Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 13:03

Μαθητές των Χανίων διαδηλώνουν υπέρ των προσφύγων στα σχολεία (φωτο-βίντεο)

Κατηγορία Ειδήσεις

Με σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Θέλουμε τους πρόσφυγες σε όλα τα σχολεία» μαθητές στα Χανιά στέλνουν τη δική τους απάντηση σε όσους έχουν εναντιωθεί στην εγγραφή προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Βίντεο: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Θέλουμε τους πρόσφυγες σε όλα τα σχολεία»

Μαθητές των Λυκείων της Σούδας, της Αμπεριάς, του Ακρωτηρίου και του Κουμπέ και από άλλα λύκεια και γυμνάσια των Χανίων, πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτή την ώρα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, με την οποία θέλουν να διαδηλώσουν υπέρ των ανοιχτών πυλών της παιδείας και των σχολείων απέναντι στους πρόσφυγες και κατά των ξενοφοβικών αντιδράσεων που στερούν την εκπαίδευση από παιδιά που έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς.

1 poria4

Στο πλευρό των μαθητών που πραγματοποιούν την κινητοποίηση, έχουν ταχθεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και η ΕΛΜΕ Χανίων.

2 poria1

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συντονιστικού των μαθητών, κ. Χαιρετάκης Δημήτρης,ο λόγος της σημερινής πορείας είναι διότι «Είδαμε κάποιες συμπεριφορές, δηλώσεις και πράξεις που απέκλειαν τους πρόσφυγες από τα σχολεία, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αποφασίσαμε, για να μην προκύψουν παρόμοιες καταστάσεις στα Χανιά και οι πρόσφυγες να ενταχθούν κανονικά στα σχολεία, μέσω αυτή της πορείας να στείλουμε ένα μήνυμα οτι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στα σχολεία.»

Εφόσον έρθουν και ενταχθούν κανονικά στα σχολεία του νομού θα ξεκινήσουμε να βρούμε τα απαραίτητα σχολικά είδη που χρειάζονται για να τους βοηθήσουμε.

Δεν διαδηλώνουν για να χάσουν μάθημα, όπως μπορεί να πουν ορισμένες «κακές γλώσσες»

«Ορισμένες κακές γλώσσες μπορεί να λένε ότι διαδηλώνουμε για να χάσουμε μάθημα ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Πολλοί από εμάς είναι μαθητές της 3ης λυκείου οπότε φέτος δίνουμε πανελλήνιες και δεν έχουμε πολλά περιθώρια να χάνουμε μαθήματα χωρίς λόγο, ενώ πολλοί από τους μαθητές που δίνουν το παρόν σήμερα πήραν απουσία από τα σχολεία τους» εφόσον αυτά δεν τελούσαν υπό κατάληψη. «Συν της άλλης χάνουμε και τις προβλεπόμενες μηνιαίες εκδρομές».

Όπως τόνισε εκπρόσωπος του συντονιστικού μαθητών, η ιδέα της σημερινής πορείας είναι καθαρά μαθητική, «επειδή ακούγονται οτι είμαστε υποκινούμενοι από ΜΚΟ ή την ΕΛΜΕ να τονίσουμε οτι αυτό δεν ισχύει. Η πορεία αυτή ανήκει καθαρά στους μαθητές».

3 poria64 poria55 poria26 poria97 poria8

Πηγή; FlashNews, 4 Νοεμβρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 14:42
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.