Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 23:24

Συλλήψεις μελών ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην κατάληψη κτηρίου ΟΑΕΕ

Κατηγορία Ειδήσεις

 

Παναττική Στάση Εργασίας της ΠΟΠΟΚΠ-συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο κτίριο 2 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι,

Το Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ προκηρύσσει για αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο κτίριο 2 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων για τη στήριξη των συναδέλφων Ελένης Μανουρά και Χρήστου Βαγενά.

Οι δύο αγωνιστές συνάδελφοι συνελήφθησαν σήμερα στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής για τη συμμετοχή τους στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του ΠΣΕ ΟΑΕΕ και παραπέμπονται να δικαστούν στις 12.00 π.μ. μέσω της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις όπως σας είναι γνωστό αφορούν στην ενίσχυση με προσωπικό υποστελεχωμένων περιφερειακών διευθύνσεων του Φορέα και από την περασμένη Παρασκευή συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα.

Η ευθύνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και για τα σημερινά γεγονότα ανήκει αποκλειστικά στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, η οποία είχε από την πρώτη μέρα την υποχρέωση να επεξεργαστεί και να προτείνει άμεση λύση επί ενός πραγματικού και επείγοντος ζητήματος. Αντί γι’ αυτό, κινήθηκε - ανεπιτυχώς βέβαια - προς την κατεύθυνση της «διαχείρισης» και της «χειραγώγησης» της κατάστασης, οδηγώντας ουσιαστικά στην αστυνομική παρέμβαση και στις ποινικές διώξεις.

Ο αγώνας όμως όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά με την αυριανή μαζική συμμετοχή μας στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση της Ευελπίδων θα δώσουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σχετικά με τη βούληση και την απόφασή μας να σταθούμε δυναμικά και αγωνιστικά απέναντι σε κάθε εμπόδιο και απειλή.

Καλούμε επίσης την ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σωματεία, να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο είναι δυνατό στην αυριανή συγκέντρωση αλλά και στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις τόσο του ΠΣΕ ΟΑΕΕ όσο και του ΠΣΕ ΟΓΑ (ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
εργαζομένων ΕΦΚΑΣυλλήψεις εργαζομένων σε κατάληψη κτηρίου ΟΑΕΕ για να μην εξαπλωθεί ο αγώνας
Όλοι/ες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Κτήριο 2 (αίθουσα 1) Τρίτη, 20/11/18, 12 πμ

Στην προσαγωγή συνδικαλιστών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων ΟΑΕΕ, του Χρήστου Βαγενά και της Ελένης Μανουρά, προχώρησε το πρωί η αστυνομία, με αφορμή την κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, στο Νέο Ηράκλειο, κατάληψη (σ.σ.: σήμερα είναι η 12η ημέρα) που γίνεται από τους εργαζομένους που διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την απαξίωσή τους.
Η προσαγωγή των δύο συνδικαλιστών μετατράπηκε σε σύλληψη, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε «αγανακτισμένη» πολίτης. Παραπέμφθηκαν αυθημερόν στον εισαγγελέα ο οποίος θα εξετάσει αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο στις 20/11/18, στις 12πμ στο κτήριο 2 (αίθουσα 1) στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, μετά από δυο χρόνια έχει καταφέρει να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην “έξοδο από τα μνημόνια” δηλαδή στο πλήρες αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο δρόμο του αγώνα και η κυβέρνηση στο δρόμο του ιδιώνυμου που πρόσφατα ψηφίστηκε κατ΄επιταγήν των μνημονιακών δεσμεύσεων που απαιτούν τη σιωπή και υποταγή του εργατικού κινήματος.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΦΚΑ, τις Ομοσπονδίες μας και την ΑΔΕΔΥ και ολόκληρο το εργατικό κίνημα να στηρίξουν τους συναδέλφους:
Να κηρυχτεί πανελλαδική στάση εργασίας την 20/11/18 από τις 11πμ στην Αττική και από της 12πμ στην υπόλοιπη χώρα μέχρι την λήξη του ωραρίου.
Οι συλλήψεις μέσω “αγανακτισμένων” πολιτών είναι μια πραγματική απειλή για ολόκληρο το εργατικό κίνημα.

