και την ηγεσία της οποίας η πολιτική στη Γάζα ήταν μια παταγώδης αποτυχία και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Dalia Hatuqa

Η Χαμάς δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη διείσδυση, όπως λέει, μαχητών της

10:06 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Παλαιστίνιοι άμαχοι πέρασαν στο Ισραήλ και από τη Γάζα. Η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της Γάζας, που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια, είναι πρόσφυγες από εδάφη γύρω από την περιφέρεια του παράκτιου θύλακα, ο οποίος βρίσκεται υπό τιμωρητική ισραηλινή πολιορκία εδώ και 16 χρόνια και στρατιωτική κατοχή για περισσότερο από μισό αιώνα.

Βίντεο δείχνει Παλαιστίνιους να κατεδαφίζουν με μπουλντόζα τον στρατιωτικοποιημένο συνοριακό φράχτη κατά μήκος της περιφέρειας της Γάζας, η οποία συνήθως περιγράφεται ως υπαίθρια φυλακή λόγω της πολιορκίας του Ισραήλ:

 

القسطل الاخباري | القدس

«لحظة إخراج جندي إسرائيلي من داخل دبابة على حدود غزة »

11:00 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Joe Truzman

Άμαχοι από τη Γάζα φαίνεται επίσης να έχουν εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος μετά τη μεγάλης κλίμακας διείσδυση στο νότιο Ισραήλ από παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες.

9:36 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Louis Allday

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Γάζα έχει ξεφύγει από τη φυλακή της και εξαπολύει έναν απελευθερωτικό πόλεμο. Μοιάζει με αντίσταση σε πρωτοφανή κλίμακα, που επανακαταλαμβάνει ενεργά την παλαιστινιακή γη.

Louis Allday

Κρίσιμο πλαίσιο για την κατανόηση της ιστορικής σημασίας των μαχητών από τη Γάζα που αναλαμβάνουν τον έλεγχο των οικισμών γύρω από τη λωρίδα:

Louis Allday

Απάντηση στον @Louis_Allday

Είναι αδύνατο να κατανοήσει κανείς τη Γάζα χωρίς να γνωρίζει ότι 247 χωριά στη νότια Παλαιστίνη εκκαθαρίστηκαν εθνοτικά από τις σιωνιστικές δυνάμεις το 1948 και οι πρόσφυγες από αυτά τα χωριά αναγκάστηκαν στη συνέχεια να βρεθούν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης που έμεινε γνωστό ως λωρίδα της Γάζας.

10:20 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Βίντεο που καταγράφηκαν από ισραηλινές κοινότητες κοντά στα σύνορα της Γάζας έδειχναν πρωτοφανείς σκηνές με ένοπλους μαχητές να εξαπλώνονται στους δρόμους.

Άλλα βίντεο φαίνεται να δείχνουν έναν τραυματισμένο ή σκοτωμένο ισραηλινό στρατιώτη να ανασύρεται από ένα όχημα στη Γάζα. Ένα άλλο βίντεο αποκαλυπτικό φαίνεται να δείχνει το πτώμα ενός Ισραηλινού στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στη Γάζα.

Πολυάριθμα βίντεο δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες και ενδεχομένως πολίτες να συλλαμβάνονται από Παλαιστίνιους.

Πρόσθετα βίντεο έδειξαν Παλαιστίνιους μαχητές με κάτι που φαίνεται να είναι ένα κατειλημμένο ισραηλινό στρατιωτικό όχημα στη Γάζα μετά την επιστροφή τους από την αιφνιδιαστική επίθεση, καθώς ένα ενθουσιασμένο πλήθος συγκεντρώνεται γύρω τους:

 

وكالة شهاب للأنباء

«فرحة استثنائية مع عودة مقاتلي غزة بعد اقتحامهم مستوطنات الغلاف».

8:56 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Τουλάχιστον ένα ισραηλινό τανκ καταστράφηκε και τουλάχιστον ένας ισραηλινός στρατιώτης εμφανίζεται σε βίντεο να βγαίνει από ένα τανκ και να μεταφέρεται στη Γάζα.

