Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 19:55

Aπαγόρευση εισόδου της αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ στο στρατόπεδο της Μόρια

Κατηγορία Ειδήσεις

Να αρθεί η απαγόρευση εισόδου της αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ στο στρατόπεδο της Μόρια.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΕΡΦΑ

Υψώνουν τείχος σιωπής στο στρατόπεδο της Μόρια κατά αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ.

Αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ, που ταξίδεψε από την Αθήνα για να επισκεφθεί το στρατοπεδο της Μόρια βρέθηκε μπροστά σε μια προκλητική απαγόρευση εισόδου από τη γραφειοκρατία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μουζάλα.

Η μετατροπή της Μόρια σε Γκουαντάναμο προσφύγων, απολύτως χειραγωγουμένων οδήγεί μόνο σε απαγορεύσεις εισόδου στα κινήματα αλληλεγγύης, την ώρα που η κυβέρνηση έρχεται σε διάλογο με την ΝΔ και την ακροδεξιά για «την αποσυμφόρηση» των νησιών, λες και οι πρόσφυγες είναι συμφορά.

Ο Μουζάλας θέλει τα χέρια του λυμένα για να εφαρμόσει τέτοιες αντιδραστικές λύσεις, που υπαγορεύουν Δήμαρχοι της λογικής «τα βάρη να πέσουν αλλού...». Προχωρά σε επιλεκτικές μετακινήσεις προσφύγων, εντείνοντας τις πιέσεις και τους εκβιασμούς για να αποδεχτούν οι πρόσφυγες οικειοθελείς "επαναπροωθήσεις" στην Τουρκία. Επιδιώκει να διατηρηθεί η Μόρια ως κεντρικό στρατόπεδο κράτησης να κρύψει την απόλυτη σύμπλευση τους στην επαίσχυντη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων, τα νησιά σε τόπους εξορίας και στρατοπέδων, ενώ το δικαίωμα στο άσυλο κατακρεουργείται.

Απαιτούμε να αρθεί η απαγόρευση και να επιτραπεί η είσοδος στη Μόρια της αντιπροσωπείας, Σαββατο 9/12.

Σε αυτή συμμετεχουν: Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Μαρία Κασκαρίκα, δικηγόρος, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Λεωνίδας Κοντουδάκης, γεωπόνος, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Γρηγόρη Λαμπράκη, Παρασκευάς Ψάνης, συνταξιούχος, Μασούντ Καχάρ, διερμηνέας, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος, Δημήτρης Καρίμαλης, συνδικαλιστής

Δημοσιοποιούμε την αλληλογραφία της ΚΕΕΡΦΑ με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα

Αρχή προωθημένου μηνύματος: Από: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ημερομηνία: 8 Δεκεμβρίου 2017 - 3:51:18 μμ EET Προς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Κοιν.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 'Κατερίνα Μαμώλη' < Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>;, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., '; document.write(''); document.write(addy_text29604); document.write('<\/a>'); //-->\n

Θέμα: Απ.:⁨ Αίτημα εισόδου αντιπροσωπέιας στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου⁩

Καλησπέρα σας, αναφορικά με το αίτημα που υποβάλλατε για είσοδο στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς λόγω ιδιαιτέρως αυξημένου φόρτου εργασίας (μεταφορές πληθυσμών, χωροταξικές ανακατατάξεις, επισκευές) δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματός σας την παρούσα χρονική στιγμή. Ευχαρίστως να εξεταστεί το αίτημά σας σε έτερο χρόνο που θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και το προσωπικό για την εκπλήρωση του σκοπού της επίσκεψής σας.

Με εκτίμηση, Δάφνη Σπυροπούλου

Quoting ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ < Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>;: From: ΚΕΕΡΦΑ [mailto: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.] Sent: Thursday, December 07, 2017 1:04 PM To: '; document.write(''); document.write(addy_text63756); document.write('<\/a>'); //-->\n

Subject: Αίτημα εισόδου αντιπροσωπέιας στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου

Aθήνα 6/12/2017

Προς Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Αίτημα εισόδου στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου

Παρακαλούμε να επιτρέψετε την Παρασκευή 8/12 και το Σάββατο 9/12 την είσοδο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας κατά τις ώρες 3μμ-6μμ σε αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ με τη συμμετοχή των παρακάτω: Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Μαρία Κασκαρίκα, δικηγόρος, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη Λεωνίδας Κοντουδάκης, γεωπόνος, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Γρηγόρη Λαμπράκη Παρασκευάς Ψάνης, συνταξιούχος Μασούντ Καχάρ, διερμηνέας Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος Δημήτρης Καρίμαλης, συνδικαλιστής Σκοπός είναι η διακρίβωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία

Για την αντιπροσωπεία Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

-- Τμήμα Συντονισμού ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Λ. Συγγρού 83, 11745, Αθήνα Τηλ: +30 210 9285125 & 115 | Φαξ: +30 210 9233119 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: ΚΕΕΡΦΑ


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 19:58
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.