Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 15:25

Ελληνοκυπριακό Τμήμα της Πλατφόρμας Ενωμένη Κύπρος: Αλληλεγγύη στους Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς

Κατηγορία Ειδήσεις

Το Ελληνοκυπριακό τμήμα της Πλατφόρμας Εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος στηρίζει τους Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς στον αγώνα που διεξάγουν ενάντια στη δημιουργία περισσότερων τζαμιών στην κοινότητα τους τα οποία κτίζονται με περισσότερη συχνότητα απ’ ότι σχολεία. Υποστηρίζουμε τον αγώνα τους για τη διατήρηση κι επέκταση του κοσμικού σχολείου όπως επίσης και της κοσμικότητας της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας ευρύτερα. Η αντίσταση των συναδέλφων ενάντια στην θρησκευτική επίθεση που δέχεται η κοινότητα τους από το Τούρκικο κατεστημένο συνάδει με τη δική μας θέληση γι’ αντίσταση ενάντια στις βουλές της ορθοδόξου εκκλησίας της Κύπρου η οποία μονοπωλεί ιδεολογικά το ελληνοκυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Θεωρούμε ότι η εργαλειοποίηση της θρησκείας ως στοιχείο διαχωρισμού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαίρεση των κοινοτήτων μας. Αυτό φαίνεται καθαρά από την στάση του Αρχιεπισκόπου στη διατήρηση του διχοτομικού στάτους κβο μαζί με τις υπόλοιπες ακραίες πολιτικές δυνάμεις που εμποδίζουν την δημιουργία μιας ομόσπονδης Κύπρου. Παρατηρούμε επίσης τη θρησκευτική ακρότητα που υπάρχει στα σχολεία μας με την ευκαιρία εορτασμών εθνικών επετείων και όχι μόνο.
Το σημαντικό για μας είναι ότι το δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από το Τουρκοκυπριακό σε ότι αφορά την διαχείριση του εθνικισμού και θρησκευτικού φανατισμού καθώς εμποδίζει συνειδητά τη δημιουργία κοσμικής και ομοσπονδιακής συνείδησης, ακολουθώντας τις παραδόσεις μια οπισθοδρομικής παράδοσης που διατηρεί την κοινωνία μας σε καθεστώς κοινωνικής ομηρείας. Καλούμε τους δημοκρατικούς Ελληνοκύπριους εκπαιδευτικούς και πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθούν στην οπισθοδρόμηση που επιβάλλουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα οι αντιδραστικοί θεσμοί και όλες οι συντηρητικές δυνάμεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Επίσης καλούμε τους πολίτες να εναντιωθούν στην διχοτόμηση η οποία έχει κερδίσει έδαφος τους τελευταίους μήνες, ενδυναμωμένη από τις πολιτικές δυνάμεις του διαχωρισμού και της εθνικιστικής έπαρσης.

Ελληνοκυπριακό Τμήμα της Πλατφόρμας Ενωμένη Κύπρος

https://www.facebook.com/Gc-and-Tc-Teachers-Platform-United-Cyprus-140597982637/?hc_ref=ARSCwfJZ13R7obla9FT4LCFCh9bjHgADL7r1MmXDQ9V5ZNCLUxvIFWPV1YgbTsbuPBY&fref=nf

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 15:34
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.