Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 11:26

Καταιγισμός Ανακοινώσεων–Ψηφισμάτων από φορείς της Καλλιθέας: Έξω οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής από την Καλλιθέα

Κατηγορία Ειδήσεις

Σωματεία εργαζομένων, εργατικές, κοινωνικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα έχουν εκδώσει ψηφίσματα και ανακοινώσεις με τα οποία απαιτούν από τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού της Καλλιθέας και να μην επιτρέψει στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτές οι οργανώσεις των κατοίκων της Καλλιθέας δηλώνουν ότι «δεν θ’ αφήσουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πατήσουν το πόδι τους στην Καλλιθέα».

Να υπενθυμίσουμε, ότι κάτι ανάλογο έγινε και στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, όπου και πάλι οι Καλλιθεώτες υποχρέωσαν τον δήμαρχο, που και πάλι ήθελε να φέρει τους φασίστες στην Καλλιθέα, να υποχωρήσει. Αλλά και τότε, για να μην δυσαρεστήσει τη Χρυσή Αυγή η οποία τον είχε στηρίξει στις δημοτικές εκλογές και μέλη της υπήρχαν στο ψηφοδέλτιό του, απαγόρευσε τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, εξομοιώνοντάς τες με τους φασίστες.

Αυτή τη φορά, ο δήμαρχος εμφανίζεται «ανένδοτος» απέναντι στην απαίτηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μην επιτραπεί η παρουσία της Χρυσής Αυγής την 28η Οκτωβρίου στην Καλλιθέα. Όμως η απόφαση του δημάρχου να φέρει ξανά ο ίδιος τη Χρυσή Αυγή στην Καλλιθέα, απ’ όπου αυτή η εγκληματική οργάνωση έχει κυριολεκτικά κυνηγηθεί από το αντιφασιστικό κίνημα των κατοίκων κάθε φορά που επιχείρησε να εμφανιστεί, έχει προκαλέσει την έντονες αντιδράσεις των Καλλιθεωτών, όπως μπορούμε να δούμε από τις ανακοινώσεις των μαζικών τους φορέων.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής δεν θα πατήσουν το πόδι τους στην Καλλιθέα

Για ακόμα μια φορά οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να εμφανιστούν στην Καλλιθέα και να να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε στους ομοϊδεάτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να εμφανιστούν την ημέρα που τιμάμε τον μεγάλο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα που συνέτριψε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής. Σ’ αυτόν τον αγώνα η συνεισφορά της Καλλιθέας σε μαχητικότητα, αλλά και σε αίμα των κατοίκων της, ήταν πολύ μεγάλη: όλοι και όλες δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη της Καλλιθέας, στις 24 Ιούλη του ‘44, όταν ο Kαλλιθιώτικος λαός με το όπλο στο χέρι πέταξε από την περιοχή τους χρυσαυγίτες της εποχής εκείνης. Δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη του Μπιζανίου και το μπλόκο της Καλλιθέας στις 28 Αυγούστου του ‘44, όπου συντοπίτες μας δολοφονήθηκαν από τους φασίστες.

Όσο κι αν προσπαθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν σαν ένα «νόμιμο κόμμα», όλοι και όλες μας θυμόμαστε τη δολοφονική τους δράση, πριν από λίγα μόλις χρόνια, το 2012 και το 2013: ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών. Πυρπολήσεις σπιτιών, επιθέσεις ταγμάτων εφόδου και τρομοκρατία. Αυτή το πολιτικό κλίμα προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν στην περιοχή μας. Όμως το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας, μετανάστες και Έλληνες ενωμένοι, δεν άφησε τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα να ριζώσουν στην Καλλιθέα.

Θα κάνουμε το ίδιο, όσες φορές χρειαστεί.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να μην επιτρέψει στους φασίστες να παραβρεθούν στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.

Ζητάμε από τις δημοτικές παρατάξεις να εναντιωθούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής την 28η Οκτωβρίου, αλλά και να μην δεχτούν τη «λύση» της απαγόρευσης συμμετοχής όλων των πολιτικών/δημοτικών παρατάξεων, που θα τους εξομοιώνει, ντροπιαστικά, με τη Χρυσή Αυγή, μια οργάνωση που δικάζεται ως εγκληματική.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας, Έλληνες και μετανάστες, τους μαζικούς φορείς και κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια σε κοινό αγώνα ενάντια στους φασίστες.

Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

19 Οκτωβρίου 2017

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Το ξαναλέμε: οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής δεν θα πατήσουν το πόδι τους στην Καλλιθέα.

Η γενική κατακραυγή και η αγανάκτηση που προκάλεσε στο λαό της Καλλιθέας η απόφαση της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, φαίνεται ότι δεν συγκινούν τη δημοτική αρχή, η οποία εξακολουθεί να αρνείται να πάρει μια ξεκάθαρη θέση, ότι οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις ζήτησαν να αποριφθεί το αίτημα της φασιστικής οργάνωσης, η δημοτική αρχή εξακολουθεί να μην παίρνει θέση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης του αντιφασιστικού αγώνα οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, συζητείται ακόμα και το ενδεχόμενο, να ματαιωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου, η δημοτική αρχή να μην δυσαρεστήσει τους φασίστες. Δηλαδή: ή συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις, ή δεν θα γίνουν εκδηλώσεις.

Ως Εργατική Λέσχη Καλλιθέας απαιτήσαμε από τη δημοτική αρχή να πάρει εξαρχής μια θέση η οποία να ανταποκρίνεται στις αντιφασιστικές και δημοκρατικές απαιτήσεις του λαού της Καλλιθέας. Η δημοτική αρχή επέλεξε να εξακολουθεί να επιδεικνύει “ευαισθησίες” στις επιθυμίες των φασιστών και να αγνοήσει το λαϊκό αίσθημα των κατοίκων της Καλλιθέας. Γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να επιμείνουμε: δεν θα αφήσουμε τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πατήσουν το πόδι τους στην Καλλιθέα.

Ζητάμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον καλλιθεώτικο λαό.

Ζητάμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση, έξω οι φασίστες από την Καλλιθέα.

Σε κάθε περίπτωση, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, το σύνολο των αντιφασιστικών δυνάμεων, κάθε αντιφασίστας και αντιφασίστρια, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

25 Οκτωβρίου 2017

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ –ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την απαίτηση κατάθεσης στεφάνου από νεοναζί, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Καλλιθέας.

Ενημερωθήκαμε ότι στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2017, στο δήμο Καλλιθέας, επίκειται επίσημη παρουσία της Χρυσής Αυγής, με συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων.

Τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών, εκφράζουμε την οξύτατη διαμαρτυρία μας προς την Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Καλλιθέας, υπ’ ευθύνη του οποίου τελεί ο δημόσιος εορτασμός. Θα αποτελέσει ολίσθημα από τη Δημοτική Αρχή, εάν επιτραπεί σε νεοναζιστικά μορφώματα η κατάθεση στεφάνου.

Ο λαός της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης, του Μοσχάτου και της ευρύτερης περιοχής, έχει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του τη σθεναρή του αντίσταση στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Η Καλλιθέα που στέγασε το ιστορικό τυπογραφείο του ΕΑΜ, η Καλλιθέα των μπλόκων και των αγώνων ενάντια στο φασισμό, δε μπορεί να ανεχτεί τη βεβήλωση της ιστορικής μνήμης από τους νεοναζί. Δεν μπορεί να ανεχτεί τη βεβήλωση του ΟΧΙ, του αντιφασιστικού, αντικατοχικού και απελευθερωτικού αγώνα του λαού μας.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου σε φασίστες και νεοναζιστές, που στοχεύουν στην ίδρυση και λειτουργία «γραφείων» στην πόλη μας, αποτελεί ύβρη απέναντι στους εκατοντάδες Καλλιθεάτες και Καλλιθεάτισσες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, αποτελεί χτύπημα κάθε δημοκρατικής λειτουργίας.

Οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής, με τη μαζική παρουσία τους στις εκδηλώσεις, θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα αμαύρωσης της ιστορικής μνήμης. Οι εκπαιδευτικοί θα προστατέψουμε τους μαθητές από τις απόψεις της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας.

Καλούμε την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τη φασιστική πρόκληση. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία της Καλλιθέας.

26 Οκτωβρίου 2017

Πηγή: e la libertà, 27 Οκτωβρίου 2017 

ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου

28η Οκτωβρίου 1940. ΟΧΙ στον Φασισμό! Και τώρα και πάντα και όπως το ’40!

Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, έχουν το θράσος να ζητάν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις στον Δήμο Καλλιθέας. Το ίδιο είχαν επιχειρήσει να κάνουν και στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ξημερώματα Κυριακής στις 22 Οκτώβρη, γεμίζουν τους δρόμους της Καλλιθέας με εμετικά φέιγ βολάν. Δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο κάνουν λόγο για ίδρυση χρυσαυγίτικης δημοτικής παράταξης με στόχο να κατέβουν στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Οι φασίστες επιχειρούν να επανακάμψουν στην περιοχή μετά τις συντριπτικές ήττες που έχουν υποστεί κεντρικά, αλλά και σε τοπικό επίπεδο από το μαζικό μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε στην Καλλιθέα, με πρωτοπόρους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας. Προξενεί εύλογες απορίες η επιμονή της Χρυσής Αυγής με την Καλλιθέα και οι πιέσεις που ασκεί στη δημοτική αρχή. Μήπως «βρίσκουν και τα κάνουν»; Μήπως η άνευρη, δειλή στάση της δημοτικής αρχής τους αφήνει χώρο;

Εμείς λοιπόν, δίνουμε τη δική μας απάντηση: Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Δεν θα επιτρέψουμε στους ομοϊδεάτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να εμφανιστούν την ημέρα που τιμάμε τον μεγάλο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα που συνέτριψε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής. Σ' αυτόν τον αγώνα η συνεισφορά της Καλλιθέας σε μαχητικότητα, αλλά και σε αίμα των κατοίκων της ήταν πολύ μεγάλη. Δεν ξεχνάμε...

Όσο κι αν προσπαθούν οι χρυσαυγίτες να εμφανιστούν σαν ένα «νόμιμο κόμμα», είναι πολύ νωπή στη μνήμη μας η δολοφονική τους δράση το 2012 και το 2013: Ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών, πυρπολήσεις σπιτιών, επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, τρομοκρατία. Αυτό το πολιτικό κλίμα προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν στην περιοχή μας. Όμως το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας δεν τους άφησε να ριζώσουν εδώ. Θα κάνουμε το ίδιο όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Απαιτούμε απ’ τη δημοτική αρχή της Καλλιθέας να μην επιτρέψει με κανέναν τρόπο στους φασίστες να καπηλευτούν κανέναν δημόσιο χώρο. Οι καθηγητές, οι δάσκαλοι κι οι μαθητές μαζί με το λαό της Καλλιθέας, τιμάμε την επέτειο του ΟΧΙ με τα χιλιάδες δικά μας σημερινά ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΌ.

Καλούμε τους συναδέλφους, με τη μαζική μας συμμετοχή τη μέρα της παρέλασης, να περιφρουρήσουμε το αντιφασιστικό μήνυμα της επετείου και να ματαιώσουμε τα σχέδια της χρυσαυγίτικης συμμορίας,

Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά. Ο μόνος κατάλληλος χώρος για τους υπόδικους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι η φυλακή.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΤΟ Δ.Σ

Ε.Λ.Μ.Ε. Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου

Πηγή: e la libertà, 27 Οκτωβρίου 2017

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Νοτίων

1940 – 2017: Ενάντια σε φτώχεια και ναζισμό, έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας!

Το Σάββατο 28/10, η νεοϊδρυθίσα παράταξη της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα «Ελληνική Αυγή» έχει γνωστοποιήσει ότι θα καταθέσει στεφάνι στην πλατεία Κύπρου με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η κρίση που περνάει η Χρυσή Αυγή, με τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών και τις αλληλοκατηγορίες από την μία, και το εύφορο έδαφος που τους δίνεται με την ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης – Φρούριου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των πνιγμών, του εγκλεισμού του κοινωνικού αποκλεισμού μεταναστών αλλά και ντόπιων μέσω των πολιτικών λιτότητας, από την άλλη, τους οδηγεί στο να προσπαθούν να συσπειρώσουν τα μέλη τους με γεγονότα όπως αυτό – την ίδια απόπειρα είχαν κάνει και το Μάρτιο – ή την αποτυχημένη φιέστα της προηγούμενης Παρασκευής στο Πειραιά.

