Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 12:37

Διώξεις και βασανιστήρια εναντίον αγωνιστών/ριών του εργατικού κινήματος στο Ιράν

Συγκέντρωση εργατών του εργοστασίου ζαχαροκάλαμου του Χαφ Τεπέχ

Το σωματείο των εργαζομένων στα λεωφορεία της Τεχεράνης και των Προαστίων καλεί σε επείγουσα δράση: Η εκπομπή του ιρανικού εθνικού τηλεοπτικού σταθμού «Καμμένο Σχέδιο» αποτελεί πρόσχημα για τη συντριβή των εργατικών διεκδικήσεων και διαμαρτυριών.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 το ειδησεογραφικό τμήμα «20:30» της εθνικής τηλεόρασης «Φωνή και όραμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν» μετέδωσε μια αισχρή εκπομπή με τίτλο «Ταραχί Σουχτέχ» [Καμμένο Σχέδιο] που συνέδεε τους νόμιμους αγώνες των εργατών του εργοστασίου ζαχαροκάλαμου του Χαφ Τεπέχ και άλλων εργατών στο Ιράν για την καταβολή χρωστούμενων μισθών, εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και εναντίον της λεηλασίας και της κλοπής των εθνικών βιομηχανιών όχι μόνο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό, αλλά και εξοργιστικά και απαράδεκτα, με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ. Προσπάθησαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις εξαναγκασμένες ομολογίες γνωστών εργαζομένων όπως οι Αλί Νετζατί και ο Εσμαΐλ Μπαχσί οι οποίοι κρατούνται με απειλές, ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια, εναντίον αυτών και άλλων ακτιβιστών του εργατικού κινήματος στο Ιράν.

Δημιούργησαν ένα ψεύτικο γράφημα γεμάτο αντιφάσεις, χωρίς κανένα σημείο ορθολογισμού, στο οποίο έβαλαν μαζί ερασιτεχνικά μια σειρά ονομάτων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ρόλος της μαζικής υπεξαίρεσης και της κλοπής στην κυβέρνηση και πώς τέτοιες παρανομίες συνέβαλαν στις εργατικές απεργίες και τις διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν. Στόχος τους ήταν να κάνουν τους θεατές να πιστέψουν ότι η απεργία των εργατών του εργοστασίου ζαχαροκάλαμου του Χαφ Τεπέχ αποσκοπούσε στην ανατροπή της κυβέρνησης μέσω της συνεργασίας ορισμένων από αυτούς τους εργάτες με άλλους ακτιβιστές στο Ιράν, μεταξύ των οποίων και τα μέλη του σωματείου μας! Αυτό που ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτή την παράσταση είναι το ότι η κλοπή και λεηλασία ιδιοκτησιών που ανήκουν στους εργάτες και στο λαό του Ιράν που πραγματοποιείται κάτω από το έμβλημα της «ιδιωτικοποίησης», όπου τα περιουσιακά στοιχεία πωλούνται για ένα κλάσμα της πραγματικής τους αξίας μέσω εγγυημένων δανείων σε όσους έχουν στενή σχέση με το κράτος, είναι η αιτία των εργατικών διαδηλώσεων και των απεργιών.

Οι επαφές και οι διασυνδέσεις των εργατών του συνδικάτου λεωφορείων με άλλους εργάτες και εργατικές οργανώσεις στο Ιράν και σε όλο τον κόσμο είναι ένας διαφανής και αποδεκτός κανόνας αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών του κόσμου και ένα μέρος των προσπαθειών αλληλεγγύης των απλών εργατών για την επίτευξη των νόμιμων δικαιωμάτων τους. Το συνδικάτο Vahed από την ίδρυσή του έχει πάντα προσπαθήσει να διατηρήσει την αυτονομία του από όλες τις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, τους καπιταλιστές και όλα τα πολιτικά ρεύματα, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στα συμφέροντα των εργατών στα λεωφορεία και στα κοινά αιτήματα όλων των εργατών της χώρας, το δικαίωμα να σχηματίσουν ανεξάρτητες εργατικές οργανώσεις, καθώς και να αντιταχθούν στις καταστροφικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο, από την επανίδρυσή του το 2005, πολλά από τα μέλη μας αποτέλεσαν στόχο των αδυσώπητων επιθέσεων της κυβέρνησης, παρενόχλησης και αντικειμένο καταστολής των μυστικών υπηρεσιών και των δυνάμεων ασφαλείας και δικαστικών διώξεων. Από τις βίαιες επιθέσεις στα σπίτια των μελών μας τις νύχτες, μέχρι την φυλάκιση σε απομόνωση και τους σοβαρούς και βάναυσους ξυλοδαρμούς σε ανακρίσεις, τις θρασείς επιθέσεις στις συγκεντρώσεις των εργατών, την απόλυση από την εργασία, τις μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης... χρησιμοποιήθηκαν τα πάντα εναντίον της συμμετοχής μας στο συνδικάτο. Οι καταγγελίες των διεθνών οργανώσεων εργασίας εναντίον αυτών των καταπιεστικών ενεργειών και η συνεχιζόμενη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων εξακολουθούν να είναι ανοιχτές και ανεπίλυτες εκκρεμότητες που εξετάζονται στην «Επιτροπή Ελευθερίας» της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), την οποία επιδιώκουμε σθεναρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεδομένου ότι θα προστεθούν στις καταγγελίες αυτές οι πρόσφατες περιπτώσεις των εργατών ζαχαροκάλαμου και χάλυβα, δηλαδή οι εξαναγκαστικές «ομολογίες» που αποσπάστηκαν με βασανιστήρια και γενική καταστολή των εργατών των βιομηχανιών του Χαφ Τεπέχ και της χαλυβουργίας του Άχβαζ.

Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση, το δικαστικό σώμα και τις υπηρεσίες πληροφοριών είναι ότι, αντί των διώξεων εργατών και συνδικαλιστών ακτιβιστών, των πλαστών κατηγοριών και των αβάσιμων υποθέσεων εναντίον εργατών καθώς και της παραγωγής τόσο αισχρών ερασιτεχνικών «ντοκιμαντέρ», να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν την περαιτέρω κλοπή και τις τεράστιες λεηλασίες των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων. Όλα αυτά δείχνουν μόνο την απελπισία των αρχών στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων και ζητημάτων της χώρας.

Η δημιουργία ανεξάρτητων εργατικών οργανώσεων και το δικαίωμα της διαδήλωσης αποτελούν διεθνώς αναγνωρισμένο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργατών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των εργατών στο Ιράν, και εμείς ως ανεξάρτητη οργάνωση εργασίας και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τους εργάτες σε όλο τον κόσμο και το διεθνές εργατικό κίνημα για όλες τις παρενοχλήσεις και διώξεις των μελών μας και των άλλων εργατών στο Ιράν.

Το Συνδικάτο Vahed καταδικάζει έντονα αυτό το άθλιο «ντοκυμαντέρ» της τηλεόρασης και τις εξαναγκαστικές ομολογίες και αρνείται σθεναρά όλες τις κατηγορίες εναντίον του αυτόνομου και αγωνιστικού συνδικάτου και θεωρεί δικαίωμά μας την επίσημη καταγγελία εναντίον του κυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού και της δικαστικής εξουσίας για την εξουσιοδότηση της εκπομπής του. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη βίαιη σύλληψη του Εσμαΐλ Μπαχσί, της κας Σεπιντέχ Γολιάν και του αδελφού της κ. Μεχντί Γολιάν και απαιτούμε την άνευ όρων αποφυλάκιση και την ελευθερία του Αλί Νετζατί και όλων των άλλων φυλακισμένων εργατών, των δασκάλων, των ακτιβιστών και των υποστηρικτών τους.

Συνδικάτο των Εργαζομένων της Εταιρείας Λεωφορείων της Τεχεράνης και των Προαστίων

Bahman 1, 1397 (21 Ιανουαρίου 2019)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.vahedsyndica.com

Τηλεγράφημα: @vahedsyndica

Esmail Bakhsi Sepideh Gholian Ali Nejati

Εσμαΐλ Μπαχσί, Σεπιντέχ Γολιάν, Αλί Νετζατί

Γενικές πληροφορίες από τη Διεθνή Συμμαχία για την Αλληλεγγύη στους Εργαζομένους στο Ιράν:

Επείγον: ο Εσμαΐλ Μπαχσί και η Σεπιντέχ Γολιάν συνελήφθησαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Το Συνδικάτο Εργατών του εργοστασίου ζαχαροκάλαμου του Χαφ Τεπέχ ανακοίνωσε χθες ότι στις 11:55 μ.μ., την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, μια αυτοκινητοπομπή δεκαπέντε περιπολικών αυτοκινήτων, γεμάτα ένοπλες δυνάμεις της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών εισέβαλαν στο σπίτι του Εσμαΐλ Μπαχσί και τον μετέφεραν σε μια άγνωστη τοποθεσία.

