Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 15:28

Άρνηση ένταξης παιδιών προσφύγων στο Ωραιόκαστρο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Άρνηση ένταξης παιδιών προσφύγων στο Ωραιόκαστρο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

«Ομόφωνη» αυτή η απόφαση; Δεν βρέθηκε στ” αλήθεια ούτε μια φωνή να πει την τίμια λέξη «όχι»; Την παραθέτουμε χωρίς άλλα σχόλια:

«Κατόπιν απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08/09/2016 και ώρα 18:45 με θέμα (πρόφυγες-σχολεία) αποφασίστηκε ομόφωνα η μη ένταξη-τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στο χώρο του σχολείου μας Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην κατάληψη του σχολικού κτιρίου»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», 13 Σεπτεμβρίου 2016. 

www.kar.org.gr 2016 09 13 08 14 26 oraiokastro

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Απεργίες και καταλήψεις στα σχολεία για προσλήψεις και όχι για ρατσιστικές εκδιώξεις προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο

Απεργίες και καταλήψεις στα σχολεία για προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι για ρατσιστικές εκδιώξεις των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού σχολείου Ωραιόκαστρου να προχωρήσει σε κατάληψη κατά της ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία έρχεται την ώρα που οι εκπαιδευτικοί της ΔΟΕ προχωράνε σε απεργία απαιτώντας μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία.

Αντί ο Σύλλογος Γονέων να στηρίξει τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, γιατί όχι και με κατάληψη αλληλεγγύης, σπέρνει φόβο και μίσος κατά των παιδιών των προσφύγων.

Είναι αποπροσανατολισμός πρώτου μεγέθους για το ποιος ευθύνεται για την άθλια κατάσταση στα δημόσια σχολεία, το να φορτώνουν τις ευθύνες για την υποβάθμιση στα προσφυγόπουλα, όταν οι κυβερνήσεις των Σαμαροβενιζέλων και τώρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν τις περικοπές και την υποχρηματοδότηση, ενώ άφησαν έξω από τα σχολειά χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να ξεπληρωθεί το χρέος με το τρίτο μνημόνιο! Έπρεπε η κυβέρνηση να διέγραφε το χρέος και όχι τις δουλειές των εκπαιδευτικών.

Ευθύνη φέρνει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες ξεπερνάει κάθε όριο με κηρύγματα μισαλλοδοξίας κατά των προσφύγων, ακόμη και με παρακίνηση για βία κατά προσφύγων.

Χιλιάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, χαλώντας την φιέστα του Τσίπρα. Έδειξαν την δύναμη και την ελπίδα για να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή, όπου οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη τους. Έτσι χρειάζεται να συνεχίσουμε, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του ρατσιστικού αποπροσανατολισμού της ΝΔ και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών, την ΔΟΕ να παρέμβουν για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στα σχολειά χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις.

ΚΕΕΡΦΑ, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:11

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.