Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 00:09

Αμετάκλητη καταδίκη: Οργανωμένη από τη Χ.Α. η επίθεση στο «Αντίπνοια»

Κατηγορία Ειδήσεις

Απόφαση 280/2015 ΜΟΕ Αθηνών για Αντίπνοια:

Προμελετημένη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής, στα πλαίσια αναβάθμισης της δράσης της!

Αμετάκλητη κατέστη, πριν λίγες ημέρες, η καταδίκη των Βασίλειου Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου για την επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι "Αντίποινα" στα Πετράλωνα στις 30/6/2008. Σύμφωνα με την απόφαση, η επίθεση ήταν “προμελετημένη”, “οργανωμένη” και με “ανθρωποκτόνο πρόθεση”, από μηχανοκίνητο τάγμα της Χρυσής Αυγής, η οποία κατά την απόφαση εκείνο το διάστημα “είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις σε πολιτικά στέκια μεταναστών, στη Βίλα Αμαλίας, κλπ.”. Θυμίζουμε ότι ο Σιατούνης ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και ότι Σιατούνης και Στράτος είναι κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην εξελισσόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθεί απόσπασμα της με αριθμό 280/2015 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών:

 

Στις 30/6/2008 οι κατηγορούμενοι αφού συναντήθηκαν με άλλους μοτοσικλετιστές, των οποίων η ταυτότητα δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί εξαιτίας του ότι ειχαν καλυμμένες ή είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και συγκεντρώθηκαν, έτσι, συνολικά δέκα περίπου άτομα, εισέβαλαν σε ημιυπόγειο διαμέρισμα της πολυκατοικίας επί των οδών Αριστοβούλου και Πυλλάδου στα Κάτω Πετράλωνα, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών με την ονομασία “Αντίπνοια”, με στόχο την πρόκληση επεισοδίων. Την ώρα αυτή (απογευματινές ώρες) μέσα στο ανωτέρω διαμέρισμα βρίσκονταν οι Γ.Μ., R.S., Α.Γ. και Β.Μ. και έκαναν μάθημα ισπανικής γλώσσας, εισήλθαν, χαιρέτησαν ναζιστικά και δήλωσαν στα παριστάμενα άτομα “Έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής… θα σας γαμήσουμε”, ενώ άρχισαν να θραύουν τζάμια και να προκαλούν φθορές στον χώρο.

Ο πρώτος κατηγορούμενους Βασίλειος Σιατούνης με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκατοστών και μήκος λάμας 8,5 και ένα τσεκούρι επιτέθηκε κατά του R.S., ο οποίος είχε καταφύγει έντρομος, με την Α.Γ., προκειμένου να προστατευθούν, στο χώρο της βιβλιοθήκης και έπληξε το θύμα του με σκοπό την αφαίρεση της ζωής του, στοχεύοντας τον θώρακα αυτού, πλην όμως ο τελευταίος σήκωσε το μηρό του σε αμυντική στάση με αποτέλεσμα να πληγεί αυτός στον αριστερό μηρό. Επεχείρησε εκ νέου να τον πλήξει στο στήθος, πλην όμως ακούστηκε το παράγγελμα τρίτου προσώπου “ο χρόνος τελείωσε”, με συνέπεια να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και να τραπεί σε φυγή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος Αθανάσιος Στράτος με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 18 εκατοστών και μήκος λάμας 8,5 εκατοστά, επιτέθηκε στον ίδιο ως άνω χώρο, κατά τη διάπραξη των ανωτέρω επεισοδίων κατά του Γ.Μ., στον οποίο επέφερε τραύμα στο ύψος του γονάτου και στο γλουτό και μάλιστα στην μηριαία αρτηρία συνεπεία του οποίου αιμορραγούσε ακατάπαυστα από το ισχαιμικό νεύρο, υπέστη αιμορραγικό σοκ και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενος επί είκοσι (20) ημέρες. Ενώ οι κατηγορούμενοι έπλητταν τους πιο πάνω παθόντες, ένα από τα μέλη της ομάδας φώναξε “τέλος χρόνου” και αμέσως οι κατηγορούμενοι σταμάτησαν την εγκληματική τους δραστηριότητα και ακολουθώντας τα άλλα μέλη της ομάδας αποχώρησαν, συνελήφθησαν δε μετά από λίγο χρόνο, κατόπιν τυχαίου ελέγχου των αστυνομικών. Οι κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν στο ακροατήριο από τις παρούσες στο επεισόδιο μάρτυρες… Η ως άνω ανθρωποκτόνος πρόθεση του κατηγορούμενου Αθανάσιου Στράτου δεν ολοκληρώθηκε, από λόγους ανεξάρτητους της θέλησής του και μάλιστα, διότι έλαβαν όλοι εντολή να αποχωρήσουν από τον τόπο του εγκλήματος, αφού παρήλθε ο προμελετημένος χρόνος για την εισβολή στο χώρο των θυμάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η “Χρυσή Αυγή” είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις σε πολιτικά στέκια μεταναστών, στη Βίλα Αμαλίας, κλπ.

