Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 21:51

ΚΕΕΡΦΑ: Δεν περνάνε οι προκλήσεις των Ρουπακιάδων στη δίκη στο Εφετείο όση κάλυψη και να δώσει η αστυνομία του Τόσκα!

Κατηγορία Ειδήσεις

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν περνάνε οι προκλήσεις των Ρουπακιάδων στη δίκη στο Εφετείο όση κάλυψη και να δώσει η Αστυνομία του Τόσκα!

Οι τραμπουκισμοί του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, οι χυδαιότητες και οι απειλές των χρυσαυγιτών σε βάρος της Μάγδας Φύσσα, δείχνουν το πανικό τους μπροστά στη προοπτική να προχωρήσει άμεσα η δίκη και να καταδικαστούν ως εγκληματική ναζιστική συμμορία.

Η δίκη κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος και την δραματική έκκληση της Μάγδας Φύσσα κατά της υποβάθμισης της μεταφέρθηκε σήμερα στο Εφετείο.

Η Αστυνομία φρόντισε να διευκολύνει την παρουσία των νεοναζί, εμποδίζοντας για πάνω από μιάμιση ώρα την είσοδο των αντιφασιστών μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Αρχικά, οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ «ενημέρωσαν» τους συνδικαλιστές και τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ ότι «μπαίνοντας μέσα αναλαμβάνουν οι ίδιοι το ρίσκο» λόγω της παρουσίας των χρυσαυγιτών! Κατόπιν, ανακοίνωναν ότι «δεν χωράει κανένας», διότι τάχα δεν υπάρχουν κενές θέσεις! Μετά από επιμονή αναγκάστηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στους αντιφασίστες.

Στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση. Εργαζόμενοι και φοιτητές βρέθηκαν στο πλευρό της Μάγδας Φύσσας, με τα πανό της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΕΝΕΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όσο και να προκαλούν οι Ρουπακιάδες, η δίκη θα συνεχιστεί. Θα πάνε φυλακή μαζί με όλη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που οργάνωσε τις δολοφονικές επιθέσεις!

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε κινητοποίηση διαρκείας αυτές τις μέρες,  με μαζικές παρουσίες στις μέρες της δίκης στο Εφετείο Αθηνών.

Το σχετικό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

«Η δολοφονία της βρετανίδας βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος, Τζo Κoξ που πρωτοστατούσε στον αγώνα για την υποδοχή των προσφύγων στη χώρα της, από άτομο που είχε σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις, είναι μια προειδοποίηση για το που μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη οι φασίστες, αν δεν τους σταματήσουμε αποφασιστικά εδώ και τώρα.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα είναι ένας σταθμός σε αυτήν την προσπάθεια, αποτέλεσμα της έκρηξης του αντιφασιστικού κινήματος και της δράσης του εργατικού κινήματος, που ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αποσύρουν την πολύχρονη ασυλία προς την Χρυσή Αυγή από κρατικούς, αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς.

Η δίκη θα συνεχιστεί μέσα στον Ιούλη στο Εφετείο Αθηνών επιτέλους και με πυκνούς ρυθμούς. Η δυναμική απάντηση της Μάγδας Φύσσα και του αντιφασιστικού κινήματος απέτρεψαν την υποβάθμιση της δίκης με την παραμονή της στις φυλακές του Κορυδαλλού και τις πολύ αραιές συνεδριάσεις, ενώ την ίδια περίοδο οι χρυσαυγίτες υπόδικοι εμφανίζονταν προκλητικά σε ρατσιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής.

Η συνέχιση και η ολοκλήρωση της δίκης με την καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης είναι αίτημα του εργατικού κινήματος. Είναι ο δρόμος για να μην μπορέσει να ξαναβγεί  στις γειτονιές καμιά φασιστική συμμορία.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και επιτέθηκαν με αγριότητα κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και εκατοντάδων άλλων μεταναστών, αγωνιστών, ομοφυλόφιλων, Ρομά και γυναικών να παριστάνουν το «νόμιμο κόμμα της Βουλής».

Δεν θα επιτρέψουμε την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές μας, φορώντας τον μανδύα των «επιτροπών κατοίκων» δήθεν αγανακτισμένων για να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας κατατρεγμένοι από τους πολέμους και τις καταστροφές.

Ήδη, οι επιθέσεις τους με σιδερόβεργα κατά δημοσιογράφου στον Πειραιά στις 8 Απρίλη δείχνουν ότι επιχειρούν να επανέλθουν. Είναι απαράδεκτη η ανοχή της δράσης των υπόδικων χρυσαυγιτών σε οργανωμένες επιθέσεις κατά αγωνιστών των κινημάτων. Έπρεπε να ξαναπάνε φυλακή αμέσως.

