Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 12:18

Απαγόρευση εισόδου προσφύγων και αλληλέγγυων στο Λιμάνι του Πειραιά

Κατηγορία Ειδήσεις

Από σήμερα, 15/4, το Λιμενικό Σώμα δεν επιτρέπει πλέον σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους να μπαίνουν στο χώρο του λιμανιού στο Πειραιά, ακόμα και εάν οι πρόσφυγες αποφασίσουν να βγουν για πάνε ως το περίπτερο, που είναι έξω από το σταθμό του τραίνου, για να πάρουν τσιγάρα. Πολλοί πρόσφυγες έχουν φύγει από τους χώρους του λιμανιού για διάφορα στρατόπεδα προσφύγων γιατί οι συνθήκες εκεί είναι πολύ κακές και έτσι επιστρέφουν πάλι στο λιμάνι. Η απόφαση αυτή δεν είναι επίσημη και δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από κάποια επίσημη αρχή και πάρθηκε προφανώς για να αναγκάσουν τους πρόσφυγες να μείνουν στα απαράδεκτα στρατόπεδα προσφύγων ανά την επικράτεια. Ακόμη σημειώνεται ότι από σήμερα θα απαγορεύεται και η είσοδος στο λιμάνι του αλληλέγγυου κόσμου που δεν έχει διαπίστευση.

Επιπλέον σήμερα έγινε και το ακόλουθο συμβάν: Έξω από την Πέτρινη Αποθήκη κατέφτασε λεωφορείο με στόχο να μεταφέρει πρόσφυγες από το λιμάνι στο στρατόπεδο προσφύγων της Μαλακάσας. Το στρατόπεδο προσφύγων της Μαλακάσας είναι ένας χώρος που δεν επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Αυτό οι πρόσφυγες το γνωρίζουν και ένας πρόσφυγας αρνήθηκε να ανέβει στο λεωφορείο. Έλεγε μάλιστα στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες πως θέλουν να τους αφήσουν στο λιμάνει γιατί νοιώθουν ασφάλεια γιατί στη Μαλακάσα δεν είναι καλά τα πράγματα. Ο ίδιος πρόσφυγας λίγο πιο μετά απειλήθηκε από άνδρα του λιμενικού ότι θα καταλήξει στο τμήμα γιατί ενημέρωνε τους υπόλοιπους πρόσφυγες για τις απαγορεύσεις εισόδου και εξόδου.

https://kollectnews.org/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 12:20
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.