Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 09:30

Σφοδρές απεργίες στην Γαλλία: Eργαζόμενοι έχουν καταλάβει 5 διυλιστήρια

Κατηγορία Ειδήσεις

Ρεπορτάζ: Νίκη Τσουκαλά

Πολλά διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη από εργαζομένους στην Γαλλία.

Οι κινητοποιήσεις καλά κρατούν και παίρνουν διάφορες μορφές όπως καταλήψεις και απεργίες ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

«Πέντε από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας απεργούν, έχουν σταματήσει ή σταματούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Εμμανουέλ Λεπίν, ομοσπονδιακός γραμματέας του πετρελαϊκού κλάδου της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGT, που ηγείται της κινητοποίησης.

Εκατοντάδες μέλη της CGT έχουν εξάλλου αποκλείσει σήμερα την αποθήκη καυσίμων του Φος-συρ-Μερ (νοτιοανατολική Γαλλία), συμμετέχοντας έτσι στις δράσεις που έχουν αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες στη βόρεια και τη δυτική Γαλλία.

«Κανένα πλοίο δεν φορτώνει ούτε ξεφορτώνει σήμερα στις εγκαταστάσεις», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Πασκάλ Γκαλεοτέ, γενικός γραμματέας της CGT στη Μασσαλία.

Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν επέκρινε τους αποκλεισμούς ως «μη θεμιτούς», και επανέλαβε σήμερα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει «όλα τα εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να τους σταματήσει.

Alfavita

Alfavita, 23/5/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 12:23
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.