Η Χρυσή Αυγή, μέσα από τέτοια γεγονότα, προσπαθεί, κρύβοντας την πραγματική της ιδεολογία, να εμφανιστεί στις γειτονιές ως ένα ακόμη «νόμιμο κόμμα». Τα γεγονότα όμως είναι συντριπτικά: οι ιδεολογικοί απόγονοι των δοσίλογων, που βγάζουν φωτογραφίες μπροστά από αγκυλωτούς σταυρούς, εκείνοι που υμνούν, που διατηρούν ναζιστικό καταστατικό, δομή οργάνωσης και τάγματα εφόδου, καμία σχέση δεν έχουν με την αντίσταση στο φασισμό και τη φτώχεια.

Αντίθετα, οι νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνοι που στοχοποιούν το εργατικό κίνημα και τους μετανάστες και όχι τα μνημόνια ως αιτία της φτώχειας, αυτοί που επιτέθηκαν στους μετανάστες στον Ασπρόπυργο και στο σωματείο της ΠΕΝΕΝ, είναι ακριβώς αυτοί ενάντια στους οποίους αγωνίστηκε ο λαός το 1940, και ακριβώς αυτοί ενάντια στους οποίους πρέπει να αγωνιστεί και τώρα.

Όλοι εμείς, οι νέοι/νέες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, ντόπιοι και μετανάστες δεν έχουμε κανένα λόγο να δείξουμε εμπιστοσύνη στην ανεπαρκή στάση της δικαιοσύνης που επιτρέπει στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα να κυκλοφορούν ελεύθεροι, στην κυβέρνηση που ασκεί θεσμοθετημένο ρατσισμό, αλλά και στη δημοτική αρχή στην Καλλιθέα. Ειδικά η στάση της τελευταίας, που χρησιμοποίησε πλάγιους τρόπους όπως το να καταθέσουν μόνο οι εκλεγμένες οργανώσεις, και δεν καταδίκασε ευθέως τη ναζιστική ιδεολογία, είναι φανερό ότι δεν είναι αρκετή για να διώξει τους νεοναζί από τις γειτονιές μας.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να αποκλείσει την εγκληματική συμμορία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28.10.2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 09.30 π.μ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ.

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Νοτίων

Πηγή: kar.org, 25 Οκτωβρίου 2017 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά

Έξω οι φασίστες από την Καλλιθέα

Με μεγάλη λύπη και θυμό παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στη γειτονιά της Καλλιθέας με αφορμή την πρόθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να παραστούν στους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος να συμμετέχουν ανενόχλητοι στις εκδηλώσεις με τις οποίες ο λαός της Καλλιθέας επιθυμεί να τιμήσει τον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια του β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι βαθιά προσβολή για τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, για όλους τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν, που έχασαν συγγενείς και φίλους, που υπέφεραν από τις φρικαλεότητες των ναζιστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δολοφόνοι της ΧΑ "ενοχλούν" στην περιοχή. Όλοι θυμόμαστε πριν κάποια χρόνια τα μαχαιρώματα, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών, τις πυρπολήσεις σπιτιών. Το Αντιφασιστικό Κίνημα τότε και ο λαός της Καλλιθέας είχαν καταφέρει να σταματήσουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και σήμερα. Να καταστήσουμε σαφές ότι οι φασίστες στην Καλλιθέα είναι ανεπιθύμητοι. Να προλάβουμε αντίστοιχες εικόνες φασιστικής βίας και τρομοκρατίας. Εικόνες ντροπής για μια γειτονιά όπως η Καλλιθέα.

Η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση. Η ηγεσία της αποτελείται από υπόδικους εγκληματίες, εχθρούς κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να μην επιτρέψει την εμφάνιση τους στην περιοχή.

Καμία επίκκληση στην Δημοκρατία δεν πρέπει να προσφέρει ανοχή και έδαφος στους νεοναζί. Είναι επικίνδυνοι εγκληματίες. Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν.

Καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας.

Ο λαός της Καλλιθέας έχει δικαίωμα να τιμήσει τους αγωνιστές του β'παγκοσμίου πολέμου σε μία πόλη χωρίς φασίστες. Σε μια πόλη ελεύθερη από τα θλιβερά κατάλοιπα του Χίτλερ και των ναζιστών. Αυτών δηλαδή που προκάλεσαν τον πόλεμο. Που ευθύνονται για εκατομμύρια νεκρούς..

