Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 16:51

49 ψηφίσματα συμπαράστασης για τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές που έχουν μηνυθεί από τον ιδιοκτήτης της εταιρείας Vresnet

Αστυνομικοί του ΑΤ Τούμπας της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη σύλληψη δύο μελών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (της προέδρου και του αντιπροέδρου), ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον ολόκληρου του ΔΣ ο ιδιοκτήτης της Vresnet (εταιρείας τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα), επειδή είχαν εκδώσει ψήφισμα αλληλεγγύης για την εργαζόμενη ΑΜ (στην εταιρεία Vresnet) και για δύο μέλη του Radical IT (ο ένας είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ) εναντίον των οποίων ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είχε ασκήσει μηνύσεις.

Όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας και από τη συλλογικότητα Radical IT, ο ιδιοκτήτης της Vresnet είχε προσπαθήσει να αναγκάσει την εργαζόμενη ΑΜ σε παραίτηση, όταν αυτή βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η ΑΜ δεν υποχώρησε στις πιέσεις του εργοδότη της. Στο πλευρό της βρέθηκαν η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, το Radical IT, το ΣΕΤΗΠ και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων. Αντιμέτωπος με την αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε υπέρ της ΑΜ ο ιδιοκτήτης της Vresnet ξεκίνησε να υποβάλει μηνύσεις, πρώτα εναντίον της ΑΜ, ύστερα εναντίον μελών του Radical IT και του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και στο τέλος εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν τα ψηφίσματα συμπαράστασης που έχουν βγει από σωματεία και εργατικές συλλογικότητες.

Περισσότερα στοιχεία γι’ αυτή την απίστευτη ιστορία εργοδοτικού θράσους υπάρχουν στις παρακάτω ανακοινώσεις:

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία του ιδιοκτήτη της εταιρείας VresNET σε βάρος των υπαλλήλων του.

Radical IT: Στο vresnet.gr θα βρεις εργοδοτική τρομοκρατία

Μια πρώτη δικαίωση για τη συναδέλφισσα Α.Μ., εργαζόμενη στην εταιρεία VresNET, ύστερα από παρέμβαση του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και αλληλέγγυων, στον χώρο εργασίας της.

Radical IT: Vresnet: οι μισάνθρωπες εργοδοσίες θα μας βρουν μπροστά τους

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταδικάζει τις μηνύσεις εναντίον των συνδικαλιστών της ΣΕΤΗΠ που έγιναν από τον Ηρακλή Μπάμζα

Μηνύσεις σε δύο μέλη του Radical I.T.: Αλήθεια, πιστεύετε ότι τρομάξαμε;

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: Επιχείρηση εκφοβισμού με μηνύσεις από τον ιδιοκτήτη της VrestNet, Ηρακλή Μπάμζα εναντίον εργαζομένων και αλληλέγγυων συνδικαλιστών.

Ψηφίσματα και ανακοινώσεις συμπαράστασης

Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET Καταδικάζουμε τον εργοδότης της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μαςστην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμετην στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε

Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων, η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω ταχέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Το θράσος του ιδιοκτήτη της Vresnet ξεπέρασε κάθε όριο: μήνυσε ολόκληρο το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Ο ιδιοκτήτης της Vresnet, Ηρακλής Μπάμζας, δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της εταιρείας του δεν είναι μόνοι και μόνες απέναντι στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές του. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι απέναντι στην προσπάθειά του, να απολύσει παράνομα (και χωρίς αποζημίωση) την Α.Μ., μια έγκυο εργαζόμενη, εκδηλώθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που είχε σαν αποτέλεσμα την δικαίωση της εργαζόμενης.

Ο Ηρακλής Μπάμζας συγχυσμένος και εξοργισμένος από το γεγονός ότι δεν μπορεί να μεταχειρίζεται όπως θέλει τους/τις εργαζόμενους/ες της επιχείρησής του, πήρε την απόφαση να αξιοποιήσει τα εργαλεία τα οποία κράτος και κυβερνήσεις προσφέρουν σε όλα τα αφεντικά για να αντιμετωπίζουν τις αντιστάσεις των εργαζόμενών τους: τη δυνατότητα να θέσει σε κίνηση τη βιομηχανία μηνύσεων εναντίον της συνδικαλιστικής δράσης. Κατέθεσε μηνύσεις εναντίον της εργαζόμενης Α.Μ., εναντίον συναδέλφων/ισσών της που την υποστήριξαν και στη συνέχεια εναντίον μελών της εργατικής συλλογικότητας Radical IT, ένας εκ των οποίων είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ.

Αλλά δεν σταμάτησε εδώ! Ο τρόμος του απέναντι στο κύμα αλληλεγγύης τον έσπρωξε σε πιο σπασμωδικές κινήσεις: άσκησε μήνυση και εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενός εκ των δεκάδων σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε αυτούς και αυτές που στοχοποιήθηκαν από τους κρατικούς μηχανισμούς οι οποίοι ετέθησαν στην υπηρεσία του Μπάμζα. Προκλητικό και εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η αστυνομία έσπευσε να συλλάβει τα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (αφέθηκαν ελεύθερα λίγες ώρες αργότερα).

Ο ιδιοκτήτης της Vresnet αποφάσισε να τα βάλει με ολόκληρο το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Θα πάρει την απάντηση που του αξίζει.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις εναντίον εργαζομένων που αντιστέκονται και εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πλευρό της Α.Μ., και των άλλων εργαζόμενων εναντίον των οποίων ασκήθηκαν μηνύσεις από τον ιδιοκτήτη της Vresnet. Εκφράζουμε και τώρα την αμέριστη συμπαράστασή μας στα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα όλες οι μηνύσεις.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας, τα σωματεία και τις συλλογικότητες του κινήματος, κάθε αγωνιστή και κάθε αγωνίστρια, όλους όσους και όλες όσες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι κι αντιμέτωπες με την εργοδοτική ασυδοσία, να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα αυτές τις επιθέσεις του ιδιοκτήτη της Vresnet και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στους/στις εργαζόμενους/ες και τους/τις συνδικαλιστές/στριες εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί μηνύσεις.

Να υψώσουμε απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία τείχος αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων και του κόσμου που αντιστέκεται.

Radical I.T.

Ο εργοδότης της VresNet δεν έχει κανένα όριο, το αστείο παρατράβηξε

Πριν λίγο μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο Η.Μπάμζας, εργοδότης της εταιρείας VresNet, άσκησε μήνυση ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης!

Ο λόγος; Το ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης στην απολυμένη από την ίδια εταιρεία στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης, καθώς και στα μηνυθέντα μέλη του Radical I.T., που ψηφίστηκε ομόφωνα.

Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ να αφεθούν! Κάθε φορά που ένας εργοδότης μηνύει αυτούς που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα εργαζόμενων για “συκοφαντική δυσφήμιση” εμείς θα τη βγάζουμε στα κρατητήρια; Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές αρχές Καλλιθέας και Θεσσαλονίκης για αυτό!

