Μακριά από τις επικοινωνιακές φιέστες και τις «εορτασικές» εκδηλώσεις, πέρα από τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις κούφιες εξαγγελίες, χιλιάδες Ρομά/Τσιγγάνοι στην Αττική (στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή, στα Άνω Λιόσια, στο Ζεφύρι, στο Μενίδι, στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, στο Θριάσιο, στο Βοτανικό, στο Κορωπί...) […] δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους κάθε λογής πολιτικάντηδες που θα παρελάσουν προεκλογικά από τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς για να ζητήσουν την ψήφο τους.
Δίνουμε τον αγώνα δίπλα σε καθεμία γυναίκα, όπως τον δίνουμε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο/νη , εργαζόμενο/νη, άνεργο/γη, πρόσφυγα και μετανάστη/τρια, στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για ισότητα και αξιοπρέπεια. Για να ανοίξουμε όλοι/ες μαζί το δρόμο που θα μας απαλλάξει από το σύστημα που γεννά την καταπίεση, τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση.
Χθες το βράδυ (21/3) στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας φασίστες τραμπούκοι από το περίπτερο του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας, υπόδικου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νεοναζί Δ. Κουκούτση, με επικεφαλής και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον αδερφό του, επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα στους Γιώργο Τζαμουράνη και Αντώνη Μπαρσίνικα, βρίζοντάς τους χυδαία (αυτούς και την μάνα τους) και απειλώντας τους ότι θα τους φάνε το κεφάλι.
Η διαχρονική αδιαφορία των δημοτικών αρχόντων, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα έντονο κτιριακό πρόβλημα σε όλα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Νέα Σμύρνη, ένας από τους πιο πυκνοκατοικημένους Δήμους του λεκανοπέδιου, έχει μόνο 11 δημόσια νηπιαγωγεία, που φυσικά δεν φτάνουν. Οι μετακινήσεις νηπίων από το ένα νηπιαγωγείο στο άλλο έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Σε κάποια από αυτά, ιδιαίτερα στην Άνω Νέα Σμύρνη, δεν χωράνε ούτε τα Νήπια που ανήκουν στα όριά τους. 
Το όραμά μας συμπυκνώνεται στα τέσσερα “συνθήματα” της εκλογικής μας διακήρυξης:Για την Καλλιθέα του Αγώνα, της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης.Για δημοτικές υπηρεσίες για όλους τους κατοίκους, Έλληνες και μετανάστες, ειδικά για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.Για δημόσιους χώρους πραγματικά ανοιχτούς για όλους τους πολίτες.Για μια Καλλιθέα καθαρή από φασίστες.
Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Υμηττό εδώ και δύο δεκαετίες βρίσκεται στο στόχαστρο των πιο επιθετικών σχεδιασμών του κεφαλαίου. Άξονες της επίθεσης αυτής αποτελούν εδώ και χρόνια η περαιτέρω επέκταση της πόλης στο Υμηττό, η κατασκευή των νέων αυτοκινητόδρομων (επέκταση της νότιας περιφερειακής Υμηττού), η «αξιοποίηση» του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης.
Σελίδα 1 από 172