Που βύθισαν στον πόνο και την δυστυχία ολόκληρη την Ευρώπη.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας, ντόπιους και μετανάστες σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Οι νεοναζί δολοφόνοι της ΧΑ δεν θα πατήσουν το πόδι τους στην Καλλιθέα.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

26 Οκτωβρίου 2017

ΤΕ ΑΝΤΑΡΥΣΑ Καλλιθέας

Έξω οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής από την Καλλιθέα

Η φασίστες της Χρυσής Αυγής για μια ακόμα φορά έχουν το θράσος να προσπαθήσουν να εμφανιστούν στην Καλλιθέα και να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Η πρόκληση αυτή δεν θα περάσει.

Οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα έχουν δείξει και στην Καλλιθέα το πραγματικό τους πρόσωπο στο παρελθόν: μαχαιρώματα και ξυλοδαρμοί μεταναστών, αγωνιστών, νεολαίων της Καλλιθέας. Επιθέσεις ταγμάτων εφόδου στην πλατεία και πυρπολήσεις σπιτιών μεταναστών και λατρευτικών χώρων Μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Προσπάθεια επιβολής κλίματος φασιστικής βίας και τρομοκρατίας, την περίοδο 2011-2012.

Απέναντι στη δολοφονική τους δράση όμως, το μαζικό, λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας έδωσε την απάντηση που χρειαζόταν. Έλληνες και μετανάστες κατεβήκαμε στους δρόμους της πόλης μας και διώξαμε τα φασιστικά αποβράσματα.

Για ακόμα μια φορά, λέμε «δεν θα περάσουν»! Η δολοφονική οργάνωση που δικάζεται για τα εγκλήματά της, δεν μπορεί να παρουσιάζεται σαν άλλη μια «δημοτική παράταξη» και να διεκδικεί μάλιστα να συμμετάσχει στους εορτασμούς της ημέρας που για τον λαό συμβολίζει την πάλη ενάντια στον φασισμό. Οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες δεν μπορεί να εμφανίζονται σε μια περιοχή στην οποία οι πολιτικοί τους πρόγονοι δολοφονούσαν Καλλιθεώτες στη Μάχη του Μιζανίου και στο Μπλόκο της Καλλιθέας, αλλά και κυνηγήθηκαν από τον καλλιθιώτικο λαό στη Μάχη της Καλλιθέας.

Η δίκη της ΧΑ έχει αναδείξει τη φύση της ως εγκληματική οργάνωση και σε συνδυασμό με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έχει οδηγήσει στην απομόνωση της ΧΑ. Αυτό φάνηκε και από την αδυναμία τους να επανεμφανιστούν στις γειτονιές αλλά και από τις τελευταίες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών τους (Μίχου, Κιτσόπουλου, Ναθαναλίδη). Η ΧΑ κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επανεμφανιστεί όμως το κίνημα μετράει νίκες οι οποίες την έχουν απομονώσει. Απαιτούμε την καταδίκη τους και παράλληλα το άνοιγμα των πόλεων μας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή και από τις δημοτικές παρατάξεις να μην επιτρέψουν στους φασίστες να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε μαζική αντιφασιστική δράση για να μην αφήσουμε τους φασίστες να εμφανιστούν στον πόλη μας.

Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να παρουσιαστούν με τον μανδύα της δημοτικής παράταξης, προκειμένου να προσπαθήσουν ξανά να οργανώσουν την δολοφονική τους δράση στην πόλη μας.

Πηγή: antarsya, 24 Οκτωβρίου 2017 

Λαϊκή Ενότητα Καλλιθέας

Και τώρα, όπως το ‘40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

Τη μέρα που ο Λαός μας τιμά το ΟΧΙ απέναντι στον φασίστα εισβολέα στις 28 Οκτωβρίου 1940, τη μέρα που τιμούμε την Αντίσταση 1941 – 44 ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αυτή τη μέρα προσπαθούν να ατιμάσουν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής επιδιώκοντας να καταθέσουν στεφάνι στην Καλλιθέα.

Η Καλλιθέα, από την πρώτη στιγμή της κατοχής, συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση. Με το τυπογραφείο του ΕΑΜ και την ομάδα λογοτεχνών του, με τα γραφεία της ΠΕΑΝ. Με τις ομάδες της ΕΠΟΝ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ που συγκροτήθηκαν κυρίως στις προσφυγικές συνοικίες. Με τα συσσίτια αλληλεγγύης από τα σωματεία των Ποντίων και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Έσπερου.

