Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 17:40

Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση υποδοχής των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας-Θρασύδειλοι φασίστες έριξαν πυροβολισμούς

 

12/11/17-Τα παιδιά των Πακιστανών είναι καλοδεχούμενα στα Σεπόλια

 

Εκατοντάδες αντιρατσιστές/στριες και αντιφασίστες/στριες συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Σεπόλια για να καλωσορίσουν τα περίπου 100 παιδιά από το Πακιστάν που ξεκινούν την σχολική χρονιά στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

"Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ. Μας δίνεται δύναμη και χαρά", ανέφερε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ κατά την διάρκεια της μικρής γιορτής έναρξης στην οποία μίλησε η αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Αθήνας, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 144 καθώς και από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του σχολείου.

Το λόγο πήραν και δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Αθήνας μεταξύ αυτών και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που επισήμανε πως "είναι δικαίωμα των μεταναστών να μπορούν να μάθουν τη γλώσσα τους δωρεάν στα ελληνικά σχολεία".

Η σημερινή μέρα ήταν μια μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή με την Πακιστανική κοινότητα να πρωτοστατεί.

Κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση έπαιξε ο τοπικός Σύλλογος ΠΕ "ο Αριστοτέλης". 

Συμμετείχε η ΚΕΕΡΦΑ με την Τοπική Επιτροπή Κολωνού-Σεπολίων, όσο και με αντιπροσωπίες από διάφορες τοπικές της Αθήνας, από τα Πετράλωνα, τη Νέα Ιωνία, το Περιστέρι.

Συμμετείχε και στήριξε η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο ΣΥΠΡΟΜΕ, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού -Σεπολίων, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Επιτροπή 4ου διαμερίσματος του ΚΚΕ.

Την κινητοποίηση στήριξαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, η ΟΡΜΑ το Στέκι Δίστομο κα.

Θρασύδειλοι φασίστες έριξαν πυροβολισμούς θορυβημένοι από την αντιφασιστική συγκέντρωση στα Σεπόλια

ανταπόκριση από Παντιέρα

 Αντιφασιστική υποδοχή των μαθητών της πακιστανικής κοινότητας [Έκτακτο: Επίθεση φασιστών με όπλα]

[Προσθήκη: Στη γειτονιά σημειώθηκε πριν λίγο επίθεση φασιστών σε συνεργείο αφισοκολλητών. Οι φασίστες έβγαλαν όπλα ενώ σύμφωνα με καταγγελίες έπεσε και πυροβολισμός από αεροβόλο.]

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 12/11, στο 144ο ΔΣ Αθηνών, στα Σεπόλια, πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιφασιστική κινητοποίηση για το καλωσόρισμα των μικρών μαθητών της πακιστανικής κοινότητας, με πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών Αριστοτέλης.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, κόσμου της γειτονιάς με την παρουσία τους έβαλαν φραγμό στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών.

Στην κινητοποίηση καλούσαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργατικά σωματεία, η λαϊκή συνέλευση Κολωνού, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές οργανώσεις , συλλογικότητες γειτονιάς και νεολαίας καθώς και πολιτικές οργανώσεις.

syprome

Φωτογραφίες: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος

facebook.com/ergatiki

 

144 1144 2144 3144 4144 6144 7144 8144 9144 10144 11144 12144 13144 14144 16

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:46

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.