Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 14:43

Ρατσιστική διαμαρτυρία με βουλευτές της ΝΔ και της ΧΑ υπέρ της εκκένωσης της Ειδομένης

Γράφτηκε από

Ρατσιστική και ξενοφοβική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι της περιοχής της Ειδομένης, ζητώντας την εκκένωση του καταυλισμού. Περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα του Αξιού αποκλείοντας για περίπου 1 ώρα το ρεύμα προς Ειδομένη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην κινητοποίηση βρέθηκε ο βουλευτής Νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος, ζήτησε την άμεση εκκένωση του καταυλισμού και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε πως εάν χρειαστεί, η αστυνομία να χρησιμοποιήσει ακόμα και βία.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας, ο οποίος δήλωσε πως «η αστυνομία πρέπει να κάνει την δουλειά της».

Την κινητοποίηση στήριξε και ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως «αγανάκτηση δεν εκδηλώνεται μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά και από τους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους», εκφράζοντας παράλληλα φόβους για το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ κατοίκων και προσφύγων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής η αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της όμως, όπως έσπευσε να προσθέσει, σε ένα συντεταγμένο κράτος θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η αστυνομία.

Alterthess, 2/4/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 18:54

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.