Ο κ. Μπάμζας στην αρχή απολύει παράνομα έγκυο γυναίκα. Στη συνέχεια μηνύει ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτό καθώς και την ίδια την έγκυο. Και τώρα συνεχίζει με το ίδιο βιολί… Αν σας λέγαμε κύριε Μπάμζα, ότι είναι δεκάδες τα σωματεία τα οποία έχουν περάσει το ίδιο ψήφισμα; Ε λοιπόν είναι! Τώρα θα στείλετε μηνύσεις σε ακόμα 200 άτομα;

Όπως το φίδι όταν βρεθεί σε κίνδυνο αρχίζει και δαγκώνει προς όλες τις κατευθύνσεις, έτσι αντιδρά και ο κ. Μπάμζας…

Γνωρίζει πως η δικαίωση της εργαζόμενης θα έρθει από στιγμή σε στιγμή.

Εμείς εμμένουμε στην αρχική μας θέση: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ. Γι’ αυτό κύριε Μπάμζα, αντί να στέλνετε μηνύσεις παντού, αποδεχθείτε ότι έχετε ήδη χάσει. Πράξτε κατά τα νόμιμα, δώστε στους συναδέλφους την νόμιμη αποζημίωσή τους, αποσύρετε τις μηνύσεις. Μέχρι να το κάνετε αυτό, εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε δημοσιότητα στο θέμα και να σας πολεμάμε με όλα τα μέσα. Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Ψήφισμα-καταγγελία της Πανελλαδικής Συνέλευσης Αγώνα

που πραγματοποιήθηκε στις 16/3 στη διάρκεια της κατάληψης του Υπουργείου Παιδείας από τους διαδηλωτές.

Για τη σύλληψη μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

 

Η συνέλευση αγώνα εκπ/κών και φοιτητών που πραγματοποιήθηκε, μετά τη μεγαλειώδη, μαχητική και δυναμική συγκέντρωση, στο κατειλημμένο Υπ. Παιδείας καταγγέλλει τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, και την αναζήτηση των υπόλοιπων.

Η Α ΈΛΜΕ δημοσιοποίησε ψήφισμα-καταγγελία για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζομένης από την εταιρία Vresnet δηλώνοντας την αλληλεγγύη στην εργαζόμενη και απαιτώντας την επαναπρόσληψή της. Η διαδικασία σύλληψης του προέδρου και η αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης της εταιρίας! Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των μελών του ΔΣ, την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης και επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

16/3/2018

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος άνθρωπος μήνυσε και ολόκληρο το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή τόλμησε να εκφράσει και αυτό την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη! Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Να μην αφήσουμε αναπάντητο να πράττει κάποιος το αυτονόητο και να μηνύεται για την αλληλεγγύη του! Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλόγους να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της VresNET. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων! Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

 

Γ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Πρωτάκουστο: διώκουν και την στοιχειώδη αλληλεγγύη!

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την σύλληψη της προέδρου του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από το σπίτι της (!) και του αντιπροέδρου του Δ.Σ. την Παρασκευή 16/3 με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία Vresnet . Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη για «συκοφαντική δυσφήμηση» και σήμα –παραγγελία της εισαγγελίας Αθήνας προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης!

Καταγγέλλουμε την στάση των διωκτικών αρχών να συλλάβουν συνδικαλιστές που έπραξαν το αυτονόητο, να στηρίξουν δηλαδή αγώνες άλλων εργαζομένων και να συμπαρασταθούν στα προβλήματα τους, κάτι που είναι πάγια και συνηθισμένη, αυτονόητη πρακτική του Συνδικαλιστικού εργατικού Κινήματος.

Οι συνάδελφοι μας κρατήθηκαν επί ώρες στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας και απελευθερώθηκαν κάτω και από την δυναμική παρέμβαση των ΕΛΜΕ της πόλης, άλλων συνδικαλιστών, βουλευτών κλπ. Υπήρξε επίσης παρέμβαση από νομικούς της ΟΛΜΕ. Ορίστηκε όμως τακτική δικάσιμος.

Το γεγονός είναι πρωτοφανές και εξαιρετικά σοβαρό. Αποδεικνύει ότι η εργοδοσία κάθε είδους έχει ξεσαλώσει και δεν ανέχεται ούτε «τσιμουδιά» διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον βρώμικο πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που έχει επιβάλλει, αξιοποιώντας το αντεργατικό πλαίσιο της μνημονιακής και όχι μόνο εποχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό δικαστήριο νομιμοποιούσε με απόφαση του την απόλυση εγκύων εργαζομένων!

Μετά τα ΜΑΤ και τα χημικά στις εργατικές κινητοποιήσεις, την ουσιαστική απαγόρευση της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία , το ιδιώνυμο σε όσους διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης !

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.

  • Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της Α΄ΕΛΜΕ

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

  • Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ υιοθετεί και συνυπογράφει το επίμαχο ψήφισμα και καλεί όλα τα σωματεία να κάνουμε το ίδιο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Καταγγελία σύλληψης συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Κ. Σωτηρίου καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων στη Θεσ/νίκη όσο και πολλών φορέων υποχρέωσε στην απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ύστερα από εντολή του εισαγγελία αλλά γεγονός είναι ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συναδέλφων – μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.!!!

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη και κατήγγειλαν την ιδιωτική εταιρεία Vresnet για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών για την επιχείρηση απόλυτης εξυπηρέτησης των συμφερόντων και της ασυδοσίας της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Επιδιώκουν να επιβάλουν την τρομοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν τη δυνατότητα να σέρνεται στα δικαστήρια κάθε σωματείο που συμπαραστέκεται σε αγωνιζόμενους και καταγγέλλει εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μια απλή μήνυση οποιουδήποτε εργοδότη!!!

Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή και τις απαγορεύσεις, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτη επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα στην εργασία.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Ο σύλλογός μας προσυπογράφει το ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοι και καλούμε αν δεν σταματήσουν αμέσως τη δίωξη τους να διώξουν και εμάς καθώς και όλα τα ΔΣ όλων των σωματείων που συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και του ίδιου του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότης της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε

Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων , η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης»

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταγγέλλουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα), ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο,  υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως, δεν σταμάτησε εκεί! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην εργαζόμενη που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην Επιθεώρηση Εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει μαζί με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε

Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων , η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

16/3/2018

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης»

Καταγγελία για τη σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης γιατί εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο!

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την αναζήτηση για τη σύλληψή τους όλων των μελώντου ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους. Το «έγκλημά» τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη. Μετά τα ΜΑΤ και τις απαγορεύσεις, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

16/3/2018

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της Vresnet

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, έως και του δικαιώματος των εργαζόμενων γυναικών στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Όταν κυβερνητικές πολιτικές και κρατικές πρακτικές εκτρέφουν την ασυδοσία, φτάνοντας να οδηγούν στα κρατητήρια την διοίκηση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, για την αυτονόητη απόφαση του σωματείου να στηρίξει το δίκιο των συναγωνιστριών απέναντι στην άδικη δίωξη που υπόκεινται από την εργοδοσία, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Καλούμε τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της VresNET. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε

·         Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων , η τρομοκρατία δεν θα περάσει

·         Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν!

Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία των αυθαίρετων συλλήψεων συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη σύλληψη της Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτόφωρου, επειδή υπέγραψαν ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ του Συλλόγου τους ενάντια στην παράνομη απόλυση εγκύου από ιδιωτική εταιρεία. Η αυτόφωρη διαδικασία ξεκίνησε με εντολή εισαγγελέα, μετά από μήνυση που κατάθεσε ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής εταιρείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εκλεγμένους συναδέλφους μας, που διώκονται αναίτια. Διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων θα πέσει στο κενό. Τα δημοκρατικά συνδικαλιστικά μας δικαιώματα δεν τα διαπραγματευόμαστε. Καλούμε τους συναδέλφους μας να αντιτάξουν τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα απέναντι στον αντιλαϊκό – αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης.

