Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 11:03

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης: Ρατσιστική επίθεση με αυτοκίνητο σε βάρος προσφύγων στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης!

Το μεσημέρι της 18ης Ιουνίου ένα όχημα τραυμάτισε 3 πρόσφυγες, με τον οδηγό έπειτα να τους βρίζει και να τους εγκαταλείπει αβοήθητους. Η αδιαμφισβήτητα ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της SINATEX στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και των ίδιων των θυμάτων, ένα ΙΧ πλησίασε 5 πρόσφυγες οι οποίοι προχωρούσαν στο δρόμο, και εν συνεχεία συνειδητά ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε επίτηδες πάνω τους. Ο οδηγός, αφού τους απεύθυνε έπειτα την χαρακτηριστική προσβλητική χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο, φώναξε “fuck you”, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, αφήνοντας τους αβοήθητους. Στο αμάξι επέβαιναν 5 άτομα. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν 3 Σύριοι· ο ένας εξ αυτών έσπασε το πόδι του, υπεβλήθη σε εγχείριση και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος χτύπησε στο χέρι του και ο τρίτος στο κεφάλι και δεν νοσηλεύονται.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο οδηγός (φοβούμενος προφανώς ότι τον έχουν δει) μετέβη στο τμήμα Τροχαίας Λητής όπου δήλωσε την επίθεση ως αυτοκινητιστικό ατύχημα και αφέθηκε ελεύθερος. Από την άλλη, φίλος του οδηγού ο οποίος ήταν μέσα στο όχημα, βρέθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», όπου αρχικά προσποιήθηκε τον δημοσιογράφο Γαλλικού μέσου ενημέρωσης, και εν συνεχεία πήγε και στο camp για να συνομιλήσει με αυτόπτες μάρτυρες και με κάποια θύματα για να δει τις προθέσεις τους.
Το περιστατικό έχει καταγραφεί από την Τροχαία Λητής ως αυτοκινητιστικό ατύχημα. Από το τμήμα Τροχαίας Λητής δεν μερίμνησαν ούτε για να πάρουν τα στοιχεία του τραυματισθέντα και παρόλο που ενημερώθηκαν για το τι έχει συμβεί από δικηγόρο, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει την υπόθεση, αρνήθηκαν να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, δηλώνοντας πως ο αρμόδιος υπάλληλος λείπει και θα επιστρέψει την Πέμπτη το μεσημέρι και ότι θα πάρουν καταθέσεις και από τα θύματα εντός τριμήνου (όταν δηλαδή είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται πλέον στην Ευρώπη)!
Να μην επιτρέψουμε ο δράστης αυτής της ρατσιστικής επίθεσης να μείνει ατιμώρητος!

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:56

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.