Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 21:23

Μετά από 8 μήνες αγώνα, δικαίωση για τις καθαρίστριες της ΟΣΥ!

Μετά από 8 μήνες αγώνα, από το Γενάρη του 2016, οι καθαρίστριες των λεωφορείων της ΟΣΥ (λεωφορεία αστικών συγκοινωνιών Αθήνας) δικαιώθηκαν. Χτες, Τετάρτη 3/8/16, ψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη με την οποία η ΟΣΥ θα προχωρήσει σε απευθείας συμβάσεις με τις καθαρίστριες που εργάζονται στα λεωφορεία.

Από τον αγώνα των καθαριστριών της ΟΣΥ ωφελήθηκαν οι καθαρίστριες σε όλους τους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο μεταφορών (ηλεκτρικός, μετρό, τραμ, τρόλεϊ κ.α.) καθώς η διάταξη αφορά τις καθαρίστριες στο σύνολο των φορέων του υπουργείου.

Πολλές από τις καθαρίστριες των λεωφορείων της ΟΣΥ έχουν κάνει μέσα σε αυτό το διάστημα πάνω από 35 μέρες απεργίες και επισχέσεις εργασίας. Έχουν κάνει δεκάδες διαμαρτυρίες στην εργολαβική Λίνκ Απ για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, στην ΟΣΥ, στο Υπουργείο Μεταφορών και στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 8 μήνες πολύ σκληρού αγώνα η χτεσινή μέρα πανηγυρίστηκε σαν μια μεγάλη νίκη ενάντια στα εργολαβικά συμφέροντα, τη διαφθορά και την ασυδοσία.

Xekinima, 4/08/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:29

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.