Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 17:19

Η ΕΛ.ΑΣ χτυπά πρόσφυγες που διαδηλώνουν στην Εγνατία

Κατηγορία Ειδήσεις

Αποκλεισμός της Εγνατίας από πρόσφυγες και μετανάστες

Πλήθος προσφύγων και μεταναστών έχουν αποκλείσει απο τις 18:30 σημερα [13/4/2016] την Εγνατία στο ύψος της κατσικάς με αίτημα να μεταφερθούν σε στεγασμένες δομές με αξιοπρεπής συνθήκες διαβίωσης. Αρνούνται να γυρίσουν στο camp εαν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους. Μαζί τους βρίσκονται αλληλέγγυοι/ες από τα Ιωάννινα στηριζοντας Έμπρακτα τον αγώνα τους. Παραλληλα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο από την επιτροπή αλληλεγγύης της ιατρικής σχολής, των εστιακων φοιτητών του πανεπιστημίου και αλληλέγγυων. Μαζί τους ήταν πρόσφυγες από τον καταυλισμό του κατσικά, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν τα αιτήματα τους.

Athens Indymedia, 14/4/2016

 

Ο αποκλεισμός της Εγνατίας από πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται

Ο αποκλεισμός της Εγνατίας, στο ύψος περίπου του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Κατσικά Ιωαννίνων, από πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται από χθες το απόγευμα. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν κλείσει και τους παραδρόμους της Εγνατίας ενώ έχουν στήσει μίνι-οδοφραγματα χρησιμοποιώντας τις στρατιωτικές σκηνές του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Μαζί τους βρίσκεται πλήθος αλληλέγγυου κόσμου. Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυες/γγυοι θα παραμείνουν στο σημείο.

Οι λόγοι για τους οποίους οι μετανάστες και οι πρόσφυγες προχώρησαν στον αποκλεισμό είναι οι γνωστοί: διεκδικούν να μεταφερθούν σε στεγασμένες δομές με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και φυσικά να ανοίξουν τα σύνορα και να έχουν ελευθερία μετακίνησης.

Athens Indymedia, 14/4/2016

 

Εγνατία: Η ΕΛ.ΑΣ χτυπά πρόσφυγες που διαδηλώνουν

Πρόσφυγες έκαναν διαμαρτυρία στην Εγνατία, αρνούμενοι να επιστρέψουν στο κέντρο κράτησης προσφύγων Κάτσικα αφού η κατάσταση από άποψη συνθηκών είναι τραγική και απάνθρωπη.

Τα ΜΑΤ λοιπόν έκαναν επέμβαση και επιτέθηκαν στους πρόσφυγες για να τους απομακρύνουν. Αλληλέγγυος κόσμος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για ξύλο σε οικογένειες προσφύγων που επιβεβαιώνεται και από το βίντεο.

Αποτέλεσμα, πάνω από 20 [μάλλον 27]προσαγωγές προσφύγων. Σε απάντηση των προσαγωγών αυτών αλληλέγγυος κόσμο έχει καταλάβει το δημαρχείο Ιωαννίνων και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσφύγων.

Δείτε βίντεο

Kollectnews, 14/4/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 17:30
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.