Το εργατικό συνδικάτο του Χαφ Τεπέχ δήλωσε ότι μια τέτοια κατάφωρη εκδήλωση ένοπλης καταστολής αποτελεί ένδειξη απόλυτης απελπισίας από τους καπιταλιστές και τους χορηγούς τους στην απάντησή τους στις νόμιμες διεκδικήσεις των εργατών. «Ποιο είναι το νόημα και ο στόχος μιας ένοπλης επίθεσης στην κατοικία ενός εργάτη στο σκοτάδι της νύχτας; το Συνδικάτο εργατών του εργοστασίου ζαχαροκάλαμου του Χαφ Τεπέχ καταδικάζει έντονα αυτή την επίθεση και απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των κυρίων Εσμαΐλ Μπαχσί, Αλί Νετζατί και όλων των άλλων φυλακισμένων εργατών

Σημαντικές γενικές πληροφορίες:

Ο Εσμαΐλ Μπαχσί, ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων του εργοστασίου ζαχαροκάλαμου του Χαφ Τεπέχ, φυλακίστηκε για περίπου ένα μήνα, μεταξύ 18 Νοεμβρίου 2018 και 12 Δεκεμβρίου 2018, και υπέστη τις πιο τρομερές μορφές σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Μετά την απελευθέρωσή του, ο κ. Μπαχσί εξέδωσε μια δήλωση που προκαλεί τον Υπουργό Πληροφοριών σε μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση (δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο) σχετικά με τα βασανιστήρια του ενώ ήταν φυλακισμένος. Η τολμηρή απάντηση του κ. Μπαχσί συγκέντρωσε τεράστια υποστήριξη από το κοινό και επίσης προκάλεσε μια τεράστια, δημόσια αντίδραση σχετικά με το ζήτημα των βασανιστηρίων στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν

Για να δυσφημίσει τον Εσμαΐλ Μπαχσί και τους ισχυρισμούς του για βασανιστήρια στα κέντρα κράτησης στο Ιράν, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ένα δήθεν «ντοκιμαντέρ», στις 19 Ιανουαρίου 2019, στο οποίο οι Μπαχσί και Αλί Νετζατί, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργατών του εργοστασίου ζαχαροκάλαμου του Χαφ Τεπέχ, μαζί με μερικούς άλλους, παρουσιάστηκαν, να ομολογούν τα «εγκλήματα» τους για τη σύνδεση τους με «μαρξιστικές» και «κομμουνιστικές» ομάδες στο Ιράν και ακτιβιστές εργατικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό. Όμως, καθώς το κοινό γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν κάτω από βασανιστήρια και απειλές, υπήρξε μεγάλη αντίδραση κατά της κυβέρνησης και αυξημένη συμπαράσταση του κοινού για τον Εσμαΐλ Μπαχσί, τον Αλί Νετζατί και τους άλλους κρατούμενους.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και οι μονάδες μυστικών υπηρεσιών και δικαιοσύνης της αποσκοπούν όχι μόνο να δυσφημίσουν τις διαμαρτυρίες των εργατών ζαχαροκάλαμου με αυτό το «ντοκιμαντέρ», αλλά και να το χρησιμοποιήσουν ως προοίμιο και ως δικαιολογία για την εξαπόλυση μιας μαζικής, εθνικής εκστρατείας καταστολής εναντίον όλων των εργαζομένων που διαμαρτύρονται και των υποστηρικτών τους. Με αυτό το λεγόμενο «ντοκιμαντέρ» έχουν επίσης σχεδιάσει σκευωρία εναντίον των εργατών χάλυβα του Άχβαζ και των απεργιακών τους δράσεων.

Η κ. Σεπιντέχ Γολιάν, ανεξάρτητη δημοσιογράφος και κοινωνική ακτιβίστρια, η οποία συνελήφθη επίσης στις 18 Νοεμβρίου 2018 λόγω των προσπαθειών της για αλληλεγγύη στην υποστήριξη των εργατών ζαχαροκάλαμου, υποβλήθηκε σε απάνθρωπα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της κράτησής της. Η απάντηση της κας Γολιάν στη μετάδοση αυτού του «ντοκιμαντέρ» ήταν να τονίσει το γεγονός ότι όλες οι δηλώσεις της ενώ ήταν φυλακισμένη αποσπάστηκαν με βασανιστήρια. Ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ανυπακοή της, οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στην κατοικία της κας Γολιάν στις 20 Ιανουαρίου 2019 και συνελήφθησαν τόσο αυτή όσο και ο αδερφός της (και οι δύο καθώς και η μητέρα τους χτυπήθηκαν). Την ίδια μέρα ο σπίτι του Εσμαΐλ Μπαχσί έγινε επίσης επιδρομή, στις 11:55 μ.μ., μια αυτοκινητοπομπή δεκαπέντε περιπολικών αυτοκινήτων, γεμάτα ένοπλες δυνάμεις της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι συνέλαβαν τον κ. Μπαχσί και τον μετέφεραν σε μια άγνωστη τοποθεσία.

