Αυτή τη φορά η Υπουργός της ΝΔ με μια απαράδεκτου ύφους και περιεχομένου δημόσια ανακοίνωση στοχοποιεί τον αρχιφύλακα της Ακρόπολης ότι παρέβη τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα! Δελτίο Τύπου της Υπουργού (!) που ανακοινώνει στα μίντια ότι ένας υπάλληλος είναι «ελέγχων και ελεγχόμενος» και γι’ αυτό απομακρύνεται από τα καθήκοντά του –για να αντικατασταθεί από στέλεχος της ΔΑΚΕ (πωπω τι έκπληξη!).
 Στις 12/7/19, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς χαρτιά, που αυτοαποκαλούνται ως “Μαύρα Γιλέκα” , κατέλαβαν ειρηνικά το Πάνθεον, ζητώντας μια συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας. Η απάντηση του γαλλικού κράτους ήταν να βάλλει την αστυνομία να εκκενώσει την ειρηνική αυτή κατάληψη κάνοντας χρήση δακρυγόνων και υπερβολικής βίας! Απολογισμός : 60 διαδηλωτές τραυματισμένοι εκ των οποίων 20 αρκετά σοβαρά!
Την Κυριακή 14 Ιούλη 2019, μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά στο πλαίσιο του Νόμου των «8 Κυριακών» ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής προχωράμε και πάλι σε απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public του Νομού Αττικής.
Σχόλιο Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης: Μέλη μας συμμετείχαν στην κινητοποίηση, και επιβεβαιώνουμε πως το παρακάτω ρεπορτάζ είναι το αληθινό, και όχι όσα διαδίδουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ: Τα ΜΑΤ έκαναν απρόκλητη επίθεση σε ειρηνική διαδήλωση για το ζήτημα της αύξησης των ενοικίων στην ευρύτερη περιοχή Κουκάκι-Πετράλωνα-Θησείο, τραυμάτισαν 4 άτομα και συνέλαβαν ένα άτομο, για το οποίο έγινε κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ-Μητσοτάκη, συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξε η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το σκληρό, αυταρχικό και ταξικό της πρόσωπο αναγνωρίζοντας έναν αποτυχημένο δικτάτορα που "έστησαν" μια μερίδα της αστικής τάξης της Βενεζουέλας και οι ΗΠΑ.
Στις 12 Ιουλίου δεν κρίνεται μόνο η ποινή του Πετράκη, ούτε μόνο η αξιοπρέπεια αυτής της γυναίκας που βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλει μετά από τόσα χρόνια. Κρίνεται και η στάση όλων μας μπροστά σε τέτοια περιστατικά και η δυνατότητα κι άλλων θυμάτων σεξουαλικής και έμφυλης βίας να σπάσουν τη σιωπή! Στεκόμαστε δίπλα στην 32χρονη που αρνείται να υποκύψει και στέκεται δυνατή απέναντι στην πατριαρχία, τον φασισμό και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας!
Σελίδα 1 από 178