Τη συμμετοχή της αυτή στον Αγώνα η Καλλιθέα την πλήρωσε ακριβά. Με την θυσία των δέκα ηρωικών ΕΠΟΝιτών στο σπιτάκι της οδού Μπιζανίου, στις 24 Ιουλίου του 1944. Με τους εκτελεσμένους στομπλόκο της 28ης Αυγούστου του 1944 και το κάψιμο των Σφαγείων.

Ας το καταλάβουν λοιπόν όλοι:

Στις εκδηλώσεις που τιμούμε τους αγώνες για την ελευθερία, δεν έχουν θέση οι εχθροί της ελευθερίας και του ανθρώπου.

Στην Καλλιθέα της προσφυγιάς και της αλληλεγγύης δεν χωράνε οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.

Η Καλλιθέα του αγώνα και της αντίστασης ενάντια στο φασισμό, δεν θα ανεχθεί τους νοσταλγούς του Χίτλερ, τους πολιτικούς επίγονους των μαυραγοριτών και των προδοτών.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να αποτρέψει οποιαδήποτε παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Ζητούμε από τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν σε πρακτικές όπως αυτές της 25ης Μαρτίου, όταν κατέθεσε στεφάνι μόνο ο Δήμαρχος, βάζοντας έτσι στην ίδια μοίρα τα δημοκρατικά κόμματα και παρατάξεις με την εγκληματική συμμορία.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας, κάθε δημοκράτισσα και δημοκράτη, με τη μαζική συμμετοχή του και την αποφασιστική στάση του να κλείσει το δρόμο στους φασίστες.

Η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται πάντα μπροστά στους αγώνες του λαού μας, ώστε να μην μπορέσει ποτέ ξανά να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός.

Θα βρίσκεται πάντα μπροστά στους αγώνες ενάντια στην λιτότητα, τα μνημόνια και την υποταγή, ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο λαό και στρώνουν τον δρόμο στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Τιμούμε την Καλλιθέα της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης

Παλεύουμε ενάντια στη λιτότητα και την υποταγή – κλείνουμε το δρόμο στον φασισμό και τον ρατσισμό

ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Λαϊκή Ενότητα – Πολιτική Επιτροπή Καλλιθέας

Πηγή: Kallithea Press, 26 Οκτωβρίου 2017 

Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ

Έξω οι νεοναζί της ΧΑ από την Καλλιθέα

Καλούμε τον λαό της πόλης μας σε ξεσηκωμό-συναγερμό, μπροστά στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί το ναζιστικό, εγκληματικό απολίθωμα της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη. Αυτά τα ναζιστικά σκουπίδια δεν έχουν καμία δουλειά στις αιματοβαμμένες εργατογειτονιές μας. Αποτελεί ύβρις προς τους αγωνιστές, μαχητές, τους νεκρούς, τους ήρωες της Εαμικής Καλλιθέας, συνολικά προς τον λαό της πόλης μας που έδωσε και την ζωή του για την απελευθέρωση της Αθήνας και συνολικά της χώρας μας από τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα, έστω και να εμφανιστούν οι απόγονοι τους στην παρέλαση των μαθητών.

Πίσω από την όποια αστική νομική κάλυψη και αν έχουν, δεν παύει να είναι φασίστες και δολοφόνοι. Η φασιστική-ναζιστική τους ιδεολογία είναι αυτή που τους οπλίζει τα χέρια δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα, στήνοντας τραμπουκικές δολοφονικές ενέδρες σε μέλη του ΠΑ.ΜΕ, σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.

Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες!

Είναι το κόμμα που υμνεί τους “Μεταξάδες”, και αναπολεί στρατόπεδα συγκέντρωσης και τόπους εξορίας. Είναι το κόμμα που εχθρεύεται τους ανθρώπους του μόχθου δίνοντας μαθήματα ραγιαδισμού στο μεγάλο κεφάλαιο. Καλλιεργεί τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την ηττοπάθεια. Είναι το κόμμα που αποθεώνει ως ήρωες τους ταγματασφαλίτες και τους συνεργάτες των ναζί, ότι πιο σιχαμένο και βρώμικο έχει γνωρίσει η ιστορία της χώρας μας. Αποθεώνει αυτούς που πολέμησε ο Ελληνικός Λαός και ο Λαός της Καλλιθέας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που αφήνει τα μαντρόσκυλα του συστήματος ελεύθερα, κωλυσιεργώντας την δίκη της Χρυσής Αυγής. Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να καπηλεύεται τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και τους τόπους μαρτυρίας, εξορίας του ηρωικού λαού μας και ταυτόχρονα να ανέχεται να είναι οι φασίστες ελεύθεροι και να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.

