Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 22:45

Έκκληση από τα Παλαιστινιακά Συνδικάτα: Βάλτε τέλος σε κάθε συνενοχή, σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ

Έκκληση από τα Παλαιστινιακά Συνδικάτα:

Βάλτε τέλος σε κάθε συνενοχή, σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΠΗΓΗ: https://laboursolidarity.org/

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

 

Το Ισραήλ απαίτησε από 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εκκενώσουν το βόρειο μισό της Γάζας, ενώ παράλληλα τους υποβάλλει σε συνεχείς βομβαρδισμούς. Αυτή η αδίστακτη κίνηση αποτελεί μέρος του σχεδίου του Ισραήλ, που υποστηρίζεται από την αμέριστη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή των ΗΠΑ και της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών κρατών, να πραγματοποιήσει πρωτοφανείς και αποτρόπαιες σφαγές εναντίον 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα και να προχωρήσει στην εθνοκάθαρση της συνολικά. Από το Σάββατο το Ισραήλ βομβαρδίζει αδιακρίτως και εντατικά τη Γάζα και έχει διακόψει τα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια, το νερό, τα τρόφιμα και τις ιατρικές προμήθειες. Το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.700 Παλαιστίνιους -μεταξύ των οποίων 614 παιδιά- ισοπεδώνοντας ολόκληρες γειτονιές, αφανίζοντας ολόκληρες οικογένειες και τραυματίζοντας περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. Ορισμένοι ειδικοί του διεθνούς δικαίου έχουν αρχίσει να προειδοποιούν για τις πράξεις γενοκτονίας του Ισραήλ.

Αλλού, η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ έχει μοιράσει περισσότερα από 10.000 τουφέκια σε εξτρεμιστές εποίκους στην Παλαιστίνη του '48 και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να διευκολύνει τις κλιμακούμενες επιθέσεις και τα πογκρόμ τους κατά των Παλαιστινίων. Οι ενέργειες, οι σφαγές και η ρητορική του Ισραήλ δείχνουν την πρόθεσή του να υλοποιήσει την από καιρό υποσχόμενη δεύτερη Νάκμπα, εκδιώκοντας όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους και δημιουργώντας μια "Νέα Μέση Ανατολή" στην οποία οι Παλαιστίνιοι θα ζουν σε διαρκή υποδούλωση.

Η αντίδραση των δυτικών κρατών ήταν η πλήρης και απόλυτη υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ, χωρίς καν μια επιφανειακή αναφορά στο διεθνές δίκαιο. Αυτό έχει ενισχύσει την ατιμωρησία του Ισραήλ, δίνοντάς του το ελεύθερο να διεξάγει τον γενοκτονικό του πόλεμο χωρίς όρια. Πέρα από τη διπλωματική υποστήριξη, τα δυτικά κράτη προμηθεύουν το Ισραήλ με οπλισμό, εγκρίνοντας τη λειτουργία ισραηλινών εταιρειών όπλων εντός των συνόρων τους.

Καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει τη στρατιωτική του επιχείρηση, τα παλαιστινιακά συνδικάτα καλούμε τους ομολόγους μας διεθνώς και όλους τους ανθρώπους με συνείδηση να βάλουν τέλος σε κάθε μορφή συνενοχής με τα εγκλήματα του Ισραήλ - σταματώντας επειγόντως το εμπόριο όπλων με το Ισραήλ, καθώς και κάθε χρηματοδότηση και στρατιωτική έρευνα. Η ώρα για δράση είναι τώρα - οι ζωές των Παλαιστινίων κρέμονται από μια κλωστή.

Αυτή η επείγουσα, κατάσταση γενοκτονίας μπορεί να αποτραπεί μόνο με μια μαζική ενίσχυση της παγκόσμιας αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης, η οποία μπορεί να περιορίσει την ισραηλινή πολεμική μηχανή.

Σας χρειαζόμαστε να αναλάβετε άμεση δράση - όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο - για να αποτρέψετε τον εξοπλισμό του ισραηλινού κράτους και των εταιρειών που εμπλέκονται στην υποδομή του αποκλεισμού. Εμπνεόμαστε από προηγούμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και από παρόμοιες διεθνείς κινητοποιήσεις ενάντια στην ιταλική εισβολή στην Αιθιοπία τη δεκαετία του 1930, τη φασιστική δικτατορία στη Χιλή τη δεκαετία του 1970 και αλλού, όπου η παγκόσμια αλληλεγγύη περιόρισε την έκταση της αποικιοκρατικής βαρβαρότητας.

