Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 00:31

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, απέτρεψε και σήμερα πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Με αυτό το σύνθημα, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, απέτρεψε και σήμερα πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

 

«Θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός, δεν θα ξαναγίνει πλειστηριασμός».


Αυτό ήταν το σύνθημα που επικρατούσε σήμερα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Από την Εθνικής Αμύνης με Τσιμισκή, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος και έξω και μέσα από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, σε δύο αίθουσες του Ειρηνοδικείου.


ΟΧΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ-ΒΙΝΤΕΟ

 

Το κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ήταν για σήμερα Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη τράπεζα, σύμφωνα με τον Συντονισμό, βγάζει στο «σφυρί» την πρώτη κατοικία πολύτεκνης οικογένειας με πατέρα ΑμΕΑ και παιδί ΑμΕΑ.
Εκεί, έγινε αφισοκόλληση από τον Συντονισμό στις κολώνες του κτιρίου, οι παρευρισκόμενοι που ήταν αρκετοί, φώναξαν συνθήματα, άνοιξαν τα πανό του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και μία ώρα αργότερα, έκαναν πορεία επί της οδού Τσιμισκή.

peiraios.1

PEIRAIOS

 

 

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την ισχυρή αστυνομική δύναμη, από την πρώτη στιγμή της διαδήλωσης. Δύο κλούβες των ΜΑΤ μερικά μέτρα μακριά από τους διαδηλωτές, αρκετοί ένστολοι αστυνομικοί αλλά και άνδρες της ομάδας «Ζ».

 Η διαδήλωση συνεχίστηκε με πορεία επί της οδού Τσιμισκή, αλλά δεν έκλεισε όλος ο δρόμος, καθώς η αστυνομία άφησε ανοιχτές τις δύο από τις πέντε λωρίδες κυκλοφορίας.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Μόλις η πορεία έφτασε στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αντίκρισε ισχυρή αστυνομική δύναμη με… όλα τα κομφόρ (κράνη, ασπίδες).Τα μέλη του Συντονισμού ήθελαν με το πανό τους να αποκλείσουν την μπροστινή είσοδο, επί της οδού Τσιμισκή, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν.
Και μόλις ανέβηκαν οι ασπίδες από τα ΜΑΤ, το πλήθος εξαγριώθηκε και άρχισε να σπρώχνει τους αστυνομικούς. Αμέσως, η μία διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από την είσοδο κάλεσε ενισχύσεις και αυτές ήρθαν στο… δευτερόλεπτο.

Άρχισαν να σπρώχνονται διαδηλωτές και ΜΑΤ, τελικά η ηρεμία ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν οι διαδηλωτές σήκωσαν το πανό για να καλύψει τους αστυνομικούς.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές έφυγαν με πορεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Στα δικαστήρια τους περίμεναν κι άλλοι αλληλέγγυοι στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών. Μόλις έφτασε η πορεία, άρχισαν όλοι μαζί να φωνάζουν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και δύο κλούβες των ΜΑΤ, που «πάρκαραν» παραπλεύρως του δικαστικού μεγάρου.

Μέσα στο Ειρηνοδικείο

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές εισήλθαν μαζικά μέσα στο δικαστικό μέγαρο και κατευθύνθηκαν προς το Ειρηνοδικείο. Εκεί, θα διεξάγονταν πλειστηριασμοί. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά με κόσμο. Μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι συμβολαιογράφοι, το πλήθος άρχισε να φωνάζει συνθήματα και έπειτα από αρκετές διαβουλεύσεις και φωνές με τους επικεφαλείς του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, οι συμβολαιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων κατά των πλειστηριασμών.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΠ

Σε άλλη αίθουσα

Κάποια στιγμή ακούστηκε μέσα από το πλήθος μία φωνή, ότι γίνεται πλειστηριασμός σε διπλανή αίθουσα. Αμέσως οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στην άλλη αίθουσα, όπου με συνοπτικές διαδικασίες, απέτρεψαν από τον συμβολαιογράφο τη διεξαγωγή πλειστηριασμού, ο οποίος αρχικά είχε ενστάσεις…

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Έξω από την Alpha Bank

Αμέσως μετά τα δικαστήρια και αφού η ώρα είχε πάει 5 το απόγευμα, οπότε δεν μπορούν να γίνουν πλειστηριασμοί, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε νέα πορεία με αφετηρία έξω από το δικαστικό μέγαρο. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank, επί της οδού Δωδεκανήσου με Πολυτεχνείου, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία φωνάζοντας συνθήματα.

 ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

newreport.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 18:44

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.