Απαιτούμε

Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων.

Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Δ.Σ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και πιθανόν άλλων μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η Α ΈΛΜΕ δημοσιοποίησε ψήφισμα-καταγγελία για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζομένης από την εταιρία Vresnet δηλώνοντας την αλληλεγγύη στην εργαζόμενη και απαιτώντας την επαναπρόσληψή της. Η διαδικασία σύλληψης του προέδρου και η αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης της εταιρίας!

Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων!

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των μελών του ΔΣ, την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης και επαναπρόσληψη της απολυμένης εργαζόμενης της VRESNET.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα), ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συναδέλφισσά τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Αλλά δεν σταμάτησε εδώ! Άσκησε μήνυση και εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενός εκ των δεκάδων σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες, ενώ αναζητούνταν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις εναντίον εργαζομένων που αντιστέκονται και εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Α.Μ., στους άλλους εργαζόμενους εναντίον των οποίων ασκήθηκαν μηνύσεις από τον ιδιοκτήτη της Vresnet, στα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα όλες οι μηνύσεις. Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα αυτές τις επιθέσεις του ιδιοκτήτη της Vresne και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στους/στις εργαζόμενους/ες και τους/τις συνδικαλιστές/στριες εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί μηνύσεις.

Να υψώσουμε απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία τείχος αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων και του κόσμου που αντιστέκεται.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιόσια – Ζεφυρίου – Φυλής 

Άνω Λιόσια 19.3.2018

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς Δ Αττικής, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής

Καταγγελία σύλληψης συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων στη Θεσ/νίκη όσο και πολλών φορέων υποχρέωσε στην απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ύστερα από εντολή του εισαγγελία αλλά γεγονός είναι ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συναδέλφων – μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης!

Το «έγκλημά» τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη και κατήγγειλαν την ιδιωτική εταιρεία Vresnet για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών για την επιχείρηση απόλυτης εξυπηρέτησης των συμφερόντων και της ασυδοσίας της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Επιδιώκουν να επιβάλουν την τρομοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν τη δυνατότητα να είναι έρμαιο και να σέρνεται στα δικαστήρια κάθε σωματείο που συμπαραστέκεται σε αγωνιζόμενους και καταγγέλλει εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μια απλή μήνυση οποιουδήποτε εργοδότη!

Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή και τις απαγορεύσεις, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτη επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα στην εργασία.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Ο σύλλογός μας προσυπογράφει το ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης – για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοι και καλούμε αν δεν σταματήσουν αμέσως τη δίωξη τους να διώξουν και εμάς καθώς και όλα τα ΔΣ όλων των σωματείων που συμπαρατασόμαστε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και του ίδιου του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότης της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε

Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων, η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

Ερμούπολη, 19/03/2018

Καταγγελία για τη σύλληψη του Δ.Σ της Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Σύρου – Τήνου – Μυκόνου καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων στη Θεσ/νίκη όσο και πολλών φορέων υποχρέωσε στην απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ύστερα από εντολή της εισαγγελίας, αλλά γεγονός είναι ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συναδέλφων – μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.!!!

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη και κατήγγειλαν την ιδιωτική εταιρεία Vresnet για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών για την επιχείρηση απόλυτης εξυπηρέτησης των συμφερόντων και της ασυδοσίας της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Επιδιώκουν να επιβάλουν την τρομοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν τη δυνατότητα να είναι έρμαιο και να σέρνεται στα δικαστήρια κάθε σωματείο που συμπαραστέκεται σε αγωνιζόμενους και καταγγέλλει εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μια απλή μήνυση οποιουδήποτε εργοδότη!!!

Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτα η επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην εργασία. Την ίδια στιγμή, ασφαλώς, που επιχειρηματίες μπορούν να εισέρχονται με όπλα σε δημόσιους χώρους και να συμπεριφέρονται ως χούλιγκανς, χωρίς καμιά ενόχληση από τη δικαιοσύνη. Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων και του αυταρχισμού. Ανοχή στην κανιβαλική επιχειρηματικότητα που καταστρατηγεί κάθε εργατική νομοθεσία, καταστολή σε κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

Ο σύλλογός μας προσυπογράφει το ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης – για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοι μας και καλούμε αν δεν σταματήσουν αμέσως τη δίωξη τους να διώξουν και εμάς καθώς και όλα τα ΔΣ όλων των σωματείων που συμπαρατασόμαστε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και του ίδιου του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμυρνης»

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού

από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα), ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Αλλά δεν σταμάτησε εδώ! Άσκησε μήνυση και εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενός εκ των δεκάδων σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες, ενώ αναζητούνταν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες του, να βρίσκονται συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις εναντίον εργαζομένων που αντιστέκονται, τις διώξεις εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Α.Μ., στους άλλους εργαζόμενους εναντίον των οποίων ασκήθηκαν μηνύσεις από τον ιδιοκτήτη της Vresnet και στα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Η δίωξη και σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των σωματείων εκ μέρους της όποιας εργοδοσίας, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό. Θεωρούμε απαράδεκτη την ποινικοποίηση έκφρασης αλληλεγγύης σε εργαζόμενους που διώκονται.

●    Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων! Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

●    Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης και των άλλων απολυμένων! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών!

Ο Σύλλογός μας προσυπογράφει το ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (το οποίο παραθέτουμε παρακάτω), για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοι και καλούμε να σταματήσει αμέσως η δίωξη τους!

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε

Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων , η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών!

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω

Αιγάλεω 19/ 3/ 2018

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος άνθρωπος μήνυσε και ολόκληρο το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή τόλμησε να εκφράσει και αυτό την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη! Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Να μην αφήσουμε αναπάντητο να πράττει κάποιος το αυτονόητο και να μηνύεται για την αλληλεγγύη του! Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλόγους να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της VresNET. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων! Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος»

Ηλιούπολη 19/3/2018

Το θράσος του ιδιοκτήτη της Vresnet ξεπέρασε κάθε όριο: μήνυσε ολόκληρο το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης!

Ο ιδιοκτήτης της Vresnet (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου), Ηρακλής Μπάμζας, δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της εταιρείας του δεν είναι μόνοι και μόνες απέναντι στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές του. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι απέναντι στην προσπάθειά του, να απολύσει παράνομα (και χωρίς αποζημίωση) την Α.Μ., μια έγκυο εργαζόμενη, εκδηλώθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, που είχε σαν αποτέλεσμα την δικαίωση της εργαζόμενης.

Ο Ηρακλής Μπάμζας πήρε την απόφαση να αξιοποιήσει τα εργαλεία τα οποία προσφέρονται για να αντιμετωπίζονται οι αντιστάσεις των εργαζόμενων: τη δυνατότητα να θέσει σε κίνηση τη βιομηχανία μηνύσεων εναντίον της συνδικαλιστικής δράσης. Κατέθεσε μηνύσεις εναντίον της εργαζόμενης Α.Μ., εναντίον συνεδέλφων/ισσών της που την υποστήριξαν και στη συνέχεια εναντίον μελών της εργατικής συλλογικότητας Radical IT, ένας εκ των οποίων είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ.