Απαιτούμε ο Δήμαρχος Καλλιθέας να πάρει σαφή θέση απέναντι στους φασίστες της Χ.Α.

Οι απόγονοι των ναζιστών -φασιστών, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι της στην Καλλιθέα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πηγή: Kallithea Press, 26 Οκτωβρίου 2017

ΕΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας Έτος Ιδρύσεως 1945

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι πρόκληση να τολμάνε τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής να πατάνε το πόδι τους στις λαϊκές γειτονιές της Καλλιθέας του μόχθου και των αγώνων, και να καταθέτουν στεφάνι στις εκδηλώσεις του Δήμου για την 28ηΟκτωβρίου.

Πάει πολύ, οι απόγονοι των Γερμανοτσολιάδων, των Ταγμάτων Ασφαλείας και των δοσίλογων να εμφανίζονται τιμητές του μεγαλειώδους αγώνα του λαού μας. Κάθε σπιθαμή χώμα της Καλλιθέας είναι ποτισμένο με το αίμα των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ, αγωνιστών που τόσο πρόθυμα οι πρόγονοι των φασιστών – φυσικοί και ιδεολογικοί – κατέδιδαν στον εχθρό.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα. Την ώρα που ο λαός μας στενάζει από τις συνέπειες της κρίσης και της πολιτικής του κεφαλαίου οι χρυσαυγίτες αποδεικνύονται τα καλύτερα μαντρόσκυλα των αφεντικών. Χτυπάνε εργάτες, αγωνιστές, φτωχούς και κατατρεγμένους μετανάστες και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν φτηνά εργατικά χέρια για εφοπλιστές και βιομήχανους. Είναι ότι ποιο σάπιο έχει βγάλει αυτό το σύστημα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Καλλιθέας να απομονώσει τους φασίστες, να απαιτήσει να μην συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΤΟΜΑΝΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 26/10/2017

ΔΣ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Πηγή: Kallithea Press, 26 Οκτωβρίου 2017


Ανακοίνωση Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας

Οι χρυσαυγίτες δεν έχουν θέση στην ανταρτομάνα Καλλιθέα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για δεύτερη χρονιά η εγκληματική – ναζιστική Χρυσή Αυγή, θέλει να επιβάλλει την παρουσία της στην Καλλιθέα.

Αυτή τη φορά γνωστοποίησαν ότι θα παραβρεθούν και θα καταθέσουν στεφάνι στις εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Οι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού δεν έχουν θέση ανάμεσά μας!

Τους απαντάμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους ! Το ναζιστικό δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού δεν έχει θέση στη γειτονιά μας ! Οι χρυσαυγίτες δεν έχουν θέση στην ανταρτομάνα Καλλιθέα! Τους θυμίζουμε ότι ο Καλλιθεώτικος λαός αγωνίστηκε και έδωσε και τη ζωή του ενάντια στους προγόνους της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτό και σήμερα καλούμε τον λαό της Καλλιθέας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να καταδικάσει απερίφραστα τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, να μην έχουν τόπο να σταθούν.

Η απάντησή μας στη δράση των νοσταλγών του Χίτλερ και του ναζισμού, είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης του αγώνα μας, της ταξικής αλληλεγγύης και της πάλης, ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία, τον πόλεμο, την προσφυγιά και ευθύνονται για την ύπαρξη αυτών των φασιστικών – ναζιστικών δολοφονικών μορφωμάτων.

Καμία ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ και τις φασιστικές – ρατσιστικές αντιλήψεις.

Πηγή: Kallithea Press, 26 Οκτωβρίου 2017 

Επίσης, δημόσια έχουν τοποθετηθεί απαιτώντας από το δήμαρχο Κάρναβο να μην επιτρέψει στους φασίστες να έρθουν στην Καλλιθέα η Βάσω Μαργαρίτη, επικεφαλής του συνδυασμού «Όλα για την Καλλιθέα μας» και ο Λάζαρος Λασκαρίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα Καλλιθέα». Καταγγέλλουν τον Κάρναβο ότι είναι δέσμιος συμφωνιών που έκανε με τους χρυσαυγίτες για να τον ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 12:55
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.