Ένας άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο να στέκεται κοντά στο φλεγόμενο τανκ ισχυρίστηκε ότι ολόκληρο το πλήρωμά του αιχμαλωτίστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές:

 

Quds News Network

Κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης: «Παλαιστίνιοι μαχητές της ελευθερίας καταφέρνουν να απαγάγουν μια ομάδα Ισραηλινών εχθρών στρατιωτών και το στρατιωτικό τους όχημα στη Γάζα, σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο δημοσιογράφο Χασάν Ισλαΐχ».

8:52 πμ - Οκτ 7, 2023

 

 

Παλαιστίνιοι μαχητές της αντίστασης κατέλαβαν πλήρως μια ισραηλινή στρατιωτική βάση. Βίντεο που τράβηξαν οι μαχητές της αντίστασης και μεταδόθηκαν από το Al Jazeera και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν νεκρούς στρατιώτες, εγκαταλελειμμένες θέσεις, ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς.

Βίντεο που διαδόθηκε από τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς δείχνει τα πτώματα δώδεκα ισραηλινών στρατιωτών.

Όλοι οι επιζώντες ισραηλινοί στρατιώτες φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει τη βάση, μια σημαντική εγκατάσταση οχυρωμένη με τσιμεντένιους τοίχους.

Έχοντας μόνο ελαφρύ οπλισμό, οι παλαιστινιακές δυνάμεις που επέβαιναν σε μοτοποδήλατα φαίνεται ότι κατάφεραν μια εκπληκτική τακτική επιτυχία απέναντι σε αυτό που περιγράφεται ως ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο με την επίλεκτη μοίρα της «Σακρ» να αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας παραμοτέρ, έναν τύπο ελαφρού αεροσκάφους. Η μονάδα λέγεται ότι έλαβε μέρος στη σημερινή επίθεση, αν και το βίντεο μπορεί να δείχνει μια εκπαιδευτική επιχείρηση που γυρίστηκε νωρίτερα:

 

شجاعية

مشاهد لسرب «صقر» إحدى الوحدات العسكرية التي شاركت في عملية #طوفان_الأقصى.

8:56 πμ - Οκτ 7, 2023

 

 

Ένα άλλο βίντεο δείχνει έναν αιχμάλωτο άνδρα, που φαίνεται να μην έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό, σε ένα όχημα στη Γάζα.

Παλαιστίνιοι μαχητές φέρονται να εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα στο Ισραήλ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ανταλλαγή πυροβολισμών γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα.

Τέσσερις άνθρωποι φέρονται να σκοτώθηκαν από πυραυλικές επιθέσεις σε χωριά Βεδουίνων στο νότιο Ισραήλ και μία Ισραηλινή σκοτώθηκε από πυρά ρουκετών.

Τα χωριά των Βεδουίνων όπου σκοτώθηκαν άνθρωποι πιθανότατα δεν διέθεταν καταφύγια.

 

Local Focus - Security Alerts

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Βίντεο με τις επίλεκτες δυνάμεις της Αλ Κάσσαμ να έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα στρατιωτικό τζιπ των ISF μέσα στη Γάζα.

9:16 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Το Ισραήλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νότιο και κεντρικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, ενώ τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης φαίνεται να υπόκεινται σε στρατιωτική λογοκρισία.

 

Η αντίσταση αποφάσισε να δράσει

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς, δήλωσε ότι «αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε όλα τα εγκλήματα της κατοχής», συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων κατά πιστών και των προκλήσεων στο τέμενος Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι οι προκλήσεις στο Αλ-Άκσα τις τελευταίες ημέρες ήταν ο κύριος λόγος για την αιφνιδιαστική επίθεση.

 

Asaf Ronel

Αιφνιδιαστική επίθεση από Παλαιστίνιους μαχητές από τη Γάζα. 100 ρουκέτες. Πολλαπλές απώλειες. Αναφορές για απαγωγές στρατιωτών και άλλα.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Πολλοί λόγοι, αλλά μόλις χθες οι φανατικοί Σιωνιστές πανηγύρισαν ένα ρεκόρ όλων των εποχών σε αριθμό εποίκων που εισέβαλαν στο τέμενος Αλ-Άκσα.