Αλλά δεν σταμάτησε εδώ! Ο τρόμος του απέναντι στο κύμα αλληλεγγύης τον έσπρωξε σε απαράδεκτες κινήσεις: άσκησε μήνυση και εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενός εκ των δεκάδων σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Προκλητικό και εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η αστυνομία έσπευσε να συλλάβει τα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (αφέθηκαν ελεύθερα λίγες ώρες αργότερα).

Ο ιδιοκτήτης της Vresnet αποφάσισε να τα βάλει με ολόκληρο το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Θα πάρει την απάντηση που του αξίζει.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις εναντίον εργαζομένων που αντιστέκονται και εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Α.Μ., στους άλλους εργαζόμενους εναντίον των οποίων ασκήθηκαν μηνύσεις από τον ιδιοκτήτη της Vresnet. Στα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα όλες οι μηνύσεις.

Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα αυτές τις επιθέσεις του ιδιοκτήτη της Vresnet και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στους/στις εργαζόμενους/ες και τους/τις συνδικαλιστές/στριες εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί μηνύσεις.

Να υψώσουμε απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία τείχος αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων και του κόσμου που αντιστέκεται.

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Ψήφισμα για τη σύλληψη μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

και για την επαναπρόσληψη απολυμέμνης εργαζόμενης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ υιοθετεί το ψήφισμα της συνέλευσης αγώνα εκπ/κών και φοιτητών που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Υπ. Παιδείας, μετά τη μεγαλειώδη, μαχητική και δυναμική συγκέντρωση στις 16/3.

Το ψήφισμα καταγγέλλει τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης και την αναζήτηση των υπόλοιπων από την Αστυνομία.

Η Α΄ ΕΛΜΕ δημοσιοποίησε ψήφισμα-καταγγελία για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζομένης από την εταιρία Vresne,t δηλώνοντας την αλληλεγγύη στην εργαζόμενη και απαιτώντας την επαναπρόσληψή της. Η διαδικασία σύλληψης της προέδρου και η αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης της εταιρίας! Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Απαιτούμε την αυτονόητη προστασία των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ, την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης και την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας από την εταιρία Vresnet.

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος άνθρωπος μήνυσε και ολόκληρο το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή τόλμησε να εκφράσει και αυτό την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη! Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, των συλλήψεων εργαζομένων σε χώρους δουλείας που παλεύουν και υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Να μην αφήσουμε αναπάντητο να πράττει κάποιος το αυτονόητο και να μηνύεται για την αλληλεγγύη του! Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλόγους να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της VresNET. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των σωματείων εκ μέρους της όποιας εργοδοσίας, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό. Θεωρούμε απαράδεκτη την ποινικοποίηση έκφρασης αλληλεγγύης σε εργαζόμενους που διώκονται.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων! Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Πάτρα, 19/03/2018

Καταγγελία σύλληψης συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων στη Θεσ/νίκη, όσο και πολλών φορέων, υποχρέωσε στην απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ύστερα από εντολή του εισαγγελία, αλλά γεγονός είναι ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συναδέλφων – μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.!!!

Το «έγκλημά» τους είναι ότι ως Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη και κατήγγειλαν την ιδιωτική εταιρεία Vresnet για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών για την επιχείρηση απόλυτης εξυπηρέτησης των συμφερόντων και της ασυδοσίας της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Επιδιώκουν να επιβάλουν την τρομοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν τη δυνατότητα να σέρνεται στα δικαστήρια κάθε σωματείο που συμπαραστέκεται σε αγωνιζόμενους και καταγγέλλει εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μια απλή μήνυση οποιουδήποτε εργοδότη!!!

Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή και τις απαγορεύσεις, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτη επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα στην εργασία.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, ιδιαίτερα όταν κτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Πρόσφατο παράδειγμα στον κλάδο μας όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εξαναγκάστηκε από την ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της, μιάς και δεν δικαιούται επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

******

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας προσυπογράφει το ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοι και καλούμε, αν δεν σταματήσουν αμέσως τη δίωξη τους, να διώξουν και εμάς καθώς και όλα τα ΔΣ όλων των σωματείων που συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και του ίδιου του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους:

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότης της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε

Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων , η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Άλιμος, 19 Μαρτίου 2018

Καταγγελία για τη σύλληψη μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ καταγγέλλει την σύλληψη της προέδρου του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από το σπίτι της (!) και του αντιπροέδρου του Δ.Σ. την Παρασκευή 16/3 με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία Vresnet . Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη για «συκοφαντική δυσφήμηση», αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους.

Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.

Καταγγέλλουμε την στάση των διωκτικών αρχών να συλλάβουν συνδικαλιστές που έπραξαν το αυτονόητο, να στηρίξουν δηλαδή αγώνες άλλων εργαζομένων και να συμπαρασταθούν στα προβλήματα τους, κάτι που είναι πάγια και συνηθισμένη, αυτονόητη πρακτική του Συνδικαλιστικού εργατικού Κινήματος.

Οι συνάδελφοι μας κρατήθηκαν επί ώρες στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας και απελευθερώθηκαν κάτω και από την δυναμική παρέμβαση των ΕΛΜΕ της πόλης, άλλων συνδικαλιστών, βουλευτών κλπ. Υπήρξε επίσης παρέμβαση από νομικούς της ΟΛΜΕ. Ορίστηκε όμως τακτική δικάσιμος.

Το γεγονός είναι πρωτοφανές και εξαιρετικά σοβαρό. Αποδεικνύει ότι η εργοδοσία κάθε είδους έχει ξεσαλώσει και δεν ανέχεται ούτε «τσιμουδιά» διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον βρώμικο πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που έχει επιβάλλει, αξιοποιώντας το αντεργατικό πλαίσιο της μνημονιακής και όχι μόνο εποχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό δικαστήριο νομιμοποιούσε με απόφαση του την απόλυση εγκύων εργαζομένων!

Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος ιδιαίτερα όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα στο κλάδο μας όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εξαναγκάστηκε από την ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της μιας και δεν δικαιούται επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης.

Μετά τα ΜΑΤ και τα χημικά στις εργατικές κινητοποιήσεις, την ουσιαστική απαγόρευση της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία , το ιδιώνυμο σε όσους διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης !

Η προσπάθεια εκφοβισμού, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.

Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της Α΄ΕΛΜΕ

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ υιοθετεί και συνυπογράφει το επίμαχο ψήφισμα και καλεί όλα τα σωματεία να κάνουμε το ίδιο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 B' ΕΛΜΕ Αθήνας

Αθήνα, 19-03-2018

Καταγγελία για τη σύλληψη και δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

To Δ.Σ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη και την αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ.

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους. Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, των συλλήψεων εργαζομένων σε χώρους δουλείας που παλεύουν και υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα.

Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης.

Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος ιδιαίτερα όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα στο κλάδο μας όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εξαναγκάστηκε από την ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της μιας και δεν δικαιούται επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Η προσπάθεια εκφοβισμού, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παυθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

19/3/2018

Καταγγελία σύλληψης συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει την σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καθώς και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη όσο και πολλών φορέων, υποχρέωσε στην απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ύστερα από εντολή της Εισαγγελίας αλλά γεγονός παραμένει ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συναδέλφων – μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης !!!