Η προώθηση χρυσαυγίτικης μήνυσης σε βάρος της Κατερίνας Πατρικίου, πρώην δημοτικής συμβούλου στη Πετρούπολη και του ΣεραφείμΔεν περνάνε οι προκλήσεις των Ρουπακιάδων στη δίκη στο Εφετείο όση κάλυψη και να δώσει η Αστυνομία του Τόσκα!, συνδικαλιστή εκπαιδευτικού και δημοτικού συμβούλου στα Χανιά δείχνει ότι συνεχίζει να δρα ο κρατικός και αστυνομικός μηχανισμός με τα ίδια παλιά αντανακλαστικά. Τα λαγωνικά του ΑΤ Πετρούπολης έστειλαν μάλιστα στο Εγκληματολογικό παραπεμπτικό, ζητώντας να επιδειχθούν στη Κ.Πατρικίου φωτογραφίες «σεσημασμένων του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ»!

Είναι ώρα να βρεθούμε όλοι και όλες στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα! Με την μαζική μας παρουσία τόσο στην αίθουσα του Εφετείου όπου τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων στέκονται αντιμέτωπα με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσή Αυγής, όσο και στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, στέλνουμε το μήνυμα ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου των φασιστών.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τις δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τις κινήσεις LGTBQ και κάθε δημοκρατική δύναμη να στηρίξουν την καμπάνια για τη καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε την άμεση διακοπή κάθε διευκόλυνσης και οικονομικής ενίσχυσης στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση από τη Βουλή.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση διαρκείας, με παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου και στις συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως στις 8.30 πμ, στις δικάσιμες: 30 Ιούνη και τον Ιούλη 4,8,11,14,15,21 και 25.

Εκδίδουμε ψηφίσματα και συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία ως παρατηρητές στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Eνισχύουμε οικονομικά την καμπάνια για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στείλτε την οικονομική ενίσχυση στον Λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Λογαριασμού 167 470832-65, ΙΒΑΝ GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC ETHNGRAA

ΚΕΕΡΦΑ

 

XA.27.6.1XA.27 6.2XA.27 6.4XA.27 6.5

 

ergatiki

Τραμπουκισμοί Ρουπακιά την πρώτη ημέρα της δίκης της Χ.Α. στο Εφετείο

(Κείμενο: Ελευθερία Κόλλια, TO BHMA, 27/6/2016)

«Κόλαση» επικράτησε στο Εφετείο Αθηνών σήμερα Δευτέρα κατά την πρεμιέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής στο δικαστικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας (καθώς μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό).

Τρία επεισόδια, ακόμη και με ξυλοδαρμό, εκτυλίχθηκαν εντός της αίθουσας.

Κομφούζιο έγινε όταν πέρασε ο αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς από διάδρομο για να βγει από τον χώρο, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, και αντέδρασε στη φωτογράφηση, σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα της Τατιάνας Μπόλαρη: «Τι κανείς μωρή καριόλα!».

Οι έντονες διαμαρτυρίες των φωτογράφων αλλά και μελών του ακροατηρίου, και της οικογένειας Φύσσα, είχαν ως αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τον χώρο, καθώς η κατάσταση έτεινε να γίνει ανεξέλεγκτη, με ύβρεις και χειρονομίες.

Αμέσως μετά, επεισόδιο ξυλοδαρμού εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον θείο του Παύλου Φύσσα και τον συνήγορο υπεράσπισης Καρυδομάτη…

Η πρώτη αντιπαράθεση ήταν πάντως λεκτική και εκτυλίχθηκε ανάμεσα στην οικογένεια Φύσσα και μέλος του ακροατηρίου, σε χώρο όπου χωρίζεται με κιγκλίδωμα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατήγγειλε ότι απειλήθηκε και υβρίσθηκε, αντιδρώντας, μαζί με τον αδελφό της: βδέλυγμα, φασίστα…

Η άλλη πλευρά φώναξε, μαζέψτε την, κάνετε την να σωπάσει, και το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας.

Η δίκη έχει χιλιάδες παρατράγουδα, με την Πολιτική Αγωγή να διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν κενές θέσεις, δεν επιτρεπόταν στο κοινό να τις καταλάβει – επιτρεπόταν μόνον στη μια πλευρά του κιγκλιδώματος. Η πρόεδρος αποφάσισε τελικά να καταληφθούν όλες οι κενές θέσεις.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση έδωσε «κλίμα» το πρωί, έξω από την αίθουσα τελετών όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία, ενώ προβλήματα είχαν προκληθεί με τον έλεγχο των εισερχόμενων – ακόμη και μαρτύρων – για την πρόσβαση στον χώρο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει γεμίσει κάγκελα.

Ο κ. Ζώτος εκ της Πολιτικής Αγωγής ενημέρωσε μάλιστα το δικαστήριο ότι μάρτυρας προπηλακίστηκε έξω από την αίθουσα.

Προπηλακισμό κατηγορουμένων κατήγγειλε από την άλλη πλευρά, της υπεράσπισης, ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας.

