Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 17:42

H ελληνική αστυνομία συνέλαβε προσφυγάκια, επειδή το θεατρικό στο οποίο συμμετείχαν απαιτούσε να κρατούν πλαστικά όπλα

Xτες, ενώ μια ομάδα από μικρά παιδιά Σύρων κατευθυνόταν προς ενα κτήριο για να «παίξει» μια θεατρική παράσταση για τον συριακό πόλεμο και την προσφυγική κρίση, η ελληνική αστυνομία τους συνέλαβε και τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα. Οκτώ αστυνομικοί και δύο αυτοκίνητα γεμάτα με άντρες της αντιτρομοκρατικής ομάδας έκαναν αυτή την απάνθρωπη και φρικτή ενέργεια επειδή είδαν τα παιδιά να μεταφέρουν πλαστικά όπλα στα χέρια τους, τα οποία ήταν ουσιαστικά μέρος του ρόλου των παιδιών στην παράσταση.

Στο αστυνομικό τμήμα, τα παιδιά διατάχθηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους, συμπεριλαμβανομένων των εσωρουχων τους, τους έκαναν πολλές φορές, σωματική έρευνα και τα τρία παιδιά που αρνήθηκαν να βγάλουν τα εσώρουχα τους χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς. Αυτά τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν,, παρενοχλήθηκαν και ταπεινώθηκαν από αυτή την απαράδεκτη, απάνθρωπη και καταχρηστική συμπεριφορά της αστυνομίας.

Επίσης, αυτά τα παιδιά κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για πάνω από 7 ώρες χωρίς να τους δοθεί τροφή ή κάποια εξήγηση για το λόγο της σύλληψης. Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης τα κινητά τους τηλέφωνα και ένα φορητό υπολογιστή, και δεν είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με κανέναν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Η Ένωση Ελεύθερων Σύρων Μεταναστών έμαθε για αυτό το τρομακτικό και απάνθρωπο περιστατικό, αφού τα παιδιά κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για πάνω από 7 ώρες και κατά την άφιξή της στο τμήμα, έφερε σάντουιτς για τα πεινασμένα παιδιά και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση τους, κάτι με το οποίο συμορφώθηκε ο αξιωματικός υπηρεσίας. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελεύθερων Σύρων Μεταναστών απαίτησε μια συνάντηση με υψηλόβαθμους υπαλλήλους στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ζήτησε εξηγήσεις για τις καταχρηστικές, τρομοκρατικές και ταπεινωτικές πράξεις που πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία σε βάρος των παιδιών. Θα ενημερώσουμε εκτενέστερα μόλις γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη συνάντηση.

kar, 28, 9, 2016 από Syrian Solidarity House in Lesvos – بيت التضامن السوري

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:01

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.