Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 14:14

Καταγγελία για την καταδίκη αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ανακοινώσεις-ψηφίσματα)

Κατηγορία Ειδήσεις

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»

Να μην ελπίζουν σε σιωπητήριο στη δράση των ελεύθερων φαντάρων!

Πριν πέντε χρόνια η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ) είχε δεχτεί επίθεση μέσω μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί δημοσίευσε στο ιστολόγιό της γράμμα φαντάρων για καψόνια σε μονάδα του στρατού. Αυτή η επίθεση, επιτελικά σχεδιασμένη την εποχή εκείνη από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ, δεν ήταν παρά μια επιχείρηση λογοκρισίας, δίωξης πολιτικών φρονημάτων με σκοπό να τρομοκρατηθεί το πιο ζωντανό και μάχιμο κομμάτι του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος.

Η δίωξη είχε ξεκάθαρο στόχο τη στρατευμένη νεολαία αλλά και τη νεολαία, συνολικά. Με σαφή στόχο, αυτή η νεολαία να υποταχθεί και να «πειθαρχήσει» στη φτώχεια, την ανεργία, το φόβο και τον παραλογισμό της αυθαιρεσίας και της εκδικητικότητας των ταγών μιας στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας.

Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, η τυφλή, στις αγωνίες και τις ταλαιπωρίες των νέων ανθρώπων, δικαιοσύνη, καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, μέλος της ΕΑΣ, τον οποίο έχρισε με το "έτσι θέλω" διαχειριστή της ιστοσελίδας.

24 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση στο μέλος της ΕΑΣ αλλά 12 μήνες στον Παπακωνσταντίνου για πλαστογράφιση της λίστας Λαγκάρντ και 18 μήνες στον Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση του Λαλιώτη με πλαστά έγγραφα! Πραγματικά τυφλή η δικαιοσύνη!

Η καταδίκη ήταν προαποφασισμένη και άνωθεν καθοδηγούμενη.

Σήμερα, την εποχή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπογράφει το 3ο μνημόνιο και δίνει τη χαριστική βολή σε όποιο δικαίωμα έχει απομείνει, που συνυπογράφει την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που στήνει στρατόπεδα εγκλεισμού των φτωχών του κόσμου, που τοποθετεί το ΝΑΤΟ χωροφύλακα στο Αιγαίο, που κλείνει συμφωνίες με τους πιο στυγνούς δικτάτορες, και διώκτες των λαών στη Μέση Ανατολή, πρέπει να φιμωθεί. Όσοι είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της ανεργίας, της καταστολής, των μνημονίων και της κρίσης, δεν ανέχονται άλλες φωνές, άλλη δράση.

Η απόφαση, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι στοχευμένη. Τώρα που εντείνεται η εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των στρατευμένων με τα νομοσχέδια περί εθελοντικής εργασίας των φαντάρων, που δεκάδες φαντάροι αρνόνται ενυπόγραφα να γίνουν ανθρωποφύλακες στα HOT SPOTη-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, τώρα που σχεδιάζονται οι νέες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τώρα καταδίκασαν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο στόχος είναι να κηρυχθεί καθολικό σιωπητήριο σχετικά με το ρόλο του στρατού στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου και να ποινικοποιηθεί η δημοσιοποίηση του ολοκληρωτισμού που επικρατεί στο στρατό!

Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΕΑΣ με τη δράση της συνέβαλλε στο να σπάσουν τα στεγανά, το πέπλο σιωπής και η αντίληψη ότι «εκεί που αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική». Απέδειξε ότι ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, όπως όλοι. Αποκάλυψε τις δεκάδες αυτοκτονίες-δολοφονίες νέων ανθρώπων στα στρατόπεδα, την εμπορευματοποίηση της ζωής του φαντάρου, ακόμα και με τις ποιο ακραίες μορφές, όπως με τη μαζική εισροή ναρκωτικών στα στρατόπεδα. Συνέβαλλε στην δημιουργία φιλειρηνικού κλίματος με την αντίσταση στον μιλιταρισμό και στον πόλεμο. Δεκάδες φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της ΕΑΣ, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς Νατοϊκούς πολέμους, από τη Βοσνία και το Κόσσοβο ως το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Γελάστηκαν! Τα σωματεία και οι συλλογικότητες αντίστασης δε θα υποταχτούν και δε θα σιωπήσουν!

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας!

Ούτε βήμα πίσω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος

Γράφου Ματίνα

Η γραμματέας

Ρέππα Ντίνα

sylaristotelis

 

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Άδικη καταδίκη αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης στρατευμένων

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στέκεται στο πλευρό του συντρόφου Νίκου Αργυρίου, αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, και καταγγέλλει την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκιση (με τριετή αναστολή), για συκοφαντική δυσφήμηση! Η κατηγορία βασίστηκε στη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Επιτροπής ενός γράμματος φαντάρου που κατήγγειλε ότι στην μονάδα του γίνονταν καψώνια σε βάρος των στρατευμένων.