9:15 πμ - Οκτ 7, 2023

 

 

Ο Ντεΐφ είπε επίσης ότι οι εκκλήσεις για ανταλλαγή κρατουμένων «αντιμετωπίστηκαν με άρνηση και οι καθημερινές παραβιάσεις συνεχίζονται στη Δυτική Όχθη».

Ο Ντεΐφ ανακοίνωσε επίσης ότι «από σήμερα τελειώνει ο συντονισμός της ασφάλειας», αναφερόμενος στην Παλαιστινιακή Αρχή που λειτουργεί ως αστυνομικός βραχίονας της ισραηλινής κατοχής, καταδιώκοντας τους ακτιβιστές της αντίστασης στη Δυτική Όχθη.

Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία για να αξιοποιήσει μια συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του βασιλείου του Κόλπου και του Ισραήλ που προωθούν οι ΗΠΑ, μια διαδικασία που απορρίπτεται από τη Χαμάς και τον υπόλοιπο άξονα της αντίστασης.

Ο Ντεΐφ κάλεσε τους Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ να συμμετάσχουν στον αγώνα και την «ισλαμική αντίσταση στον Λίβανο, το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη» να πορευτεί προς την Παλαιστίνη.

Ορισμένα τζαμιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ φέρεται να προέτρεψαν τους Παλαιστίνιους να κινητοποιηθούν.

Η Χαμάς απέφυγε να εμπλακεί σε άμεση μάχη με το Ισραήλ έπειτα από τη δολοφονία τριών ηγετών της Ισλαμικής Τζιχάντ σε αιφνιδιαστικές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα νωρίτερα φέτος.

Όμως η Χαμάς θεωρεί την Ιερουσαλήμ, με το αλ-Άκσα στην καρδιά της, ως εθνική υπόθεση για την οποία έχει προχωρήσει σε πόλεμο με το Ισραήλ στο παρελθόν, πιο πρόσφατα τον Μάιο του 2021.

Ο Γιοάβ Γκαλάντ, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ «θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινοί «στρατιώτες πολεμούν τον εχθρό σε όλα τα σημεία εισβολής», αλλά οι κάτοικοι των ισραηλινών κοινοτήτων που έχουν διεισδύσει Παλαιστίνιοι δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι έχουν εγκαταλειφθεί από τις αρχές.

Ο Κόμπι Σαμπτάι, αρχηγός της ισραηλινής αστυνομίας, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Δεχόμαστε μαζική επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας» με περισσότερες από 21 εστίες συγκρούσεων στο νότιο τμήμα της χώρας.

Καθώς το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ συνεδρίαζε το Σάββατο, οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα προμηθεύτηκαν εφόδια εν αναμονή μιας ακόμη μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή:

 

Maha Hussaini

Από μια αγορά τροφίμων στη Γάζα: εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν σε σούπερ μάρκετ και αρτοποιεία για να προμηθευτούν τρόφιμα εν αναμονή μιας παρατεταμένης βίαιης ισραηλινής επίθεσης.

10:08 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που ζουν κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, φοβούμενοι ισραηλινά πλήγματα:

 

AFP News Agency

Εκατοντάδες κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να απομακρυνθούν από τα σύνορα με το Ισραήλ μετά τις καταιγιστικές εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παράκτιο θύλακα προς το Ισραήλ, αναφέρει ανταποκριτής του AFP.

10:16 πμ - Οκτ 7, 2023

 

Τεράστια αποτυχία

Οι εικόνες των Παλαιστινίων που αιφνιδιάζουν απόλυτα τον περίφημο ισραηλινό στρατό θα θεωρηθούν στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο ως μια τεράστια στρατηγική αποτυχία, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει το Ισραήλ στη συνέχεια.

