Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 12:16

Αθώωση του Ν. Αργυρίου και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Δεν πέρασε η ποινικοποίηση του αγώνα των Φαντάρων

Ήταν μια νίκη του κινήματος συμπαράστασης καθώς και των μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων η σημερινή δικαστική απόφαση που ουσιαστικά αθωώνει τον σύντροφο Νίκο Αργυρίου από τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες είχε εμπλακεί.
Η δικαστική έδρα, προφανώς θέλοντας να κρατήσει τα προσχήματα –ας μην ξεχνάμε ότι η πρωτόδικη απόφαση είχε επιβάλλει ποινή δυο χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή- μετέτρεψε την κατηγορία και από συκοφαντική δυσφήμηση την έκανε απλή δια του τύπου δυσφήμηση, μια κατηγορία που σύμφωνα με τον νόμο έχει παραγραφεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην πρωτόδικη απόφαση δεν είχε δικαστεί απλώς ένας αγωνιστής. Οι δικαστές δίκασαν το κίνημα των ελεύθερων φαντάρων, τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Πολίτη με Στολή, την Πάλη ενάντια στο Πόλεμο, την πάλη απέναντι στον Ρατσισμό, τον Εθνικισμό και το Φασισμό, Μέσα και Έξω από το Στρατό.

Με το κίνημα αλληλεγγύης όμως που δημιουργήθηκε δεν πέρασε η ποινικοποίηση του αγώνα των Φαντάρων και των αλληλέγγυων τους.

Αναλυτικά για την μεθόδευση που υπήρξε για να χτυπηθεί το «Δίκτυο Σπάρτακος» και οι αγωνιστές που το στελεχώνουν διαβάστε εδώ.

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, 24 Μαΐου 2017

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δελτίο Τύπου για την αθώωση του Ν.Αργυρίου

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση και συμπαράσταση που οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα και δείχνει ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν έγιναν.

Αθωώθηκε πανηγυρικά σήμερα 23/5/2017 ο σ. Νίκος Αργυρίου από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης που του είχε αποδοθεί ότι τέλεσε σε βάρος του τότε διοικητή του Στρατοπέδου Νεοσυλλέκτων Γρεβενών με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικτύου Σπάρτακος και της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων» καταγγελίας στρατιωτών για καψόνια και εξευτελιστική μεταχείριση από αξιωματικούς του στρατοπέδου με την ανοχή του διοικητή. Το Ζ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από πολύωρη δίκη, δέχθηκε ότι τα καταγγελθέντα δεν ήσαν ψευδή, ούτε ο Αργυρίου τα θεωρούσε ψευδή, αφού άλλωστε με την παρουσία του ως μάρτυρας υπεράσπισης τα επιβεβαίωσε παραστατικά ο τότε στρατιώτης και συντάκτης της καταγγελίας, και έτσι απάλλαξε τον Αργυρίου, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση δύο ετών. Στη δίκη, που διεξήχθη σε κατάμεστη αίθουσα με μεγάλο ενδιαφέρον, αναδείχθηκε η στρατιωτική αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο, η ένδοξη ιστορία του κινήματος για τον στρατό και η δημιουργική συμβολή της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων» και του κατηγορούμενου σε αυτήν. Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η τεράστια συμπαράσταση πληθώρας κοινωνικών, κινηματικών και συνδικαλιστικών φορέων, με κατάθεση 110 ψηφισμάτων και αθρόα προσέλευση μαρτύρων υπεράσπισης, που δεν χρειάστηκε να εξετασθούν όλοι. Υπόδειγμα ηθικής και αγωνιστικής συνέπειας υπήρξε και η απολογία του Ν. Αργυρίου, η οποία καθήλωσε το δικαστήριο. Ασχέτως του ότι το τελευταίο απέρριψε αβάσιμα αίτημα της υπεράσπισης να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για ψευδορκία στη δίκη ο μηνυτής πρώην διοικητής, το αποτέλεσμα ήταν μία συντριπτική ήττα για τις δυνάμεις που θέλουν να επιβάλλουν την τρομοκρατία και τη φίμωση σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα των στρατιωτών και τελικά να στρατιωτικοποιήσουν την κοινωνία για να δέχεται αμάσητα τα μνημόνια, την καταστολή και τη φασιστική απειλή.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση και συμπαράσταση που οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα και δείχνει ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν έγιναν.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 18:41

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.