Να επεκταθούν άμεσα οι καταλήψεις κτηρίων του ΕΦΚΑ με την απαίτηση να επιλυθούν εδώ και τώρα τα συσσωρευμένα προβλήματα που αφορούν τα οργανογράμματα, την έλλειψη προσωπικού ενώ η ανεργία καλπάζει, τη λειψή ή καθόλου καθαριότητα, την αθλιότητα των μισθών μας.

19/11/2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
εργαζομένων ΕΦΚΑΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 περίπου στις 10.00 π.μ. στην κατάληψη της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής του πρώην ΟΑΕΕ συνελήφθησαν οι συνάδελφοι και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Ελένη Μανουρά και Χρήστος Βαγενάς. Διώκονται αυτεπάγγελτα και παραπέμπονται στον εισαγγελέα, όπως αυτεπάγγελτα πιθανότατα θα διωχθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΑΕΕ. Στις 5.00 μ.μ. θα μεταφερθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τα περαιτέρω…

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Με τη στάση και την σκόπιμη αναβλητικότητα της στο ζήτημα του αιτήματός μας για ενίσχυση με προσωπικό των περιφερειακών υπηρεσιών του πρώην ΟΑΕΕ, οδήγησε ουσιαστικά στην αναπόφευκτη αστυνομική παρέμβαση και στις συλλήψεις των συναδέλφων συνδικαλιστών. Μπράβο τους! Αυτό επεδίωκαν από την αρχή!

Καταγγέλλουμε επίσης τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που αφορούν στη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης και διχασμού μεταξύ των συναδέλφων. Με σημερινή επείγουσα απόφασή τους μετακινούν υπαλλήλους από τη μια περιφερειακή υπηρεσία στην άλλη, υποτίθεται στη λογική της ικανοποίησης των αιτημάτων μας. Προχωρούν δηλαδή με προκλητικό τρόπο σ’ αυτό ακριβώς που εμείς αρνηθήκαμε από την πρώτη μέρα. Στην ανακατανομή του προσωπικού εντός των υπηρεσιών αυτών, αφού σε μια τέτοια περίπτωση απλά διαχέουν και αναπαράγουν το πρόβλημα σε όλες τις σχετικές υπηρεσιακές δομές. AΠAITOYME λοιπόν να πάρουν πίσω άμεσα την απόφασή τους αυτή.

Όσο για το ζήτημα της σύλληψης και της παραπομπής των συναδέλφων, τους ενημερώνουμε ότι, τα αστυνομικά μέτρα και οι ασφαλίτικες πρακτικές δεν μας πτοούν και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε μέσο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, την ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε συγκέντρωση στήριξης των δύο συναδέλφων μας σήμερα στις 5.00 μ.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Να είμαστε όλοι εκεί.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καταγγελία της σύλληψης μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων

του ΟΑΕΕ

Η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής «απάντησαν» αμέσως στο σημερινό αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με μόνιμους διορισμούς.

Η «απάντηση» δόθηκε με τη σύλληψη των συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ), Βαγενά Χρήστο και Μανουρά Ελένη. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και παραπέμπονται στον εισαγγελέα για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση.

Το «έγκλημα» των συναδέλφων μας είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κυβέρνηση που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίοι συνεχίζουν για 3η εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Καταγγέλλουμε, επίσης, την ηγεσία του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και την Κυβέρνηση που κλιμακώνουν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουμε το «παρών» σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ώρα 5:00μμ, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους και να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση και το σταμάτημα της δίωξής τους.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις συνδικαλιστών

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσειΑπό την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 23:32
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.