Κυριακή, 01 Μαϊος 2016 10:04

Στουτγκάρδη: Συλλήψεις διαδηλωτών που προσπάθησαν να μπλοκάρουν το συνέδριο του ξενοφοβικού AfD

Εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησα να μπλοκάρουν το συνέδριο του ακροδεξιου κόμματος «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD) στην Στουτγκάρδη με την αστυνομία να προχωρά σε εκατοντάδες προσαγωγές και χρήση σπρέι πιπεριού. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτήριο προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντιμεταναστευτική ρητορική του AfD.

Το Afd αποτελεί την βασικότερη κομματική πλατφόρμα ξενοφοβικών μηνυμάτων στην Γερμανία και έχει προσεταιριστεί το κίνημα Pegida. Στο συνέδριό του αναμένεται να υιοθετήσει ένα αντί-ισλαμιστικό μανιφέστο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει αίτημα για απαγόρευση των μιναρέδων και του καλέσματος του ιμάμη για προσευχή.

Απο το πρωί του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα σε ένδειξη διαμαρτυρίας που αντιμετώπισαν την αστυνομική καταστολή. Οι δυνάμεις της αστυνομίας ξεπερνούσαν τους 1.000 αστυνομικούς και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και προχώρησε σε 400 προσαγωγές.

alterthess

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 18:40

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.