Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 14:26

Εκδικητικές απολύσεις στην INΤΡΑΚΟΜ ΙnMaint

Κατηγορία Ειδήσεις

 

Πρωτοβουλία Γένοβα στην INΤΡΑΚΟΜ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΝΜΑΙΝΤ

Σήμερα, 1η μέρα της διήμερης απεργίας των συναδέλφων στην ΙΝΜΑΙΝΤ που γίνεται με εξαιρετική συμμετοχή για να ανακληθούν οι απολύσεις των δύο συνδικαλιστών, η εργοδοσία προχώρησε σε νέα πρόκληση: Άσκησε αγωγή κατά του Σωματείου, του Προέδρου και της Γ.. Γραμματέα και ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη και αυτή κι οποιαδήποτε στο μέλλον ανάλογ απεργία. Οι δικαιολογίες είναι αστήριχτες, ότι δεν υπάρχει νόμιμο Σωματείο ούτε ΔΣ, ότι η απεργιακή απόφαση δεν πάρθηκε από ΓΣ, ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση 24ωρών στον εργοδότη (αυτό το τελευταίο έχει κάποια τυπική αλήθεια, ενημερώσαμε για την απόφαση της ΓΣ στις 10:43 της Τετάρτης 15.3 ενώ η απεργία άρχισε σήμερα 16.3 στις 7πμ, είναι μια τυπική απόκλιση που είναι ο κανόνας σχεδόν στις απεργίες και πάντως ισχύει μόνο για την 1η μέρα της απεργίας, δηλ. σήμερα, για τη 2η μέρα Παρασκευή 17.3 η ενημέρωση έγινε την ίδια ώρα την Τετάρτη, απολύτως εμπρόθεσμα. Η εκδίκαση της αγωγής γίνεται κατεσπευσμένα στο Πρωτοδικείο στις 1:30 το μεσημέρι σήμερα.

Οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας δεν τρομάζουν ούτε τώρα ούτε για το μέλλον. Οι εργαζόμενοι απεργούν και δεν θα σταματήσουν αν δεν ανακληθούν οι 2 απολύσεις. Σ' αυτό έχουν την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις INTRACOM αλλά και γενικότερα, πέρασαν ήδη πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και στάλθηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης κλπ., το μέτωπο που άνοιξε η εργοδοσία με τις 2 απολύσεις συνδικαλιστών είναι καίριο κι αφορά όλους, το δικαίωμα στην απεργία και το συνδικαλισμό που χτυπιέται βάναυσα. Επίσης είναι ενήμερα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ΕΚΑ και ΠΟΕΜ για να καλύψουν τη συνέχιση της απεργίας αν βγεί από το δικαστήριο παράνομη (παρά τα κούφια επιχειρήματα της αγωγής).

Πάρτε πίσω τους απολυμένους!

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε!

Νίκη στην απεργία στην ΙΝΜΑΙΝΤ!

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην INΤΡΑΚΟΜ Ιn Maint - Να μην περάσουν οι εκδικητικές απολύσεις

Η διοίκηση της INΤΡΑΚΟΜ ΙnMaint προχώρησε σε εκδικητικές απολύσεις δύο εργαζομένων. Οι απολύσεις αποτελούν εκδικητική κίνηση της εργοδοσίας μετά τη διήμερη απεργία την περασμένη βδομάδα, που την υποχρέωσε να καταβάλει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα. Και οι δύο εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι πρωτοπόρα μέλη του σωματείου, ο ένας υποψήφιος με την Πρωτοβουλία Γένοβα Ιντρακόμ (την παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς) κι ο άλλος υποψήφιος με την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησαν στην πετυχημένη απεργία.

Οι εργαζόμενοι μετά τις χτεσινές εκδικητικές απολύσεις, απάντησαν με καθολική συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση. Σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε απεργία αύριο Πέμπτη 16/3 και μεθαύριο Παρασκευή 17/3 και νέα γενική συνέλευση με στάση εργασίας τη Δευτέρα 20/3, προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη μάχη τους μέχρι την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων και καλεί σε συμπαράσταση στον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που στόχο έχουν να τσακίσουν τη συλλογική δύναμη των εργαζομένων στην επιχείρηση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 14:28
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.