«Το ψεύτικο προφίλ»

Ένταση προκλήθηκε και κατά την εξέλιξη της δίκης, όταν τον αυτόπτη μάρτυρα και προσωπικό φίλο του Παύλου Φύσσα Νίκο Μαντά, ανέλαβε να εξετάσει ο συνήγορος του Δημήτρη Κουκούτση κ. Γιώργος Μιχαλόλιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης έθεσε τον μάρτυρα ενώπιον αναρτήσεων στο Facebook, αλλά ο κ. Μαντάς αντέδρασε τονίζοντας ότι ο λογαριασμός του στο Facebook είναι κλειστός, προτού ακόμη δολοφονηθεί ο Φύσσας, και δεν μπορεί κανείς να δει τις αναρτήσεις του παρά μόνον αν είναι «φίλος» του. Με παρακολουθούν, εκτίμησε ενώ σε ερώτηση του συνηγόρου για το αν είναι φίλη του η μάρτυς κατηγορίας Δήμητρα Ζώζου, απάντησε ότι «πρέπει να είναι».

Την παρέμβαση της προέδρου προκάλεσαν οι ερωτήσεις του κ. Βασίλη Οπλαντζάκη, συνηγόρου υπεράσπισης μεταξύ άλλων του Καζαντζόγλου.

Ο συνήγορος ζήτησε από την κύρια Μαρία Λεπενιώτη να ακουστεί τραγούδι του συγκροτήματος “Έψιλον 13”, αίτημα που δεν έγινε δεκτό_ ούτε καν να διαβαστούν οι στίχοι, όπως επέμεινε αργότερα ο συνήγορος, προκειμένου να γίνει σαφές ποιος ήταν ως προσωπικότητα ο Παύλος Φύσσας.

Συνήγορος: Για τη δικαιοσύνη τι πίστευε, κύριε, για τους παπάδες τι πίστευε, για τις καλόγριες…

Το κοινό αντιδρά, ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης εκ της Πολιτικής Αγωγής διερωτάται δυνατά αν δικάζονται τα ιδεολογικοπολιτικά πιστεύω του Παύλου Φύσσα.

Πρόεδρος: Για το δικαστήριο δεν προσφέρουν τίποτα, αυτές οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις…

Η απειλή και η αναγνώριση

Για το κλίμα, με τους συγκεντρωμένους έξω από το Κοράλλι, που εισέπραξε ως “απειλή” μιληςε ο αυτόπτης μάρτυρας κ. Μιχάλης Ξυπόλητος, μόλις ανέβηκε στο βήμα. Ο μάρτυς περιέγραψε καρέ – καρέ το σκηνικό που προηγήθηκε της δολοφονίας, ενώ κλήθηκε από την πρόεδρο να αναγνωρίσει – και αυτός – πρόσωπα που είδε εκείνο το βράδυ, από τους κατηγορούμενους.

Ο κ. Ξυπόλητος αναγνώρισε τους κατηγορούμενους Μιχάλαρο, Αγγο, Τσαλίκη, αλλά και τον Γιώργο Ρουπακιά, που είχε συναντήσει στο αστυνομικό τμημα (σσ: ο μάρτυς είχε συλληφθεί από την αστυνομία, σε πυλωτή όπου είχε κρυφτεί, τονίζοντας ότι αργότερα υπέστη “απίστευτο έλεγχο, έλεγχο που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει”).

Ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έγινε θύμα ξυλοδαρμού, καταλήγοντας στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πρόσωπο, την ημέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής, στον Κορυδαλλό, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο μάρτυς εκτίμησε επίσης, ερωτώμενος από την πρόεδρο, ότι ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι “στόχος” χρυσαυγιτων, ως γνωστός αντιφασίστας στην περιοχή, χωρίς ωστόσο συγκεκριμένη κομματική γραμμή.

Ο,τι είναι απέναντι στην ιδεολογία των χρυσαυγιτών μπορεί να είναι στόχος γι αυτούς”, σημείωσε ο μάρτυς όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον κ. Ανδρέα Τζέλλη, συνήγορο Πολιτικής Αγωγής για λογαριασμό της οικογένειας Φύσσα.

Η δίκη “σκόνταψε” και πάλι, αυτή τη φορά στις αντιδράσεις της υπεράσπισης, κατά την επίδειξη φωτογραφιών από την Πολιτική Αγωγή και δη την κύρια Χρύσα Παπαδοπούλου, στον μάρτυρα : τον κάλεσε να αναγνωρίσει τον εαυτό του καθώς αποχωρούσε τραυματισμένος από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αλλά και πρόσωπα εκ των κατηγορούμενων.

Η υπεράσπιση ξεσηκώθηκε και όταν ο κ. Ξυπόλητος κατέληξε στο συμπέρασμα, ερωτώμενος από τον κ. Σαπουντζάκη της Πολιτικής Αγωγής, ότι η απόφαση για τη δολοφονία ελήφθη, δεδομένης της ιεραρχίας που διέπει τη Χρυσή Αυγή, από τον “αρχηγό” της.

Τεχνικά προβλήματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα στην οποία διεξάγεται η δίκη δεν διαθέτει κλιματισμό κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, τα μικρόφωνα παρουσίαζαν προβλήματα νωρίς το πρωί, ενώ δεν υπάρχει ασύρματη σύνδεση στο internet, γεγονός που δυσχεραίνει τη δουλειά των δημοσιογράφων.

jailgoldendawn.com

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 22:28
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.