Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 23:54

Αντίσταση- Γ ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταγγέλλουμε την επίθεση στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας σε μαθητές και φοιτητές – μέλη της ΚΝΕ

Κατηγορία Ειδήσεις

Αντίσταση Γ ΕΛΜΕ Αθήνας

Οι ακροδεξιές αντιλήψεις δε χωράνε στα σχολεία μας.

 

Καταγγέλλουμε την επίθεση στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας σε μαθητές και φοιτητές – μέλη της ΚΝΕ, που καλούσαν σήμερα τους μαθητές στο αντιφασιστικό συλλαλλητήριο. Ομάδα μαθητών επιτέθηκε και τραυμάτισε τουλάχιστον 4 νέους, ενώ καθηγητές του συγκροτήματος στοχοποιήθηκαν και απειλήθηκαν ανοιχτά επειδή συμπορεύονται κι αυτοί με «τα κομμούνια».

Η προσπάθεια, όμως, των ακροδεξιών ομάδων και της Χρυσής Αυγής να επιβάλλουν εθνικιστικές καταλήψεις έπεσε στο κενό.

Σε ελάχιστα σχολεία πραγματοποιήθηκε κατάληψη σήμερα. Κι όπου έγιναν καταλήψεις, οργανώθηκαν μέσω facebook, ή μηνυμάτων, χωρίς συνελεύσεις.

Η εκπαιδευτική κοινότητα γυρίζει την πλάτη σε αλυτρωτικές κι εθνικιστικές αντιλήψεις που οδηγούν σε νέα αιματοχυσία τους βαλκανικούς λαούς. Η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει στο τέλος της κι έχει ξεσκεπάσει ανεπανόρθωτα τη ναζιστική οργάνωση, όσο και αν προσπαθεί να εμφανισθεί με το προσωπείο του πατριώτη.

Τα σχολεία μας ήταν και θα παραμείνουν κοινότητες με δημοκρατική κουλτούρα και πρακτική.

Δε θα αφήσουμε τους φασίστες να δηλητηριάσουν τους μαθητές μας με το εθνικιστικό τους μίσος.

Καλούμε τους συναδέλφους-ισσες να προχωρήσουν σε συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων, να οργανώσουν συζητήσεις με γονείς και μαθητικές κοινότητες, να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει, συζητώντας και για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Καλούμε την Γ ΕΛΜΕ Αθήνας να προχωρήσει σε έκδοση υλικών και εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος προς την κοινωνία, στην οργάνωση συγκεντρώσεων με δασκάλους, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος σε όλες τις πόλεις, καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες με χαρακτήρα αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 23:57
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.