Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 17:00

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία «έκοψε» την πορεία προσφύγων που στόχο είχαν να φτάσουν στα σύνορα

Η αστυνομία μπλόκαρε στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης την πορεία που ξεκίνησαν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες, οι οποίοι νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα για να βρεθούν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Στη συνέχεια οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Οι πρόσφυγες, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά, έφτασαν από την Αθήνα και από κέντρα φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα βόρεια σύνορα της χώρας, διεκδικώντας να ξανανοίξει ο διάδρομος που θα τους οδηγήσει στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους φώναζαν συνθήματα ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα ενώ πολλοί από τους πρόσφυγες δήλωναν ότι δεν αντέχουν άλλο να μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και ότι πρέπει να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν για τις χώρες της Β. Ευρώπης.

stokokkino

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:41

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.