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων, εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη και κατήγγειλαν την ιδιωτική εταιρεία Vresnet για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η σύλληψη των συναδέλφων συνδικαλιστών, έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης που διατηρεί μια τέτοια νομοθεσία και των δικαστικών αρχών που την ερμηνεύουν, κατά τρόπο που οδηγεί στην απόλυτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Έτσι το εργατικό κίνημα γίνεται ευάλωτο, έρμαιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κάθε σωματείο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και καταγγέλλει εργοδοτικές αυθαιρεσίες, κινδυνεύει να συρθεί στα δικαστήρια με μια απλή μήνυση οποιουδήποτε εργοδότη!!!

Η πολιτικά αντιδραστική και αντικοινωνική δράση της εργοδοσίας δεν θα περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης, τον τερματισμό κάθε δίωξης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Καταγγελία για σύλληψη συνδικαλιστών εκπαιδευτικών

Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει τη σύλληψη στα σπίτια τους της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε παράνομα απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη. Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης...

  • Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει!

  • Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων!

  • Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΕΛΜΕ Λευκάδας

Καταγγελία για τη σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την αναζήτηση για τη σύλληψή τους όλων των μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους. Το «έγκλημά» τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη. Μετά τα ΜΑΤ και τις απαγορεύσεις, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία, που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης προχώρησε πρόσφατα και σε μηνύσεις. Μια σε μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής) και μια στη συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύθηκαν για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος άνθρωπος μήνυσε ολόκληρο το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή τόλμησε να εκφράσει και αυτό την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη! Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Να μην αφήσουμε αναπάντητο να πράττει κάποιος το αυτονόητο και να μηνύεται για την αλληλεγγύη του! Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλόγους να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της VresNET. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων! Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

Μυτιλήνη, 20 Μαρτίου 2018

Αγωνιστική Παρέμβαση Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κράτηση των συνδικαλιστών της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση του εργοδότη της Vresnet

Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει

Καταγγέλλουμε τη προσαγωγή και κράτηση της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Δ. Δάσιου και του αντιπροέδρου Χ. Φιλίππου που έγινε την Παρασκευή 16/3, στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του εργοδότη της Vresnet, Ηρακλή Μπάμζα με αφορμή το ψήφισμα αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ στους απολυμένους της εταιρίας του. Η αστυνομία παράλληλα αναζήτησε τα υπόλοιπα μέλη, καθώς η μήνυση αφορούσε το σύνολο του ΔΣ! Οι συνάδελφοι απαλλάχτηκαν μετά από κινητοποίηση συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων και συναδέλφων. Για μια μήνυση που αφορούσε «συκοφαντική δυσφήμιση» που κατατέθηκε στην Αθήνα, κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομία και δικαστές, κάτι που δε βλέπουμε όταν η υπόθεση δεν αφορά εκπαιδευτικούς, αλλά μεγαλοπαράγοντες και οικονομικά ισχυρούς.

Η ΕΛΜΕ, όπως και γενικότερα το εκπαιδευτικό κίνημα, σαν σωματεία που οι αγώνες και η συλλογική δράση των εκπαιδευτικών τα κρατάει ζωντανά, με δράση και κύρος, έχει σαν αρχή της την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Γι΄ αυτό και δήλωσε την συμπαράστασή της στην έγκυο που απολύθηκε από τη Vrenet, αλλά και όσες απολύθηκαν στη συνέχεια γιατί αντέδρασαν. Ο εργοδότης της Vresnet Μπάμζας σε μια επίδειξη εργοδοτικής τρομοκρατίας μήνυσε επιπλέον τους απολυμένους, όπως και συνδικαλιστές του σχετικού σωματείου ΣΕΤΗΠ και της συνδικαλιστικής κίνησης Radical.IT. Και στη συνέχεια με θρασύτητα μήνυσε τα 9 μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για να αποτρέψει την υποστήριξη των σωματείων σε όσους βρέθηκαν στο στόχαστρο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στη Vresnet.

Το ψήφισμα αλληλεγγύης τιμά την Α’ ΕΛΜΕ. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι «κάπου έξω μακριά». Είναι οι γονείς των μαθητών μας, είναι οι χτεσινοί μας μαθητές, είναι οι συγγενείς, φίλοι και το περιβάλλον μας. Είναι το στήριγμα που περιμένουν οι εκπαιδευτικοί στους αγώνες τους για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά και τα δικαιώματά του κλάδου. Οι εκπαιδευτικοί δε ζουν σε γυάλα, αλλά μέσα στην κοινωνία, τα προβλήματα και τις αγωνίες της.

Οι προκλητικές ενέργειες του εργοδότης της Vresnet δεν είναι παρά σημείο των καιρών. Καιρών της απλήρωτης και μαύρης εργασίας, της αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς, των απολύσεων, που ήρθαν σαν αποτέλεσμα της προπαγάνδας υπέρ της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, κατά του συνδικαλισμού και της συλλογικής δράσης, και κυρίως της μνημονιακής νομοθετικής κατοχύρωσης της λεηλασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων (βλ. αντιαπεργικό νομοθέτημα Αχτσιόγλου). Αυτοί οι καιροί απαιτούν την ανειρήνευτη πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ-ΔΝΤ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα στηρίξει την Α’ ΕΛΜΕ και θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του σε όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, σε όποιον ζητά ένα στήριγμα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι ΕΛΜΕ και οι ΟΛΜΕ, τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καλούνται να υιοθετήσουν το ψήφισμα της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και να καταγγείλουν την απαράδεκτη πρακτική της του εργοδότη της Vresnet.

Να δικαιωθούν οι απολυμένοι της Vresnet.

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε εργαζόμενους, αλλά και την Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Με αγώνες, ενότητα και αλληλεγγύη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις μηνύσεις και τις προσαγωγές συνδικαλιστών της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προσαγωγή και κράτηση της προέδρου Δ. Δάσιου και του αντιπροέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χ. Φιλίππου από την αστυνομία την Παρασκευή 16/3, στα πλαίσια του αυτοφώρου μετά τη θρασύτατη μήνυση του εργοδότη της VRESNET Η. Μπάμζα, επειδή το σωματείο των εκπαιδευτικών υιοθέτησε ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απέλυσε.

Ο συγκεκριμένος εργοδότης της εταιρείας VresNet, Μπάμζας θέλει να ποινικοποιήσει την εργατική αλληλεγγύη. Θέλει να επιβάλλει πέπλο σιωπής γύρω από το απαράδεκτο γεγονός ότι απέλυσε έγκυο εργαζόμενη, ενώ στη συνέχεια απέλυσε επίσης εργαζόμενες  που διαμαρτυρήθηκαν για τις πρακτικές του. Η εργοδοτική αυθαιρεσία πήρε διαστάσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας, καθώς κατέθεσε μήνυση σε μέλη του σωματείου ΣΕΤΗΠ που καλύπτει τους εργαζόμενους στη Vresnet και του εργατικού σχήματος Radical I.T για το ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης στην απολυμένη συναδέλφισσά τους. Και καθώς το ψήφισμα υιοθετείται από μια σειρά σωματεία και φορείς, ο Μπαμζας είχε το θράσος να μήνυση και τα 9 μέλη του της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή δήλωσαν συμπαράσταση στους απολυμένους.

