Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 16:31

Καταδίκη με 10 μήνες και τριετή αναστολή για τις πέντε συλληφθείσες από την κατάληψη του Ορφανοτροφείου

Κατηγορία Ειδήσεις

Με ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι 5 συλληφθείσες από την εκκένωση της κατάληψης του πρώην Ορφανοτροφείου στην οδό Λαμπράκη στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας περιουσίας, ενώ η ποινή είναι εξαγοράσιμη για 2.000 ευρώ για την καθεμία. Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες ελβετικής υπηκοότητας και μια Ελληνίδα, ενώ πρόκειται να ασκηθεί έφεση για την απόφαση.

Του Ιάσονα Μπάντιου για το stokokkino.gr

Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τρείς δίκες που αφορούν την εκκένωση των τριών καταλήψεων, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουλίου. Η εν λόγω δίκη είχε αναβληθεί λόγω της απουσίας μεταφραστή.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης εντός και εκτός της αίθουσας βρέθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους συλληφθέντες των τριών καταλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης από τους εννιά συλληφθέντες οι τρεις κρίθηκαν αθώοι και οι έξι κρίθηκαν ένοχοι με την κατηγορία της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας περιουσίας. Από αυτά τα έξι άτομα που κρίθηκαν ένοχα για τα πέντε δόθηκε τριετής αναστολή στην έκτιση της ποινής, ενώ για τον έκτο επιβλήθηκε η εξαγορά του προστίμου με 5 ευρώ την ημέρα για 4 μήνες. Για την εν λόγω δίκη ασκήθηκε έφεση.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία και μεγαλύτερη δίκη, αυτή της κατάληψης της Καρόλου Ντηλ, καθώς έχουν συλληφθεί 60 άτομα. Και αυτή η δίκη είχε πάρει αναβολή λόγω απουσίας μεταφραστή, καθώς πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν ξένη υπηκοότητα.

Alterthess, 3/8/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 18:35
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.