Το διεθνές εργατικό κίνημα γνωρίζει πολύ καλά τις αντεργατικές και κατασταλτικές πολιτικές και πρακτικές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και την αιματηρή ιστορία καταπίεσης κατά τα τελευταία σαράντα χρόνια και όλες οι εκθέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν μια ακόμη μαζική εθνική εκστρατεία καταστολής στην εργασία. Καλούμε όλα τα προοδευτικά άτομα, τα θεσμικά όργανα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εργατικά σωματεία και οργανώσεις να συμπαρασταθούν στους Ιρανούς εργαζόμενους και τους υποστηρικτές τους και να απαιτήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους.

Περισσότερες ενημερώσεις θα εκδοθούν σύντομα.

Διεθνής Συμμαχία για την Υποστήριξη των Εργαζομένων στο Ιράν (International Alliance in Support of Workers in Iran \ IASWI)

21 Ιανουαρίου 2019

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.workers-iran.org

https://twitter.com/IASWIinfo

https://workers-iran.org/esmaeil-bakhshi-irans-prominent-labour-activist-i-was-tortured-kicked-and-beaten-to-the-brink-of-death/

https://workers-iran.org/a-summary-review-of-the-strikes-by-sugarcane-and-steel-workers-jan-8-2019/

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε επίσης το Zamaneh:

https://en.radiozamaneh.com/blog/2019/01/22/labor-activists-arrested-after-speaking-out-against-torture-in-jail/

Ιρανός εργατικός ηγέτης μιλάει για τον βασανισμό του και προκαλεί τον υπουργού «πληροφοριών» του Ιράν

Ο Εσμαΐλ Μπαχσί, ηγέτης της ανεξάρτητης ένωσης εργατών ζαχαροκάλαμου στο Άχβαζ, μιλάει για τα βασανιστήρια που υπέστη μετά τη σύλληψή του και καλεί τον υπουργό πληροφοριών του Ιράν να του απαντήσει σε μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση.

Ο Εσμαΐλ Μπαχσί, διακεκριμένος ακτιβιστής του εργατικού κινήματος στο Ιράν: «Βασανίστηκα, δέχτηκα κλωτσιές ξυλοκοπήθηκα σχεδόν μέχρι θανάτου χωρίς αιτία ή οποιαδήποτε λέξη μέχρι του σημείου να μην μπορώ να κινηθώ για 72 ώρες στο κελί μου».

Μια ανοιχτή επιστολή από τον Εσμαΐλ Μπαχσί (εκπρόσωπος των εργατών του εργοστασίου ζαχαροκάλαμου του Χαφ Τεπέχ) για την εμπειρία του ενώ ήταν φυλακισμένος και βαριά βασανισμένος.*

Πρόσκληση προς τον Χοτζατολεσλάμ Αλαβί, Υπουργό Πληροφοριών της Ισλαμικής Δημοκρατίας για μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση.**

Κύριε Αλαβί, ενώ είχα αδικαιολόγητα φυλακιστεί για είκοσι πέντε ημέρες από το Υπουργείο Πληροφοριών, μου επιβλήθηκε τέτοιος πόνος και αγωνία, που δεν μπορώ ακόμα να ξεπεράσω και να απαλλαγώ από τα αποτελέσματά τους και έπρεπε να καταφύγω σε ψυχοφάρμακα για ανακούφιση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δύο σημαντικά ερωτήματα κυριαρχούν συνεχώς στο μυαλό μου και είστε ο κύριος υπεύθυνος για την απάντηση. Οι αξιότιμοι άνθρωποι του Ιράν και εγώ έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις.

Κατ’ αρχάς, στις πρώτες μέρες της φυλακής μου βασανίστηκα, δέχτηκα κλωτσιές ξυλοκοπήθηκα σχεδόν μέχρι θανάτου χωρίς αιτία ή οποιιαδήποτε λέξη μέχρι του σημείου να μην μπορώ να κινηθώ για 72 ώρες στο κελί μου. Με χτύπησαν τόσο πολύ που ακόμη και ο ύπνος ήταν εξαιρετικά επώδυνος για μένα. Και σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά από αυτή τη σκληρή μέρα, εξακολουθώ να αισθάνομαι σοβαρούς πόνους στα σπασμένα πλευρά μου, τα νεφρά, το αριστερό αυτί και τους όρχεις. Είναι ενδιαφέρον ότι οι βασανιστές αυτοί αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Άγνωστους Στρατιώτες του Ιμάμη Ζαμάν καθώς κακοποιούσαν συνεχώς εμένα και την κα Γολιάν με τις πιο χυδαίες σεξουαλικές προσβολές συνεχίζοντας να την χτυπάνε.