Δεν περνάει απαρατήρητο ότι για μια μήνυση στην Καλλιθέα Αττικής κινητοποιήθηκε σε πανελλαδική κλίμακα ο κρατικός μηχανισμός, δικαστές και αστυνομία, με αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας Θεσσαλονίκης των μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ και την αναζήτηση των υπολοίπων. Κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση άλλων παραγόντων της άρχουσας τάξης και στοιχείων του φασιστικού παρακράτους που κατά κανόνα διαφεύγουν από την αυτόφωρη διαδικασία.

Αυτά συμβαίνουν στην εποχή της εργοδοτικής ασυδοσίας, της αποθέωσης του κέρδους και της επιχειρηματικότητας και της συστηματικής κατασυκοφάντισης των σωματείων και των εργατικών αγώνων, που έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα με το μνημονιακό πλαίσιο των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Καθόλου τυχαία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε πρόσφατα τον αντιαπεργιακό νόμο.

Εμείς στεκόμαστε στο πλάι της απολυμένης εργαζόμενης Α.Μ. και των συναδέλφων της καθώς και των συνδικαλιστών που διώκονται, και δηλώνουμε ξεκάθαρα: Θα είμαστε απέναντι στον Η. Μπάμζα και κάθε εργοδότη που πιστεύει πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, απέναντι σε κάθε νομοσχέδιο που καταπατά τα εργατικά δικαιώματα, σε κάθε κυβέρνηση και θεσμό που εκφράζει αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη και η δικαστική ομηρία των απολυμένων της Vresnet και των αλληλέγγυων συνδικαλιστών της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού μαζικού κινήματος να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στους απολυμένους και διωκόμενους εργαζόμενους.

Attack στην ανεργία και επισφάλεια Χανίων

Όποιος απολύει έγκυο ή νέα μητέρα, θα μας βρει μπροστά του!

Ήταν έγκυος και την απέλυσαν, προσέφυγε στην αστική δικαιοσύνη και οι δικαστές υπερασπίστηκαν την εργοδοσία! Δεν είναι κάποιο σενάριο, αλλά η σκληρή πραγματικότητα με την οποία ήρθε αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα εργαζόμενη σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Η εργοδοσία προέβη πριν μήνες σε αυτή την απόλυση, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί η γυναίκα να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της λόγω εγκυμοσύνης, με την ίδια να προσπαθεί να βρει το δίκιο της, αλλά με το δικαστήριο να τάσσεται τελικά εναντίον της! Γιατί για τους φραγκάτους και το σύστημά τους, αν είσαι έγκυος ή μητέρα, δεν τους φέρνεις όσο χρήμα θέλουν…

Καταγγέλουμε απερίφραστα την εργοδοσία που αποφάσισε την απόλυση της εργαζομένης, καθώς και τη δικαστική απόφαση που τάσσεται ενάντια στο δικαίωμά της στην εργασία!

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με τις γυναίκες εργαζόμενες να βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο. Πρόσφατη είναι και άλλη απόλυση εγκύου, από την εταιρία VresNet, με τον εργοδότη να μηνύει μέλη του σωματείου της που την υπερασπίστηκαν, αλλά και καθηγητές, μέλη του ΔΣ της Α’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή υπέγραψαν ψήφισμα αλληλεγγύης!

Η βίαιη προσαρμογή των εργαζομένων στο καθεστώς της τρομοκρατίας, της ατομικότητας, της εξουθενωτικής πολύωρης δουλειάς με ελάχιστες αμοιβές, των ομαδικών απολύσεων, της επισφάλειας, μαζί με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και της εργατικής αλληλεγγύης, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της. Δεν είναι τυχαία, πέρα των άλλων μέτρων, η πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που νομιμοποιεί ακόμη και τις απολύσεις εγκύων! Θέλουν αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, πλήρως αποδοτικό και υπάκουο που θα τους αποφέρει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Γελιούνται αν νομίζουν πως θα τους αφήνουμε να μας τρομοκρατούν και να μας εκβιάζουν! Κάθε νέος και νέα που δίνει τη μάχη να βρει μια δουλειά για να επιβιώσει, έχει τη δυνατότητα και πρέπει να αντιδράσει και να παλέψει ενάντια σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας, μέσα από το σωματείο του ή τις εργατικές συλλογικότητες που παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενάντια στα συμφέροντα της εργοδοσίας και τους νόμους της αγοράς. Πόσο μάλλον οι γυναίκες, μητέρες και μη, που υφίστανται επιπλέον καταπίεση λόγω φύλου και στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να μπουν θαρρετά στον αγώνα. Ενάντια στην επίθεση στους εργαζομένους, θα δώσουμε τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη δικαιώματα, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας!

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση!

Κανείς εργαζόμενος-άνεργος μόνος του!

Οργανωνόμαστε, παλεύουμε, νικάμε!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

« η Αθηνά »

Καταγγελία για τη σύλληψη του ΔΣ

της Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε η Αθηνά καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων στη Θεσ/νίκη όσο και πολλών φορέων υποχρέωσε στην απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ύστερα από εντολή της εισαγγελίας, αλλά γεγονός είναι ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συναδέλφων – μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.!!!

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη και κατήγγειλαν την ιδιωτική εταιρεία Vresnet για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών για την επιχείρηση απόλυτης εξυπηρέτησης των συμφερόντων και της ασυδοσίας της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Επιδιώκουν να επιβάλουν την τρομοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν τη δυνατότητα να είναι έρμαιο και να σέρνεται στα δικαστήρια κάθε σωματείο που συμπαραστέκεται σε αγωνιζόμενους και καταγγέλλει εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μια απλή μήνυση οποιουδήποτε εργοδότη!!!

Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτα η επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην εργασία. Την ίδια στιγμή, ασφαλώς, που επιχειρηματίες μπορούν να εισέρχονται με όπλα σε δημόσιους χώρους και να συμπεριφέρονται ως χούλιγκανς, χωρίς καμιά ενόχληση από τη δικαιοσύνη. Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων και του αυταρχισμού. Ανοχή στην κανιβαλική επιχειρηματικότητα που καταστρατηγεί κάθε εργατική νομοθεσία, καταστολή σε κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

Ο σύλλογός μας προσυπογράφει το ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης – για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοι μας και καλούμε αν δεν σταματήσουν αμέσως τη δίωξη τους να διώξουν και εμάς καθώς και όλα τα ΔΣ όλων των σωματείων που συμπαρατασόμαστε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και του ίδιου του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Ζ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ"

Αμπελόκηποι, 18/3/2018

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Φαίνεται όμως ότι ο ιδιοκτήτης της VresNET δεν γνωρίζει όρια στην προσπάθειά του να επιβάλλει μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας στην εταιρεία του. Στράφηκε ακόμη και κατά της έκφρασης αλληλεγγύης από άλλα σωματεία, καταθέτοντας μήνυση στο Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη μελών του και την παραλίγο παραπομπή τους στο αυτόφωρο.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε

  • Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων , η τρομοκρατία δεν θα περάσει

  • Την άμεση παύση κάθε δίωξης του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και της έκφρασης εργατικής αλληλεγγύης

  • Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ψήφισμα-καταγγελία

για τη σύλληψη μελών του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας καταγγέλλει τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου μελών του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, και την αναζήτηση των υπόλοιπων. Η Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. δημοσιοποίησε ψήφισμα-καταγγελία για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζομένης από την εταιρία Vresnet, δηλώνοντας αλληλεγγύη στην εργαζόμενη και απαιτώντας την επαναπρόσληψή της. Η διαδικασία σύλληψης του προέδρου και η αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης της εταιρίας!

