Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 14:32

Βόλος: Η μάχη συνεχίζεται! Η αστυνομία συλλαμβάνει το δημοτικό σύμβουλο Ν. Κανελλή-το χωριό Σταγιάτες σε αστυνομικό κλοιό!

Γράφτηκε από

Βόλος: Η αστυνομία συλλαμβάνει το δημοτικό σύμβουλο Ν. Κανελλή! Το χωριό Σταγιάτες σε αστυνομικό κλοιό!

 

Επεισοδιακή ήταν και η σημερινή (28/8 στις 9:00 το πρωί) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για το θέμα της εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ.

Η αστυνομία ήταν πάλι πανταχού παρούσα και συνέλαβε (μετά από μήνυση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μουλά) το σύντροφο και δημοτικό σύμβουλο του «Ξεκινήματος» Νίκο Κανελλή αμέσως μετά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση, μέσα στο δημόσιο κτίριο του δημαρχείου!

Την ίδια στιγμή έχει συλληφθεί ακόμα ένας νεαρός άντρας, ενώ εκκρεμούν συλλήψεις και άλλων αγωνιστών που ζήτησαν το λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση! Ο Βόλος ζει στιγμές που βρίθουν από δημοκρατία. Η δημοτική αρχή Μπέου, ανίκανη να πείσει τον κόσμο και ελλιπής σε επιχειρήματα και διάλογο, λειτουργεί με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει καλά: τις προσβολές, τα βρισίματα, τους εκβιασμούς, τους τραμπουκισμούς, τις συλλήψεις και την αστυνομοκρατία.

Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι αυτές οι ενέργειες πεισμώνουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο και δυναμώνουν το κίνημα, που έχει το δίκιο με το μέρος του!

ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Ν. Κανελλής αφέθηκε ελεύθερος μερικές ώρες αργότερα

όπως αναφέρει σε ανάρτησή του:

Πάρα πολλοί φίλοι, σύντροφοι, συναγωνιστές και όχι μόνο έχουν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψή μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σας.
Σας ενημερώνω ότι λίγο μετά τις 14:00 και αφότου έδωσα κατάθεση αφέθηκα ελεύθερος, είμαι καλά και προφανώς δουλεύω για τα επόμενα βήματα του αγώνα που δίνουμε για να υπερασπιστούμε το νερό αλλά και τη δημοκρατία.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επικρατήσει ο φόβος ούτε στο Δημαρχείο ούτε στην πόλη μας συνολικά. Όλοι και όλες αύριο στις 6:00μμ στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Venceremos!

 

Το χωριό Σταγιάτες φαίνεται πως βρέθηκε υπό αστυνομική πολιορκία αναζητώντας κι άλλα άτομα που πρωταγωνιστούν στο κίνημα με στόχο νέες συλλήψεις.

Σε σημείωμα που ανέβασε (28/8) στο facebook ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, ένας από τους αγωνιστές του κινήματος στο Βόλο, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μετά την υποδειγματική –σε σχέση με τους κινηματικούς όρους– διευθέτηση από μεριάς των Βολιωτών και Πηλιοριτών, που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της κατάστασης που δημιούργησαν οι Μπέοι, οι μπράβοι τους και η αστυνομία, ήταν φυσικό για το κράτος και το παρακράτος να απαντήσει…

»Αυτή τη στιγμή οι Σταγιάτες, “εμβληματικό” χωριό στον αγώνα για το νερό, βρίσκεται υπό κατοχή από δυνάμεις της αστυνομίας. Με εντάλματα στο χέρι για κατοίκους του χωριού ΟΠΚΕ, ασφαλίτικα αυτοκίνητα και κάθε είδους λαγωνικά ψάχνουν τα σπίτια και τις αυλές του χωριού από χτες το απόγευμα, όλη τη νύχτα και σήμερα υπό βροχή, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό κλίμα, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στις εποχές όπου ταγματασφαλίτες έψαχναν τους αντάρτες σε σπίτια και χωράφια του χωριού…

»Το χωριό όμως αντιστέκεται κι ας είναι κυκλωμένο. Πολύ δύσκολα θα πάρουν αυτό που θέλουν. Το κράτος και το παρακράτος θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αναλογούν. Δύναμη στους Σταγιατιώτες!».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Βόλου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση διαμαρτυρίας: 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Βόλου

Μετά την καταψήφιση του θέματος της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, οι εργαζόμενοι αισθάνονται ηθικά δικαιωμένοι για τα επιχειρήματα, τα οποία από την αρχή πρόβαλαν σχετικά με την αντίθεση τους με την προοπτική της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, επιχειρήματα με τα οποία συμφώνησαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας, και όχι μόνο.

Με την νομική γνωμοδότηση, την οποία εξαρχής δημοσιοποιήσαμε, ώστε όλοι να έχουν πληρέστερη ενημέρωση για το ζήτημα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ και το τι πρακτικά σημαίνει αυτό, καταρρίφθηκαν ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής για την αναγκαιότητα διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ. Μίας Δημοτικής επιχείρησης που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια υπό το σημερινό νομικό καθεστώς, και αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή αξιοποιώντας πολλά εκ. ευρώ για την υλοποίηση έργων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Θα σταθούμε σε μερικά βασικά σημεία τα οποία από την αρχή υποστηρίξαμε.

Και μόνο στο άκουσμα της βούλησης της Δημοτικής Αρχής να θέσει σε λύση και εκκαθάριση την ΔΕΥΑΜΒ, η ΕΡΓΗΛ έχει ήδη κινηθεί δικαστικώς και διεκδικεί 5,6 εκ. ευρώ από τον Δήμο.

Και να περάσει η ΔΕΥΑΜΒ στο Δήμο η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν θα αλλάξει σύμφωνα με τον ν.4354/2015. Αυτό αποδεικνύει πως η αντίθεση μας δεν απορρέει από κάποιο προσωπικό όφελος.

Ταυτόχρονα υπάρχει ορατός κίνδυνος ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας.

Έλλειψη χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης σε πόλεις που δεν διαθέτουν ΔΕΥΑ και είναι πάνω από 10.000 κατοίκους. Τα εν λόγω έργα θα υλοποιούνται αποκλειστικά με χρήματα από τα ταμεία των Δήμων. (ν. 1069/80 άρθρο 13).

Όλα τα παραπάνω όμως περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Είναι λυπηρό αλλά και αδιανόητο να διεξάγονται Διοικητικά και Δημοτικά Συμβούλια παρουσία ανδρών ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης και σωμάτων ασφαλείας, σε χώρους όπου πρέπει να υπάρχει ευκαιρία για δημόσιο λόγο σε όλους.

Είναι καταδικαστέο να διεξάγονται συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, στις οποίες υπάρχουν συλλήψεις Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 18:18