Ο τρόπος τέλεσης των ανωτέρω πράξεων των κατηγορουμένων αποδείχθηκε από τις καταθέσεις των παθόντων και των αυτοπτών μαρτύρων στο ακροατήριο του παρόντος δικαστηρίου. Από τα ανωτέρω κρίνεται ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση η οποία προκύπτει: α) από το μέσο που χρησιμοποίησαν, το οποίο ήταν επικίνδυνο, δραστικό και πρόσφορο κατά την κοινή πείρα που και οι ίδιοι διέθεταν, για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, β) τα καίρια μέρη του σώματος στα οποία επλήγησαν επανειλημμένα οι παθόντες (κεφάλι, θώρακα, αρτηρία) σημειουμένου ότι και το δεύτερο από τους παθόντες προσπάθησαν να πλήξουν στον θώρακα, πλην όμως κατά τα προαναφερθέντα απέτυχαν λόγω της αντίδρασης του τελευταίου, γ) τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η ένδικη πράξη, δηλαδή οργανωμένη επίθεση από πολλά άτομα με όπλα στο χώρο των παθόντων, χωρίς πρόκληση από τους τελευταίους. Εν τούτοις η πρόθεση των κατηγορούμενων δεν ολοκληρώθηκε, επειδή ένα από τα πρόσωπα της ομάδας φώναξε “τέλος χρόνου” με αποτέλεσμα την άμεση αποχώρηση των επιτιθέμενων από το χώρο. Συνεπώς η ανθρωποκτόνος πρόθεσή τους δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική τους βούληση, αλλά επειδή ξεπεράστηκαν τα χρονικά όρια της προμελετημένης εναντίον των θυμάτων επίθεσης…”

jailgoldendawn.com

 

 

Αμετάκλητη καταδίκη: Οργανωμένη από τη Χ.Α. η επίθεση στο «Αντίπνοια»

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης Εφ. Συν. 21/7/2016)

Αμετάκλητη είναι πλέον η καταδικαστική απόφαση για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης της Χρυσής Αυγής στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30/6/2008 και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί καταγράφει ρητά τον οργανωμένο εγκληματικό τρόπο δράσης της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Βασίλειος Σιατούνης, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα το 2010 με τον Μιχαλολιάκο, και ο Αθανάσιος Στράτος καταδικάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, σε δεύτερο βαθμό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών με πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Σήμερα όμως διαθέτουμε πλέον και το σκεπτικό της απόφασης για μια επίθεση που συγκαταλέγεται βέβαια ανάμεσα στις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν συσχετιστεί με τη μεγάλη δικογραφία της δίκης της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δύο καταδικασμένοι για την επίθεση χρυσαυγίτες είναι τώρα κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στην απόφαση λοιπόν του Α΄ Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών αποτυπώνεται καθαρά ότι οι Σιατούνης και Στράτος συναντήθηκαν με άλλους μοτοσικλετιστές, των οποίων η ταυτότητα δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί εξαιτίας του ότι είχαν καλυμμένες ή είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, και (σ.σ. αφού συγκρότησαν το μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου) εισέβαλαν στον χώρο της «Αντίπνοιας», όπου πραγματοποιούνταν μάθημα ισπανικών, με στόχο την πρόκληση επεισοδίων.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, οι δράστες εισήλθαν, χαιρέτησαν ναζιστικά και δήλωσαν στα παριστάμενα άτομα «έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής… θα σας γαμήσουμε», ενώ άρχισαν να σπάνε τα τζάμια και να προκαλούν φθορές στον χώρο.

Τότε ο Σιατούνης με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ένα τσεκούρι επιτέθηκε κατά του R.S. και έπληξε το θύμα του με σκοπό την αφαίρεση της ζωής του, στοχεύοντας στον θώρακά του, όμως εκείνος σήκωσε τον μηρό του σε αμυντική στάση με αποτέλεσμα να πληγεί τελικά εκεί.

Μάλιστα ο Σιατούνης επιχείρησε εκ νέου να τον πλήξει στο στήθος, αλλά ακούστηκε το παράγγελμα τρίτου προσώπου που έλεγε «ο χρόνος τελείωσε», με συνέπεια να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και να τραπεί σε φυγή.

Την ίδια ώρα ο Στράτος επιτέθηκε με πτυσσόμενο μαχαίρι κατά του Γ.Μ., στον οποίο επέφερε τραύμα στο ύψος του γονάτου και στη μηριαία αρτηρία, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί ακατάπαυστα, να υποστεί αιμορραγικό σοκ και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενος 20 μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ανθρωποκτόνος πρόθεση του Στράτου και πάλι δεν ολοκληρώθηκε για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής του και συγκεκριμένα γιατί όλοι έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από τον τόπο του εγκλήματος, αφού παρήλθε ο προμελετημένος χρόνος για την εισβολή στον χώρο των θυμάτων.

Στην απόφαση τονίζεται ότι επρόκειτο για «οργανωμένη επίθεση από πολλά άτομα, με όπλα, στον χώρο των παθόντων, χωρίς πρόκληση από τους τελευταίους» και σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν «το εγκληματικό σχέδιο της θανάτωσης», καθώς και ότι εκείνη την περίοδο «η Χρυσή Αυγή είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις της σε πολιτικά στέκια μεταναστών, στη βίλα Αμαλία κ.λπ.».

jailgoldendawn.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 00:25
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.