Καλούμε τα συνδικάτα των αντίστοιχων κλάδων:
- Να αρνηθούν να κατασκευάσουν όπλα που προορίζονται για το Ισραήλ.

-Να αρνηθούν να μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ.

-Να ψηφίσουν αποφάσεις στο συνδικάτο τους για το σκοπό αυτό.

-Να αναλάβουν δράση κατά των συνεργαζόμενων εταιρειών που εμπλέκονται στην εφαρμογή της βάναυσης και παράνομης πολιορκίας που επιβάλλει το Ισραήλ, ιδίως εάν έχουν συμβάσεις με τον φορέα τους.

-Να πιέσουν τις κυβερνήσεις να σταματήσουν κάθε στρατιωτικό εμπόριο με το Ισραήλ και, στην περίπτωση των ΗΠΑ, τη χρηματοδότησή του.

Κάνουμε αυτή την έκκληση καθώς βλέπουμε προσπάθειες να απαγορευτεί και να φιμωθεί κάθε μορφή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.
Σας ζητάμε να μιλήσετε και να αναλάβετε δράση απέναντι στην αδικία, όπως έκαναν ιστορικά τα συνδικάτα. Κάνουμε αυτό το κάλεσμα με την πεποίθηση ότι ο αγώνας για παλαιστινιακή δικαιοσύνη και απελευθέρωση δεν είναι ένας αγώνας που αφορά μόνο την περιοχή και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ένας μοχλός για την απελευθέρωση όλων των κατακτημένων και εκμεταλλευόμενων λαών του κόσμου.

-Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων, Γάζα
-Γενική Ένωση Εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στο Εμπόριο
-Γενική Ένωση Δημοτικών Εργατών
-Γενική Ένωση Εργαζομένων σε Νηπιαγωγεία
-Γενική Ένωση Εργαζομένων Πετροχημικών
-Γενική Ένωση Γεωργικών Εργατών
-Ένωση Παλαιστινιακών Γυναικείων Επιτροπών
-Ένωση Εργαζομένων ΜΜΕ και Εντύπων

-Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων (PGFTU)
-Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εκπαιδευτικών
-Γενική Ένωση Παλαιστινίων Γυναικών
-Γενική Ένωση Παλαιστινίων Μηχανικών
-Παλαιστινιακή Ένωση Λογιστών

Ομοσπονδία Επαγγελματικών Συλλόγων, μεταξύ των οποίων:
Παλαιστινιακός Οδοντιατρικός Σύλλογος - Κέντρο Ιερουσαλήμ
Παλαιστινιακός Σύλλογος Φαρμακοποιών - Κέντρο Ιερουσαλήμ
Ιατρικός Σύλλογος - Κέντρο Ιερουσαλήμ
Σύλλογος Μηχανικών - Κέντρο Ιερουσαλήμ
Σύλλογος Γεωργικών Μηχανικών - Κέντρο Ιερουσαλήμ
Συνδικάτο κτηνιάτρων - Κέντρο Ιερουσαλήμ

-Παλαιστινιακό Συνδικάτο Δημοσιογράφων

-Παλαιστινιακός Δικηγορικός Σύλλογος
-Παλαιστινιακός Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών
-Ένωση εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς
-Παλαιστινιακή Ένωση Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες
-Ομοσπονδία Συνδικάτων Καθηγητών και Υπαλλήλων Παλαιστινιακών Πανεπιστημίων
-Γενική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων, Παλαιστίνη
-Νέα Παλαιστινιακή Ομοσπονδία Συνδικάτων
-Παλαιστινιακή Γενική Ένωση Συγγραφέων
-Παλαιστινιακή Ένωση Εργολάβων
-Ομοσπονδία Συνδικάτων Επαγγελματιών Υγείας
-Παλαιστινιακή Ένωση Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών


Contact: E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,

X [Twitter]: Workersinpales1

Instagram: Workers in Palestine

https://laboursolidarity.org/en/n/2912/call-from-palestinian-trade-unions-end-all-complicity-stop-arming-israel

 

https://europe-solidaire.org/spip.php?article68260

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 22:57

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.