Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 09:52

Οι πακιστανοί μετανάστες στέκονται δίπλα στους πλημμυροπαθείς

Οι πακιστανοί μετανάστες στέκονται δίπλα στους πλημμυροπαθείς

Τη συμπαράσταση τους στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας εκφράζουν έμπρακτα, από την πρώτη μέρα μετά την καταστροφή, πακιστανοί μετανάστες που βοηθούν καθημερινά και εθελοντικά τους πληγέντες. Οι πράξεις αλληλεγγύης των μεταναστών θα συνεχιστούν, με στόχο να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένες.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα. Ήδη μέλη της Πακιστανικής κοινότητας άρχισαν να βοηθάνε τους κατοίκους στη Μάνδρα που έχουν πληγεί» αναφέρει η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» στην ανακοίνωσή της.

«Καλούμε όλα τα μέλη μας και όλους τους μετανάστες εργαζόμενους να βοηθήσουμε όλοι μαζί με κάθε μέσο τους πλημμυροπαθείς. Να στηρίξουμε τις εργασίες αποκατάστασης των συνεργείων του Δήμου Μάνδρας. Να στηρίξουμε τους κατοίκους να ξαναφτιάξουν όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα τα σπίτια τους» προσθέτει.

Πακιστανοί μετανάστες βρίσκονται από την πρώτη μέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο πλευρό των κατοίκων, όπως δηλώνει στο TPP ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ.«Εμείς είμαστε εκεί από την αρχή. Η ανάγκη που υπάρχει μας έκανε να θέλουμε οπωσδήποτε να βοηθήσουμε, έτσι αισθανθήκαμε ως άνθρωποι. Χθες, πήγαμε πρώτη φορά οργανωμένα, τριάντα άτομα και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καθημερινά. Πήγαμε με πρώτες βοήθειες και για να κάνουμε δύσκολες δουλειές, όπως να καθαρίσουμε σπίτια ηλικιωμένων από τη λάσπη. Υπάρχουν γιαγιάδες, παππούδες, που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Έχουμε και ηλεκτρολόγους, που βοηθούν τους κατοίκους να αποκτήσουν ξανά ρεύμα και μάστορες, που βοηθούν σε άμεσες δουλειές στα σπίτια».

Ο Τζαβέντ Ασλάμ ανέφερε στο TPP και μερικές μικρές ιστορίες, σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων απέναντι στους μετανάστες που πήγαν να προσφέρουν βοήθεια. «Ήταν μια γυναίκα που όταν ήρθαμε μας φώναζε, έλεγε ότι ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τα αδιάβροχα. Της είπαμε ότι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, όχι για τα αδιάβροχα των 2-5 ευρώ. Μετά από 5 ώρες δουλειάς, όταν μας είδε λασπωμένους, μας ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι δεν είχε καταλάβει καλά. Μία ηλικιωμένη γυναίκα μας ζητούσε συγκινημένη να μείνουμε για φαγητό, επειδή τη βοηθήσαμε.»

Από: ThePressProject

Η ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η ενότητα»

Ένωση Μεταναστών Εργατών

Συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα. Ήδη μέλη της Πακιστανικής κοινότητας άρχισαν να βοηθάνε τους κατοίκους στη Μάνδρα που έχουν πληγεί. Καλούμε όλα τα μέλη μας και όλους τους μετανάστες εργαζόμενους να βοηθήσουμε όλοι μαζί με κάθε μέσο τους πλημμυροπαθείς. Να στηρίξουμε τις εργασίες αποκατάστασης των συνεργείων του Δήμου Μάνδρας. Να στηρίξουμε τους κατοίκους να ξαναφτιάξουν όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα τα σπίτια τους.

Επκοινωνία με: Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η Ενότητα, 6955295322, 6943003600

Πηγή: ΚΕΕΡΦΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 16:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.