Η δικαστική απόφαση και η τρομοκρατική ποινή που επέβαλλε, αποσκοπεί στο να καταδικαστεί το κίνημα αλληλεγγύης στους στρατευμένους. Στοχοποιεί την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, που για πάνω από είκοσι χρόνια με πρωτοπόρο τρόπο αγωνίζονται μέσα κι έξω από στρατό για τα δικαιώματα των φαντάρων. Είναι μια απόφαση που στηρίχθηκε σε τουλάχιστο αμφιλεγόμενα στοιχεία εξαντλώντας την αυστηρότητά της στο ύψος της ποινής που επέβαλλε. Έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και την ίδια την λαϊκή πείρα που γνωρίζει ότι καψώνια γίνονται κανονικά στο στρατό, ότι «όπου τελειώνει η λογική ξεκινά ο στρατός».

Η δικαιοσύνη γι’ άλλη μια φορά αποδείχθηκε βασικό εργαλείο της κρατικής εξουσίας και της επιβολής της κυρίαρχης πολιτικής απέναντι στο χειμαζόμενο λαό. Πέταξε γι’ άλλη μια φορά την ψεύτικη μάσκα της δήθεν ανεξαρτησίας της, αφού πάντα υπάρχουν υπέρτερα συμφέροντα που ορίζουν την λειτουργία της. Η καταδίκη αυτή είναι μεγάλο χτύπημα για την πάλη για δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Την εποχή που ένα νέο μνημόνιο προετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την τερατρόϊκα, που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η πολεμική απειλή οξύνονται, που προωθείται η συμμαχία με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου, η δικαστική απόφαση αυτή συμβάλλει στην εμπέδωση ενός κλίματος αυταρχισμού, υπονόμευσης και κατάργησης κάθε δυνατότητας για πάλη για τα συμφέροντα και τις ελευθερίες εργαζομένων και νεολαίας. Τώρα που η κυβέρνηση φέρνει τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και διαφημίζει τις βάσεις του θανάτου (στη Σούδα κα αλλού), που στέλνει στρατό για να μετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ίδια στιγμή εμπλέκει τις στρατιωτικές δυνάμεις άμεσα στο προσφυγικό, στελεχώνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπατώντας τα δικαιώματα και των φαντάρων και των προσφύγων μια τέτοια δικαστική απόφαση θέλει να βάλει φραγμό στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντιπολεμικού διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού – αντικαπιταλιστικού κινήματος για Ειρήνη, Ελευθερία και Φιλία για όλους τους λαούς της περιοχής.

Είμαστε δίπλα στο Ν. Αργυρίου. Είναι ένας από εμάς, ένας από τους χιλιάδες αγωνιστές που κάθε μέρα μοχθούν στον αγώνα για έναν άλλο κοινωνικό ορίζοντα, με μέτρο τον ίδιο τον άνθρωπο και όχι τις ανάγκες του κέρδους και του κεφαλαίου. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και γι’ αυτό θα νικήσει. Θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην οργάνωση ενός κινήματος αλληλεγγύης στο σ/φο Νίκο Αργυρίου με στόχο την αθώωσή του, ως μια πτυχή του συνολικού μας αγώνα ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, στον αυταρχισμό του κράτους, στον σύγχρονο ολοκληρωτικό πόλεμο κεφαλαίου, κυβέρνησης, κράτους ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Γραφείο Τύπου

Καταγγελία για την καταδίκη αγωνιστή του κινήματος για το στρατό

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την καταδίκη του συντρόφου Νίκου Αργυρίου, αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σε δύο χρόνια φυλάκιση (με τριετή αναστολή), για συκοφαντική δυσφήμηση!

Πρόκειται για μια εξοντωτική τρομοκρατική ποινή, η οποία ήταν στην ουσία προαποφασισμένη και στηριγμένη αποκλειστικά στο χαφιεδισμό της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και σε στοιχεία που έχουν να κάνουν μόνο με την κατασκευή ενόχων σχετικά με το ποιος ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας της Επιτροπής. Μάλιστα το δικαστήριο δεν αρκέστηκε στην πρόταση του εισαγγελέα για πεντάμηνη φυλάκιση, αλλά επαυξάνοντας την κατηγορία καταδίκασε το Ν. Αργυρίου σε δίχρονη φυλάκιση. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος να καταδικαστεί, με οποιαδήποτε αφορμή, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων, το Κίνημα μέσα κι έξω από το Στρατό. Έστω και στο πρόσωπο ενός αγωνιστή της, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και χωρίς σκεπτικό.

Η απόφαση αυτή –τι ειρωνεία, έρχεται την επομένη της συζήτησης στη βουλή για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης- σηματοδοτεί μια προσπάθεια κτυπήματος του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό γα τα δικαιώματα των φαντάρων. Στοχοποιεί την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος, που έχουν πρωτοπόρα δράση για τα δικαιώματα των στρατευμένων και έχουν γίνει διαχρονικά ενοχλητικοί στο κράτος.

Με δύο χρόνια φυλάκιση (αν δεν ήταν τόσο άθλια η δικογραφία θα ήθελαν να είναι ακόμα μεγαλύτερη) τιμωρούνται όσοι καταγγέλλουν τα καψόνια στο στρατό, την προσβολή της αξιοπρέπειας των φαντάρων, όσοι μάχονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Με ένα χρόνο φυλάκιση ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου για τα όργια της λίστας Λαγκάρντ.