Αλλά χειρότερα από τα φυσικά βασανιστήρια ήταν τα ψυχολογικά βασανιστήρια. Δεν ξέρω τι μου έκαναν και είχα γίνει σαν πνιγμένος αρουραίος και τα χέρια μου τρέμουν ακόμα. Εγώ, που η γη έτρεμε κάτω από τα πόδια μου πριν από αυτό, εξευτελίστηκα και μετατράπηκα σε διαφορετική προσωπικότητα και παρά τις ψυχοτρόπες φαρμακευτικές αγωγές, εξακολουθώ να βιώνω σοβαρές νευρολογικές διαταραχές και κρίσεις πανικού. Σε αυτό το σημείο έχω μια ερώτηση για εσάς ως Υπουργό Πληροφοριών και ως μέλος του κλήρου: Από την άποψη της ηθικής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκείας του Ισλάμ, ποια είναι η ετυμηγορία για το βασανισμό ενός κρατουμένου; Επιτρέπεται; Εάν ναι, σε ποιο βαθμό;

Το δεύτερο ερώτημα, το οποίο είναι για μένα και την οικογένειά μου πολύ σημαντικότερο απ’ ό,τι όλα τα φυσικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, είναι το θέμα της παρακολούθησης και ακρόασης όλων των επικοινωνιών μου με τα μέλη της οικογένειάς μου από τον μηχανισμό σας. Ο ανακριτής μου μού είπε: «Ξέρουμε τα πάντα για εσάς. Ξέρουμε ακόμη και πόσες φορές η σύζυγός σας είχε καυγάδες μαζί σας λόγω των δραστηριοτήτων σας». Τον ρώτησα, «πώς το ξέρετε;», μου είπε, «οι συνομιλίες σας παρακρατήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα», πράγμα που με εξόργισε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Τώρα, η ερώτησή μου και η ερώτηση της οικογένειάς μου προς εσάς, ως Υπουργό Πληροφοριών και ως κληρικό και θρησκευτική προσωπικότητα, είναι αυτή: Με βάση τις αρχές της ηθικής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκείας του Ισλάμ, επιτρέπεται η παρακολούθηση των πιο ιδιωτικών συνομιλιών των ανθρώπων; Με βάση πιο δικαίωμα επιτρέπεται να παρακολουθεί ο μηχανισμός πληροφοριών σας τις ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ εμού και της αγαπημένης μου γυναίκας;

Ως εκ τούτου, εγώ, ο Εσμαΐλ Μπαχσί, σας προσκαλώ, κύριε Αλαβί, σε μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση για να ακούσω τις απαντήσεις σας σε αυτά τα ερωτήματα.

Εσμαΐλ Μπαχσί

4 Ιανουαρίου 2019

14 Ημέρα του 1397

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τους παρακάτω συνδέσμους και ακολουθήστε το IASWI μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που ακολουθούν.

https://workers-iran.org/esmail-bakhshi-was-reportedly-released-on-a-heavy-bill/

https://workers-iran.org/urgent-call-esmail-bakhshi-has-been-reportedly-beaten-and-tortured/

https://workers-iran.org/urgent-call-free-haft-tapeh-sugarcane-workers-representatives/

Περισσότερες ενημερώσεις θα εκδοθούν σύντομα.

Διεθνής Συμμαχία για την Υποστήριξη των Εργαζομένων στο Ιράν (IASWI)

6 Ιανουαρίου 2019

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.workers-iran.org

https://twitter.com/IASWIinfo

Μετάφρση: e la libertà

«Syndicate of Workers of Tehran and Suburbs Bus Company calls for an urgent action: Iranian National TV’s show “Burnt Plot” is a pretext to crush workers’ demands and protests», Alliance of Middle Eastern Socialists, 23 Ιανουαρίου 2019

«Iranian Labor Leader Speaks of His Torture & Challenges Iran’s “Intelligence” Minister», Alliance of Middle Eastern Socialists, 7 Ιανουαρίου 2019

 

* Μεταφράζεται και αναδιανέμεται από το IASWI με βάση την αρχική πηγή στα Farsi

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:12

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.