Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 11:40

To City Plaza δεν κάμπτεται

Κατηγορία Ειδήσεις

To City Plaza δεν κάμπτεται

Αντισταθείτε στις υπηρεσίες των αλλοδαπών

και διαβατηρίων

στις φοβερές σημαίες των κρατών και τη

διπλωματία

στα εργοστάσια πολεμικών υλών

Μιχάλης Κατσαρός

Η εισαγγελική εντολή για εκκένωση του Χώρου Φιλοξενίας City Plaza αποτελεί το τελευταίοι επεισόδιο της κατασταλτικής αντιμετώπισης των προσφύγων καθώς και του κινήματος αλληλεγγύης. Από το κλείσιμο των συνόρων ως η Συμφωνία της Ντροπής με την Τουρκίας, και από τα στρατόπεδα-φυλακές ως την εκκένωση των καταλήψεων, αρθρώνεται μια πολιτική που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε έναν ιδιότυπο εχθρό. Εχθρό που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την άμεση κι έμμεση χρήση της κρατικής βίας. Η βία στα σώματα των ξένων καλλιεργεί τον φόβο στα μυαλά των ντόπιων, βυθίζοντας συνολικά την κοινωνία στη βαρβαρότητα.

Εδώ και 14 μήνες το City Plaza, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες προσφυγικές καταλήψεις, αποτελεί μια «παραφωνία» στο δημόσιο χώρος όπου επαναλαμβάνεται διαρκώς ο κατασταλτικός και ρατσιστικός λόγος για τους πρόσφυγες. Το City Plaza δεν έχει μόνο αποδείξει ότι οι πρόσφυγες μπορούν να ζήσουν μαζί με τους ντόπιους αρμονικά και με αξιοπρέπεια. Δίνει το σήμα επίσης, μαζί με όλα τα ανάλογα εγχειρήματα, ότι υπάρχει μια διαφορετική Ευρώπη από αυτήν του Eurogroup και της Frontex. Μια Ευρώπης της αλληλεγγύης, του αγώνα, της ανθρωπιάς. Κι αυτό ακριβώς το σήμα είναι που ενοχλεί κυρίως τους κρατούντες.

Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να λυγίσουμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.
Καλούμε στη μαζική στήριξη του City Plaza και όλων των προσφυγικών καταλήψεων.

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Αθήνα

08/06/2017

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 11:46
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.