Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 23:51

Δίκες των Καταλανών πολιτικών κρατουμένων. Δήλωση από τους Anticapitalistas Κύριο

Δίκες των Καταλανών πολιτικών κρατουμένων
Δήλωση από τους Anticapitalistas

Σήμερα μάθαμε για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε πολιτικούς κρατούμενους, υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Μετά από δύο χρόνια φυλάκισης, ο Jordi Cuixart, ο Carme Forcadell, η Dolors Bassa, ο Oriol Junqueras, ο Jordi Sànchez, ο Joaquim Forn, ο Raül Romeva, ο Jordi Turull και ο Josep Rull έχουν καταδικαστεί σε διάφορες ποινές μεταξύ 9 και 13 ετών για στάση κατά του κράτους και κατάχρηση δημόσιων κεφαλαίων.

Καταρχάς, θέλουμε να προσφέρουμε μια θερμή αγκαλιά στους φυλακισμένους και τις οικογένειές τους. Μια τέτοια καταφανώς άδικη καταδίκη επιδιώκει να διαβρώσει το ηθικό εκείνων που ήταν πρόθυμοι να παραμείνουν πιστοί στις πεποιθήσεις τους. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα αισθανθείτε το βάρος της μοναξιάς: θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε την αλληλεγγύη μας ορατή για να αντισταθούμε στην σκληρότητα της τρέχουσας κατάστασης.

Δεύτερον, προειδοποιούμε ότι υπάρχει μια νομική συζήτηση για τον χαρακτηρισμό των ποινών που, αν και σημαντική στον τομέα των υπερασπιστικών στρατηγικών, δεν πρέπει να καλύπτει το πολιτικό υπόβαθρο του θέματος. Η αυτοδιάθεση ενός λαού είναι ένα δικαίωμα. Η ειρηνική πολιτική ανυπακοή είναι το όπλο της πάλης των λαϊκών τάξεων σε άδικες καταστάσεις. Αντιμετωπίζοντας ένα πολιτικό σύστημα που κληρονομήσαμε από τον Franco, το οποίο αποσκοπεί στον περιορισμό και όχι στην επέκταση των συλλογικών δικαιωμάτων, οι Anticapitalistas απαιτούν το νόμιμο δικαίωμα να εξασκούμε τα πολιτικά δικαιώματα πέρα από τα όρια που επιβάλλει το κράτος.

Τρίτον, γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια συντριβής του κινήματος της ανεξαρτησίας της Καταλανίας αποτελεί προειδοποίηση για όλους. Όποιος δεν υπακούει στο όνομα της άσκησης ενός δικαιώματος θα υποστεί διώξεις, είτε σε απεργία, είτε στο σταμάτημα μίας έξωσης, είτε σε οποιαδήποτε ενέργεια κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Με αυτή την έννοια, ο κοινός αγώνας είναι πάνω από τα εθνικά συναισθήματα: ο συνεπής διεθνισμός στέκεται αλληλέγγυος με τους άλλους και επιδιώκει να δημιουργήσει δεσμούς μέσω των κοινών δικαιωμάτων.

Τέταρτον, καλούμε σε κινητοποίηση και απαιτούμε αμνηστία, ελευθερία και αυτοδιάθεση. Η μόνη δυνατή λύση είναι ο λαός της Καταλονίας να ασκήσει το δικαίωμα του να αποφασίσει σε συνθήκες ειρήνης και ελευθερίας.

Μαδρίτη
14 Οκτωβρίου 2019

Οι Anticapitalistas είναι το τμήμα της Τέταρτης Διεθνούς στο Ισπανικό κράτος.

 

 internationalviewpoint

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 13:12

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.