Η σύλληψη των μελών του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου :

  • καταδικάζει την εργοδοτική αυθαιρεσία και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει για να σκεπάσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των αυτονόητων εργατικών δικαιωμάτων.

  • Απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης των μελών του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, την απόσυρση της μήνυσης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των συναδελφισσών μας στη μητρότητα!

Όχι στην ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα!

Καταγγέλουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης, της έκανε και μήνυση για συκοφαντία και εξαπολύει μηνύσεις στους συνδικαλιστές που την υπερασπίζονται.

Η συνάδελφος Α.Μ. εργαζόταν στην εταιρία Vresnet και όταν έμεινε έγκυος, ο γιατρός της στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης – μέχρι τότε εργαζόταν κανονικά χωρίς καμία απουσία - , της χορήγησε κάποιες ημέρες αναρρωτική άδεια. Όταν επέστρεψε στη δουλειά, παρότι η εγκυμοσύνη της ήταν δηλωμένη εδώ και μήνες, ο εργοδότης της δεν αναγνώριζε τα χαρτιά της άδειας και εκτός αυτού, μέσω απειλών και φωνών της απαγόρευσε την εργασία της και την είσοδό της στην εταιρεία. ,

Η συνάδελφος όμως δεν τα παράτησε. Διεκδίκησε το δικαίωμά της, απευθυνόμενη στο ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας, και στη συνέχεια στο συνδικάτο του κλάδου (ΣΕΤΗΠ). Βλέποντας ο εργοδότης τη στάση της, ξεκίνησε μια άνευ όρων σωρεία απειλών προς τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρίας του. Απαίτησε από τους ίδιους να πάψουν να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τη συνάδελφό τους να πάρουν τη δική του θέση ώστε να “υπερασπιστούν τα συμφέροντα του εργοδότη τους”. Το εξωφρενικό είναι όταν τρεις εργαζόμενοί σήκωσαν κεφάλι και έκαναν την αυτονόητη κριτική υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους, ο ίδιος τους απέλυσε αμέσως.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης προχώρησε και σε μηνύσεις, καταρχήν στην ίδια την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία, και στη συνέχεια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και σε συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην Επιθεώρηση Εργασίας!

Το θράσος της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα. Λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι έγκυες μπορούν να απολύονται!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Καλούμε τα σωματεία των τραπεζών, την ΟΤΟΕ, όλες τις εργατικές συλλογικότητες να σταθούν έμπρακτα στο πλάι των εργαζόμενων και της απολυμένης μητέρας. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε

  • Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων κατά των εργαζόμενων.

  • Την καταδίκη της εργοδοσίας VRESNET.

  • Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και πιθανόν άλλων μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους. Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη. Τη ίδια στιγμή που αθωώνονται φορείς μισαλλόδοξου ρατσιτσικού λόγου συλλαμβάνονται συνδικαλιστε΄ς εκαπιδευτικοί για έκφραση συμπαρ΄στασης σε άλλους εργαζομένους . Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

A΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικήςεριστέρι) “Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Περιστέρι 20/03/2018

Nα σταματήσουν οι διώξεις και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας (Περιστέρι) καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και πιθανόν άλλων μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους. Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη. Μετά τα ΜΑΤ και τις απαγορεύσεις τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι συλληφθέντες και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

ΕΛΜΕ Ημαθίας

Βέροια 20/03/2018

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

To Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη.

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων, εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Το γεγονός αυτό είναι άκρως σημαντικό, γιατί ποινικοποιείται τώρα και η έκφραση αλληλεγγύης. Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος αφενός μεν όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα, αφετέρου όταν ποινικοποιείται η συνδικαλιστική αλληλεγγύη.

Η προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από όπου και αν προέρχεται, δε θα περάσουν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία και να παρθούν πίσω οι μηνύσεις

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου «Θ. Καϊρης»

Καταγγελία για τη σύλληψη του Δ.Σ της Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου «Θ. Καϊρης» καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων στη Θεσ/νίκη όσο και πολλών φορέων υποχρέωσε στην απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ύστερα από εντολή της εισαγγελίας, αλλά γεγονός είναι ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συναδέλφων – μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης!!!

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη και κατήγγειλαν την ιδιωτική εταιρεία Vresnet για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών για την επιχείρηση απόλυτης εξυπηρέτησης των συμφερόντων και της ασυδοσίας της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Επιδιώκουν να επιβάλουν την τρομοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν τη δυνατότητα να είναι έρμαιο και να σέρνεται στα δικαστήρια κάθε σωματείο που συμπαραστέκεται σε αγωνιζόμενους και καταγγέλλει εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μια απλή μήνυση οποιουδήποτε εργοδότη!!!

Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτα η επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην εργασία. Την ίδια στιγμή, ασφαλώς, που επιχειρηματίες μπορούν να εισέρχονται με όπλα σε δημόσιους χώρους και να συμπεριφέρονται ως χούλιγκανς, χωρίς καμιά ενόχληση από τη δικαιοσύνη. Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων και του αυταρχισμού. Ανοχή στην κανιβαλική επιχειρηματικότητα που καταστρατηγεί κάθε εργατική νομοθεσία, καταστολή σε κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

Ο σύλλογός μας προσυπογράφει το ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης – για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοι μας και καλούμε αν δεν σταματήσουν αμέσως τη δίωξη τους να διώξουν και εμάς καθώς και όλα τα ΔΣ όλων των σωματείων που συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και του ίδιου του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά»

19 Μαρτίου 2018

Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταγγέλλουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα), ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως, δεν σταμάτησε εκεί! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην εργαζόμενη που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην Επιθεώρηση Εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει μαζί με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό και κοινωνικό λαϊκό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν.

Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε:

Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων, η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών.

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

21/3/2018

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη βιομηχανία μηνύσεων που εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας VresNET στην Καλλιθέα.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, το περασμένο φθινόπωρο επιχείρησε να εξωθήσει σε παραίτηση την εργαζόμενη ΑΜ, η οποία βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, προκειμένου να αποφύγει το κόστος της άδειας εγκυμοσύνης, αλλά και την αποζημίωση απόλυσης. Στο πλευρό της εργαζόμενης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, δείχνοντας στον ασύδοτο εργοδότη, ότι η αλληλεγγύη των εργατών μπορεί να γίνει όπλο ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Όμως ο ιδιοκτήτης της VresNET αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κι αυτός τα όπλα που του προσφέρουν το κράτος και οι κυβερνήσεις: τη βιομηχανία μηνύσεων εναντίον εργαζομένων που αντιστέκονται και εναντίον συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών. Αρχικά άσκησε μήνυση εναντίον της εργαζόμενης ΑΜ που τόλμησε να αντιδράσει, στη συνέχεια εναντίον δύο μελών της εργατικής συλλογικότητας Radical IT, εκ των οποίων ο ένας είναι και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, επειδή της συμπαραστάθηκαν και πιο πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης της VresNET, αποφάσισε να ασκήσει μηνύσεις εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης στην ΑΜ και στους άλλους δύο διωκόμενους εργαζόμενους. Μάλιστα, οι αστυνομικοί του ΑΤ Τούμπας Θεσσαλονίκης, σε μια επίδειξη άμεσης συνεργασίας με την εργοδοτική τρομοκρατία, έσπευσαν να συλλάβουν δύο από τα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (της προέδρου και του αντιπροέδρου).

