Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 10:23

Λέρος: Συνεχείς επιθέσεις φασιστών με ρόπαλα και μαχαίρια σε πρόσφυγες

Κατηγορία Ειδήσεις

Επί τρεις συνεχόμενες νύχτες οι φασίστες στη Λέρο πραγματοποιούν ένα αιματηρό πογκρόμ εναντίον προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί από την κυβέρνηση. Με ρόπαλα και μαχαίρια, σύμφωνα με την καταγγελία του Δικτύου Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου, οι φασίστες έχουν χτυπήσει και στείλει στο νοσοκομείο πολλούς πρόσφυγες: «Συνολικά 20 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις στο σώμα. Μεταξύ των οποίων είναι μια έγκυος γυναίκα και υπάρχουν φόβοι για την πορεία της κύησης.»

Η δράση των φασιστών βρίσκει πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθεί μέσα σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται από τη ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους και από την ατιμωρησία έως ανοχή τέτοιων ενεργειών από αστυνομικές αρχές. Ενώ επί τρεις νύχτες οι φασίστες επιτίθενται σε πρόσφυγες, δεν έχει αναφερθεί καμιά «επιχείρηση» της αστυνομίας για τη σύλληψή τους.

Διαβάστε παρακάτω σχετικό δημοσίευμα, καθώς και τις δύο ανακοινώσεις του Δικτύου Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου:

Τρίτη επίθεση σε πρόσφυγες στη Λέρο

efsyn.gr

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκαν τέσσερις πρόσφυγες στο νησί της Λέρου, η τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερις πρόσφυγες που ψάρευαν σε λιμάνι έξω από το Λακκί, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια.

Χτύπησαν τους πρόσφυγες με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Οι τραυματίες (εκ των οποίων οι τρεις έμεναν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στα Λέπιδα και ο τέταρτος στο κέντρο που στεγάζεται στο πρώην ΠΙΚΠΑ) νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λέρου.

Οι άλλες επιθέσεις

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ομάδα Ελλήνων πάνω σε μοτοσικλέτες επιτέθηκε σε ομάδα προσφύγων που επέστρεφαν με τα πόδια από το Λακκί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα Λέπιδα, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα υπήρξε και άλλο βίαιο περιστατικό με θύμα μια τρανς πρόσφυγα που διαμένει στο νησί.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, την ώρα που οι πρόσφυγες βρίσκονταν στο Λακκί, υπήρξε επεισόδιο με ντόπιους που κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς όμως να υποβληθούν μηνύσεις.

Την ώρα που επέστρεφαν στα Λέπιδα οι πρόσφυγες, τους πλησίασαν οκτώ άτομα πάνω σε τέσσερις μοτοσικλέτες και τους επιτέθηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Τα θύματα είναι εννέα Παλαιστίνιοι και ένας Σύρος, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λέρου, από τους οποίους παρέμειναν για νοσηλεία οι τρεις. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ερευνάται η υπόθεση και επίκειται η ταυτοποίηση των δραστών.

Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν ότι οι τρεις νοσηλευθέντες φέρουν τραύματα στο κεφάλι και τον λαιμό, ενώ ο ένας έσπασε το τζάμι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αιμορραγία στο χέρι.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», θύμα επίθεσης έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης μια τρανς πρόσφυγας που διαμένει στο Λακκί.

Την ώρα που επέστρεφε στον χώρο της, δέχτηκε επίθεση από άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και φέρει τραύμα από κατακόρυφο χτύπημα σε όλο το σώμα, πιθανότατα από λάστιχο ή άλλο αντικείμενο.

efsyn, 4.05.2017 

Η πρώτη ανακοίνωση του Δικτύου Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Τρίτη 2 Μαΐου το βράδυ, την ώρα που πρόσφυγες επέστρεφαν πεζοί στο χοτ-σποτ της Λέρου, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες κινούμενοι με μηχανάκια με καλυμμένες πινακίδες σα συμμορία. Οι φασίστες χτύπησαν άσχημα με ρόπαλα και μαχαίρια τους αβοήθητους πρόσφυγες και έστειλαν 14 από αυτούς στο νοσοκομείο της Λέρου. Οι 4 από αυτούς παραμένουν για νοσηλεία.

Σα να μην έφτανε αυτό, σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου, οι φασίστες πραγματοποίησαν στο Λακκί και δεύτερη επίθεση!

Ποιός οπλίζει το χέρι των φασιστών;

Πρόκειται για τα ίδια χέρια που χτύπησαν πέρσι τον Ιούλιο στη Λέρο, που στοχοποίησαν αλληλέγγυους, που έσπειραν το ρατσιστικό τους μίσος και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Δηλώνουμε απερίφραστα, ως Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου, ότι τέτοιες ενέργειες δε θα γίνουν ανεκτές. Καλούμε τους νησιώτες να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές φασιστικές χρυσαυγίτικες φωνές που επιδιώκουν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις και να μπολιάζουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας.

Να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις!

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!.

Δωδεκάνησα, 3/5/2017

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

http://dodecanesesolidarity.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html

https://www.facebook.com/groups/DodecaneseSolidarity

Η δεύτερη ανακοίνωση του του Δικτύου Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου:

Να σταματήσουμε τους Φασίστες!

Για τρίτη συνεχή ημέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς επιθέσεων από μια φασιστική συμμορία που κυκλοφορεί στη Λέρο με μηχανάκια αλλά καλυμμένες τις πινακίδες! Φοβούνται μην γίνουν αντιληπτοί από την κοινωνία της Λέρου και προτιμούν να χτυπούνε με ρόπαλα και να μαχαιρώνουν με καλυμμένο το πρόσωπο.

Συνολικά 20 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις στο σώμα. Μεταξύ των οποίων είναι μια έγκυος γυναίκα και υπάρχουν φόβοι για την πορεία της κύησης.

Ως Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου προχωράμε σε μήνυση κατ’ αγνώστου και καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας να απομονώσει τέτοιες πρακτικές

ΖΗΤΑΜΕ από τις τοπικές εκπροσωπήσεις των πολιτικών κομμάτων και τα πολιτικά πρόσωπα να πάρουν θέση και να δράσουν στην κατεύθυνση προστασίας και των προσφύγων και της κοινωνίας της Λέρου, συνολικά.

ΖΗΤΑΜΕ από τις εκπαιδευτικές συλλογικότητες, τα επαγγελματικά σωματεία και τους πολιτιστικούς φορείς να μπουν μπροστά στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και της δημοκρατία

Να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις!

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!

Δωδεκάνησα, 4/5/2017

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

http://dodecanesesolidarity.blogspot.gr/2017/05/blog-post_4.html

https://www.facebook.com/groups/DodecaneseSolidarity

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 11:34
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.