Έρχεται σχεδόν 50 χρόνια μετά τον ιστορικό στρατηγικό αιφνιδιασμό της Αιγύπτου. Στις 6 Οκτωβρίου 1973, οι αιγυπτιακές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μαζική αμφίβια επίθεση μέσω της διώρυγας του Σουέζ, με στόχο να απελευθερώσουν τη χερσόνησο του Σινά, την οποία το Ισραήλ είχε καταλάβει μαζί με τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και τα υψίπεδα Γκολάν της Συρίας το 1967.

Διαψεύδοντας τις προσδοκίες, η Αίγυπτος παραβίασε τη λεγόμενη Γραμμή Μπαρ-Λεβ, στρατιωτικές οχυρώσεις που το Ισραήλ θεωρούσε απόρθητες, τις οποίες όμως κατέλαβαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις μέσα σε λίγες ώρες.

Παρόλο που το Ισραήλ κατάφερε -με τη βοήθεια μιας τεράστιας αμερικανικής στρατιωτικής αερομεταφοράς- να αντιστρέψει την πορεία του πολέμου και να ανακαταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των απελευθερωμένων αιγυπτιακών εδαφών, οι αλληλοκατηγορίες και η αίσθηση της αποτυχίας οδήγησαν τελικά στο τέλος της θητείας και της πολιτικής καριέρας της πρωθυπουργού Γκόλντα Μέιρ.

Τα γεγονότα του Σαββάτου χαρακτηρίζονται ήδη ως «κολοσσιαία αποτυχία» από ισραηλινούς αναλυτές.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Έλι Μαρόν, πρώην αρχηγός του ισραηλινού ναυτικού, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης: «Όλο το Ισραήλ αναρωτιέται: Πού είναι ο [ισραηλινός στρατός], πού είναι η αστυνομία, πού είναι η ασφάλεια;».

«Πρόκειται για μια κολοσσιαία αποτυχία, η ηγεσία έχει απλώς αποτύχει, με τεράστιες συνέπειες», πρόσθεσε ο Μαρόν.

Η παλαιστινιακή αντίσταση έχει καταρρίψει όλες τις προβλέψεις για τις δυνατότητές της, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε τεράστιο μειονέκτημα πόρων σε σύγκριση με το Ισραήλ.

Ακόμη και καθώς η στρατιωτική κατάσταση εκτυλίσσεται, είναι ήδη σαφές ότι η 7η Οκτωβρίου 2023 θα έχει βαθιές πολιτικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή, ιδίως καθώς το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία εμφανίζονται πιο κοντά από ποτέ στην επισημοποίηση των μακροχρόνιων μυστικών δεσμών τους.

Ο Νετανιάχου έχει συνηθίσει να λέει ότι η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ριάντ θα ήταν ένα «κβαντικό άλμα» που θα μεταμόρφωνε την περιοχή υπέρ του Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα, διαβεβαίωσε ότι μια συμφωνία με τους Σαουδάραβες θα «άλλαζε τη Μέση Ανατολή για πάντα». Θα γκρέμιζε, είπε, «τείχη εχθρότητας» και θα δημιουργούσε «έναν διάδρομο ενεργειακών αγωγών, σιδηροδρομικών γραμμών, καλωδίων οπτικών ινών, μεταξύ της Ασίας μέσω της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Οι συγκλονιστικές και πρωτοφανείς σκηνές που εκτυλίσσονται τώρα έχουν διαλύσει αυτή τη φαντασίωση.

Ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα που στέλνει η Χαμάς είναι ότι είτε τα αραβικά καθεστώτα, όπως η Σαουδική Αραβία, εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ είτε όχι, το ζήτημα της Παλαιστίνης δεν μπορεί να κρύβεται κάτω από το χαλί.

Ο παλαιστινιακός λαός αρνείται να θαφτεί κάτω από την ισραηλινή τυραννία, να εξαφανιστεί για πάντα από τα μάτια και τη σκέψη, ενώ τα καθεστώτα της περιοχής στήνουν γιορτή.

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

Maureen Clare Murphy, Ali Abunimah, “Hamas fighters from Gaza storm Israel, capture and kill soldiers”, The Electronic Intifada, 7 Οκτωβρίου 2023, https://electronicintifada.net/content/hamas-fighters-gaza-storm-israel-capture-and-kill-soldiers/38631.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023 00:39

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.