Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 16:08

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ - Ασφαλιστικά μέτρα «από τα Lidl»

Κατηγορία Ειδήσεις

Νόμιμη κρίθηκε η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση.

Κατά τη διαδικασία, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι οι εργαζόμενοι «έβαλαν πλάτη», ότι τα πράγματα φέτος είναι δύσκολα και ότι οι εργαζόμενοι έγιναν «μπαλάκι μεταξύ εργοδοσίας και κυβέρνησης».

Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ, ο γενικός διευθυντής, Ανδρέας Ζερβούλιας, είπε ότι είναι συσσωρευμένα τα χρέη και ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει, ενώ υποστήριξε ακόμη πως το Δημόσιο δεν δίνει στον ΟΑΣΘ τα 130 εκατ. ευρώ και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πρόσθετη παρέμβαση έκανε δια εκπροσώπου του ο δήμος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι με την επίσχεση εργασίας θίγονται τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.

Ασφαλιστικά μέτρα «από τα Lidl» - Η… αβλεψία της διοίκησης του ΟΑΣΘ

Όπως αναφέρει το dailythess.gr, είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μόνον εναντίον των 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων του Οργανισμού, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μόνο τα συγκεκριμένα άτομα και όχι οι υπόλοιποι 2.300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ!

«Ακόμη και να γίνει δεκτή η προσωρινή διαταγή που ζήτησε η διοίκηση του Οργανισμού και εκδώσει απόφαση η πρόεδρος του δικαστηρίου θα υποχρεώνονται μόνο οι συγκεκριμένοι 11 που περιλαμβάνονται στο δικόγραφο. Ουδείς άλλος!» είπε χαρακτηριστικά δικηγόρος που γνωρίζει την υπόθεση.

Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ ανέφεραν ότι δεν συμπεριλήφθηκαν όλα τα ονόματα των εργαζομένων «για πρακτικούς και λόγους οικονομίας χρόνου καθώς ήταν αδύνατο να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για 2.300 εργαζόμενους».

Γ. Μπουτάρης: Πρέπει να επιστρατευθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε την Πέμπτη ότι «Πρέπει να επιστρατευθούν οι εργαζόμενοι και ας με βρίζει όποιος θέλει να με βρίζει. Η λειτουργία του ΟΑΣΘ είναι κοινωνική».

«Δεν μπορείς να κρατάς δέσμιους του εργαζομένους και σε κατάσταση ομηρίας για 5η μέρα του Θεσσαλονικείς. Το σωματεία εργαζομένων είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα και ανέστειλε την απεργία» ανέφερε ο Γ. Μπουτάρης.

Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά εδώ και μέρες την επιστράτευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης (δείτε περισσότερα εδώ).

Πηγή: alterthess, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 22:17
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.