Η πρόκληση αυτή δεν θα περάσει. Οι μηνύσεις δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που συσπειρώνονται και αγωνίζονται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των μηνύσεων που έχει ασκήσει ο εργοδότης της VresNET εναντίον της ΑΜ, των μελών του Radical IT και του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων και πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης.

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών

Αθήνα, 20-3-2018

Ψήφισμα καταγγελίας των αυταρχικών πρακτικών της εργοδοσίας της εταιρείας VresNET

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καταδικάζει την εργοδοσία της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα), η οποία απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην εργαζόμενη συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος άνθρωπος μήνυσε και ολόκληρο το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή τόλμησε να εκφράσει και αυτό την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη! Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με τη συνολική επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Δε θα αφήσουμε αναπάντητο το να πράττει κάποιος το αυτονόητο και να μηνύεται για την αλληλεγγύη του! Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία δε θα μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων! Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών.

Α΄ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής (Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής)

21/3/2018

Καταγγελία για τη σύλληψη και δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

To Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζει τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη και την αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ.

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους. Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, των συλλήψεων εργαζομένων σε χώρους δουλείας που παλεύουν και υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα.

Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης.

Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος ιδιαίτερα όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα στο κλάδο μας όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εξαναγκάστηκε από την ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της, μιας και δεν δικαιούται επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Η προσπάθεια εκφοβισμού, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παυθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ορεστιάδα 21- 03 – 2018

Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου

Ψήφισμα για τη σύλληψη μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

και για την επαναπρόσληψη απολυμένης εργαζόμενης

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου υιοθετεί το ψήφισμα της συνέλευσης αγώνα εκπαιδευτικών και φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας, μετά τη μεγαλειώδη, μαχητική και δυναμική συγκέντρωση στις 16/3.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης και την αναζήτηση των υπόλοιπων από την Αστυνομία.

Η Α΄ ΕΛΜΕ δημοσιοποίησε ψήφισμα-καταγγελία για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζομένης από την εταιρία Vresnet, δηλώνοντας την αλληλεγγύη στην εργαζόμενη και απαιτώντας την επαναπρόσληψή της. Η διαδικασία της σύλληψης ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης της εταιρίας! Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Απαιτούμε την αυτονόητη προστασία των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ, την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον τους και την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου από την εταιρία Vresnet.

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.. Γληνός»

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος άνθρωπος μήνυσε και ολόκληρο το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή τόλμησε να εκφράσει και αυτό την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη! Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Να μην αφήσουμε αναπάντητο να πράττει κάποιος το αυτονόητο και να μηνύεται για την αλληλεγγύη του! Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλόγους να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της VresNET. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων! Κάτω τα χέρια από όποιον σηκώνει κεφάλι!

Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης! Σεβασμό στη μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Ιωάννινα 21 – 03 – 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες\οι, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη σύλληψη του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων αλλά και φορέων στη Θεσσαλονίκη, υποχρέωσε στην απελευθέρωση των συναδέλφων, παρόλα αυτά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για το ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσαν σε απολυόμενη έγκυο εργαζόμενη, καταγγέλλοντας την εταιρία στην οποία εργαζόταν. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του εργοδότη προς τα μέλη.

Θεωρούμε πως οι ευθύνες τόσο της Κυβέρνησης όσο και των Δικαστικών Αρχών είναι μεγάλες.

Σέρνουν σωματεία εργαζομένων στα δικαστήρια βάλλοντας με αυτό τον τρόπο, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους ίδιους τους εργαζομένους, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να καταγγείλουν μια εργοδοτική αυθαιρεσία.

Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή και τις απαγορεύσεις, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτα επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα στην εργασία.

Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά τα εργασιακά να σταματήσει εδώ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης των συναδέλφων και κάθε δίωξη, καθώς και την επαναπρόσληψη της απολυμένης εγκύου εργαζόμενης.

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας

Λιβαδειά 21-3-2018

Καταγγελία για τη σύλληψη και δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας καταγγέλλει τη σύλληψη στα σπίτια τους της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε παράνομα απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία, μετά από αίτημα του εισαγγελέα. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη. Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης...

Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, οι εργοδότες εκτραχύνονται και προβαίνουν σε κάθε είδους αυθαιρεσίες. Το εν λόγω περιστατικό είναι μια άμεση εφαρμογή της πρόσφατης προκλητικής απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που αναγνωρίζει στους εργοδότες το δικαίωμα να απολύουν εγκύους!!

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει!

 Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων!

 Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς

Ψήφισμα – Καταγγελία για τη σύλληψη των μελών του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την αναζήτηση για τη σύλληψή τους όλων των μελών του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία Vresnet. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη για «συκοφαντική δυσφήμηση» και σήμα –παραγγελία της εισαγγελίας Αθήνας προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης!

Μετά τα ΜΑΤ και τα χημικά στις εργατικές κινητοποιήσεις, την ουσιαστική απαγόρευση της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε όσους διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης!

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της Α΄Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον τους καθώς και την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης εργαζόμενης από την εταιρία Vresnet.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ. Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας

VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα), ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συναδέλφισσά τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα

μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Αλλά δεν σταμάτησε εδώ! Άσκησε μήνυση και εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενός εκ των δεκάδων σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες, ενώ αναζητούνταν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την

πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση

ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις εναντίον εργαζομένων που αντιστέκονται και εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Α.Μ., στους άλλους εργαζόμενους εναντίον των οποίων ασκήθηκαν μηνύσεις από τον ιδιοκτήτη της Vresnet. στα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας

εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα όλες οι μηνύσεις. Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα αυτές τις επιθέσεις του ιδιοκτήτη της Vresnet και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στους/στις εργαζόμενους/ες και τους/τις συνδικαλιστές/στριες εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί μηνύσεις.

Να υψώσουμε απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία τείχος αλληλεγγύης όλων των

εργαζομένων και του κόσμου που αντιστέκεται.

 

ΕΚΑ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας

Αθήνα, 29/03/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικάζουμε την εργοδοσία της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα) η οποία απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, η εργοδοσία έστησε μια βιομηχανία μηνύσεων απέναντι στην ίδια την εργαζόμενη, στους συναδέλφους της, σε μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ, ακόμα και στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επειδή τόλμησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη. Μάλιστα η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης κατέληξαν και κρατούμενοι στο Α.Τ. Τούμπας.

Η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. (απόφαση σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη) χτυπάει την μητρότητα και μαζί όποιον αντιστέκεται στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε τη στήριξή μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της VresNET και απαιτούμε την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης και την άμεση απόσυρση των μηνύσεων. Απαιτούμε σεβασμό στη μητρότητα και στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 14:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.