Ilya Budraitskis Στις 3 Μαρτίου 2018, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα μεταφέρθηκαν από διάφορες περιοχές της χώρας περιμένοντας να ακούσουν την ομιλία του Προέδρου καθώς και εκείνων των ηθοποιών και των τραγουδιστών που εκδήλωσαν την στήριξή τους. Όχι πολύ ώρα πριν εμφανιστεί ο ίδιος ο Πούτιν, ο λαϊκός τραγουδιστής με ποινικό παρελθόν, Γκρίρι Λέπς, τραγούδησε το τραγούδι του «Μια πολύ καλύτερη Μέρα»
Ernesto M. Díaz Η κρίση έτσι γίνεται διαρκής και τα κράτη, τα πολιτικά κόμματα και οι καπιταλιστές πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν σε έναν κόσμο όπου, εξαιτίας της διαρκούς κρίσης, αποσυντίθενται όλες οι παλαιότερες πολιτικές συμφωνίες: ανάμεσα στα κράτη για τη μοιρασιά του κόσμου, ανάμεσα στις τάξεις για τη διατήρησης μιας ηρεμίας... Καρπός της διαρκούς κρίσης είναι το γεωπολιτικό, οικολογικό και κοινωνικό χάος που αρχίζουμε να ζούμε. Τα τρία αυτά στοιχεία είναι καρπός της βαθιάς αστάθειας του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 20:53

Καταστροφή συνδικάτου σε ρωσικό στιλ

Ivan Ovsyannikov Στις 10 Ιανουαρίου, το Δικαστήριο της πόλης της Αγίας Πετρούπολης εξέδωσε απόφαση για τη διάλυση της Διαπεριφερειακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Εργαζομένων (MPRA), γνωστής για τις μεγάλες απεργίες της σε εργοστάσιο της Ford. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας νόμος του 2012 σχετικά με μη κυβερνητικές οργανώσεις που δρουν ως «ξένοι πράκτορες» έχει εφαρμοστεί σε μια οργάνωση εργαζομένων. Δεν είχε αγγίξει πιο πριν τα συνδικάτα.
Martí Caussa Οι περιφερειακές εκλογές της Καταλανίας στις 21 Δεκεμβρίου 2017 (21-D) επιβεβαίωσαν και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία των δυνάμεων υπέρ της ανεξαρτησίας στο καταλανικό Κοινοβούλιο [Parlament]. Αυτό σηματοδοτεί την πολιτική ήττα του άρθρου 155, παρά το γεγονός ότι αυτό το άρθρο και οι συνέπειές του εξακολουθούν να ισχύουν. Από την άλλη πλευρά, το «ενωτικό» μπλοκ που υπερασπίζεται το άρθρο 155 έγινε ισχυρότερο και πιο επιθετικό. Οι Ciudadanos κέρδισαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων και βουλευτών, και έγιναν η ηγεμονική δύναμη σε αυτό το μπλοκ. Η πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας όσον αφορά τις ψήφους και τις έδρες νομιμοποιεί τον αγώνα για…
Η επετειακή Πορεία Ανεξαρτησίας στην Πολωνία [11 Νοεμβρίου] μπήκε για άλλη μια φορά στα διεθνή πρωτοσέλιδα. «Οι φασιστές διαδηλώνουν στη Βαρσοβία για την Πολωνική Ημέρα Ανεξαρτησίας», «Λευκή Ευρώπη: 60.000 εθνικιστές διαδηλώνουν την ημέρα της ανεξαρτησίας της Πολωνίας», «Τεράστια ακροδεξιά πορεία ανεξαρτησίας στην Πολωνία που συγκλόνισε το διαδίκτυο» κλπ. Πολλές από τις διαμάχες περιορίστηκαν στον τρόπο τον οποίο μέλη της συντηρητικής πολωνικής κυβέρνησης, με επικεφαλής το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS / Prawo i Sprawiedliwość), υπερασπίστηκαν αρχικά την πορεία ως «μεγάλη γιορτή» και «όμορφο θέαμα».
Eli Friedman Η εκστρατεία της Κίνας για την εκδίωξη των μεταναστών εργατών από το Πεκίνο έχει σχεδιαστεί για να επιφέρει περισσότερα κέρδη από την αστική γη και να διατηρήσει την πόλη για τις ελίτ. Στις 18 Νοεμβρίου, σε μια πυρκαγιά στα περίχωρα του Πεκίνου βρήκαν τον θάνατο δεκαεννέα άτομα, ανάμεσά τους και οκτώ παιδιά. Η αλματώδης άνοδος των ενοικίων στον αστικό πυρήνα έχει ωθήσει την εργατική τάξη - ειδικά τους μετανάστες εργάτες που δεν έχουν άδεια παραμονής - σε άθλια κατασκευασμένα, υπερπλήρη, και χωρίς τήρηση κανόνων σπίτια, διαμορφώνοντας το σκηνικό για αυτή την πολύ προβλέψιμη τραγωδία.
Σελίδα 1 από 27