Η καταδίκη όμως αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ειδικά στις σημερινές συνθήκες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να προωθεί την συμμαχία με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου. Την κυβέρνηση που φέρνει τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και διαφημίζει τις βάσεις του θανάτου (στη Σούδα κα αλλού), που στέλνει στρατό για να μετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ίδια στιγμή εμπλέκει τις στρατιωτικές δυνάμεις άμεσα στο προσφυγικό, στελεχώνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπατώντας τα δικαιώματα και των φαντάρων και των προσφύγων. Επιθυμούν, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση στον άτυπο πόλεμο κατά των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας και των προσφύγων.

Είναι γελασμένοι όμως… Δεν προκαλούν το φόβο και την υποταγή. Αντίθετα, ωθούν στην αντίσταση και στον αγώνα για ανατροπή. Αναδεικνύουν μέσω του δικού τους φόβου πόσο σημαντικό είναι το έργο των αγωνιστών για τα δικαιώματα των στρατευμένων, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντιπολεμικού διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού – αντικαπιταλιστικού κινήματος για Ειρήνη, Ελευθερία και Φιλία για όλους τους λαούς της περιοχής.

Γι’ αυτό, δίπλα στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στο Νίκο Αργυρίου θα υψωθεί μία ασπίδα αλληλεγγύης από πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα, σωματεία και συλλόγους, συλλογικότητες του μαζικού κινήματος εργαζομένων, λαού και νεολαίας που θα αποκρούσει κάθε επίθεση του κράτους έκτακτου ανάγκης, της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των μηχανισμών τους.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Γραφείο Τύπου, 31/3/2016

narnet

 

 

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την καταδίκη αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Προκλητική καταδίκη αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Στις 30/3, μετά από μια δίκη–παρωδία ο αγωνιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση (με τριετή αναστολή), για συκοφαντική δυσφήμηση. Η υπόθεση αφορούσε δημοσιοποίηση παραβιάσεων από αξιωματικούς στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (KEN) Γρεβενών το 2009. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ασκήθηκε στην Εισαγγελία Γρεβενών από τον τότε αντισυνταγματάρχη, Δημήτρη Βούτση, ο οποίος ήταν διοικητής στο ΚΕΝ.

O Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε σαν διαχειριστής της ιστοσελίδας και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή ο αριθμός του κινητού του εμφανιζόταν στα στοιχεία επικοινωνίας της επιτροπής. Το κατηγορητήριο ήταν κατασκευασμένο από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αφού ζήτησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ανακάλυψε ότι ο Ν. Αργυρίου είχε συνδεθεί στην ιστοσελίδα της επιτροπής ένα μήνα μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών. Η πρόεδρος φαίνεται ότι είχε αποφασίσει από πριν την καταδίκη αφού στο ξεκίνημα της ακροαματικής διαδικασίας ανέφερε: «Έχω διαβάσει τη δικογραφία, ξέρω τι έχει γίνει και δεν χρειάζομαι μάρτυρες». Εντύπωση επιπλέον προκάλεσαν οι ερωτήσεις της έδρας για το αν είχαν πάει φαντάροι οι μάρτυρες υπεράσπισης. Ο ζήλος της προέδρου ήταν τέτοιος που ενώ η πρόταση της εισαγγελέως ήταν για καταδίκη για απλή δυσφήμηση και φυλάκιση πέντε μηνών, τελικά έκρινε ένοχο τον Ν. Αργυρίου για συκοφαντική δυσφήμηση και του επέβαλε δύο χρόνια.

Η καταδίκη του Ν. Αργυρίου είναι μια προκλητική εξέλιξη, η οποία προσπαθεί να απενοχοποιήσει κάθε εξοντωτική και αντιδημοκρατική δράση, ενάντια στους φαντάρους, και παράλληλα επιχειρεί να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε επιχειρήσει να κάνει κριτική για την κατάσταση στον ελληνικό στρατό. Έρχεται σε μια περίοδο που μαζί με το 3ο μνημόνιο κάνει τη δυναμική επανεμφάνιση του το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και σε όλη την Ευρώπη, με πρόσχημα την «τρομοκρατία», επιχειρείται μια μεγάλη αντιδημοκρατική αναδίπλωση με “καταστάσεις έκτακτης ανάγκης” και τον στρατό στους δρόμους. Σε μια περίοδο που η φιλοϊμπεριαλιστική, φιλοπολεμική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει φέρει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ακόμα πιο κοντά την πιο ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας (και Ελλήνων φαντάρων) στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ.

Η Ο.Κ.Δ.Ε. καταγγέλλει την καταδίκη του αγωνιστή Νίκου Αργυρίου και στέκεται αλληλέγγυα σε αυτόν, στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος. Δεν τρομοκρατούμαστε από τις στημένες, άδικες αποφάσεις της αστικής–μνημονιακής «δικαιοσύνης», δεν υποχωρούμε. Νόμος είναι το δίκιο των αγώνων μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

okde

Γράφτηκε από 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 14:21
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.