Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 11:41

Επίθεση φασιστών σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα

Κατηγορία Ειδήσεις

Ομάδα 7 έως 10 φασιστών επιτέθηκε εναντίον του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωνε η ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας, την Τρίτη, 17 Ιουλίου. Στις 8:20 περίπου το απόγευμα, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ομάδα 7 έως δέκα φασιστών, με καλυμμένα πρόσωπα (κάποιοι φορούσαν και κράνος), εμφανίστηκαν από την οδό Λασκαρίδου διέσχισαν την οδό Σιβιτανίδου και επιτέθηκαν εναντίον του συγκεντρωμένου κόσμου, βρίζοντας («προδότες» κτλ) και φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα («μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά», «αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δε σας ανήκε»...).

Ο συγκεντρωμένος κόσμος κόσμος τους απώθησε, αλλά στην προσπάθεια απώθησης, οι φασίστες χτύπησαν δύο μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (ευτυχώς όχι σοβαρά). Στη συνέχεια οι φασίστες έφυγαν γρήγορα από την οδό Σαπφούς, προς την κατεύθυνση από την οποία είχαν έρθει (προς Τζιτζιφιές).

Το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις και οι δράσεις των φασιστών στην περιοχή έχουν αυξηθεί. Ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί σε εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, προσπάθειες οι οποίες απέτυχαν καθώς υπήρξαν μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι η τακτική των φασιστών αλλάζει. Δημιουργούν ομάδες κρούσεις / τάγματα εφόδου, με τις οποίες επιχειρούν να αναλάβουν πιο ενεργή δράση: επίθεση πάλι στην ΚΕΕΡΦΑ την 25η Μαρτίου, αναγραφή φασιστικών συνθημάτων σε σχολεία της Καλλιθέας και μοτοπορεία της Χρυσής Αυγής στις αρχές Μαΐου, επίθεση φασιστών («Κρυπτεία») στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα, από ομάδα η οποία στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο τραίνο και κατέβηκε στην Καλλιθέα... Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο, βρέθηκε στην Καλλιθέα γιάφκα με οπλισμό που ανήκε στη φασιστική ομάδα Combat 18 Hellas.

Για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής έχει συγκροτηθεί στην ευρύτερη περιοχή ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου με συχνή, συστηματική και μαζική δράση στις γειτονιές. Στις 12 Μαΐου διοργάνωσε αντιφασιστική πορεία, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες αντιφασίστες / αντιφασίστριες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 12:42
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.