Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 09:58

Αυστραλία: Μεγάλα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια

Χιλιάδες συμμετείχαν στα μεγάλα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια της 27ης Αυγούστου στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Μπρισμπέιν, με κεντρικό σύνθημα «Φέρτε τους πρόσφυγες εδώ».

Στη διαδήλωση συμμετείχαν πολλές αντιρατσιστικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες εργαζόμενων, καθώς και οι φοιτητές της Καλών Τεχνών με πανό «κλείστε τα στρατόπεδα – όχι την Καλών Τεχνών». Το αντιρατσιστικό κίνημα της Αυστραλίας δίνει μάχη ενάντια στα στρατόπεδα των νησιών Ναουρού και Μάνους. Πρόσφατα διέρρευσαν αρχεία τα οποία αποκαλύπτουν τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών/τριών και των προσφύγων, και πάνω από 100 εργάτες του Ναούρου με ανοιχτό γράμμα εξέθεσαν τον υπουργό Μετανάστευσης που προσπάθησε να υποτιμήσει τις αποκαλύψεις ως «υπερβολές».

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές δίνουν μάχη για να μην κλείσει η σχολή Καλών Τεχνών, δείχνοντας με τη συμμετοχή τους στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πως ο αγώνας ενάντια στη λιτότητα είναι αλληλένδετος με τον αγώνα για τα ανοιχτά σύνορα.

Εργατική Αλληλεγγύη, 30 Αυγούστου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:15

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.