Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 21:38

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων τη Δευτέρα 7 Γενάρη 2019 για την οργάνωση εργατικής διαδήλωσης

Κατηγορία Ειδήσεις

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων τη Δευτέρα 7 Γενάρη 2019 για την οργάνωση εργατικής διαδήλωσης

Τα σωματεία μας, σε συνέχεια της προσπάθειάς μας για κοινή, οριζόντια συντονισμένη και οργανωμένη από τα κάτω δράση, με βασικό σταθμό την όλη κίνησή μας για τη διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, απευθυνόμαστε στο σύνολο των εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και καλούμε σε μια νέα σύσκεψη σωματείων τη Δευτέρα 7 Γενάρη 2019, στις 7μμ ακριβώς, στα γραφεία των ΣΥΒΧΨΑ, ΣΕΦΚ και ΣΒΕΜΚΟ (Λόντου 6, Εξάρχεια).

 

Στη σύσκεψή αυτή πρόκειται να συζητήσουμε κυρίως για την οργάνωση μιας διαδήλωσης για τα μέσα του ερχόμενου Φλεβάρη (προκρίνουμε τις ημερομηνίες 9/2/19 και 16/2/19) με το περιεχόμενο και τη στόχευση της προαναφερόμενης απεργίας (1/11/18), με κύριες αιχμές τη διαχρονική μάχη μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς και τις αμοιβές μας. Προφανώς, -το σημειώνουμε ήδη από το κάλεσμα αυτό- είναι ανοιχτό τόσο για τα δικά μας σωματεία, όσο και για όσα άλλα ανταποκριθούν, να εμπλουτίσουν την όλη κίνηση με τα όποια άλλα περιεχόμενα αυτά προκρίνουν. Επίσης, είναι ανοιχτό να συζητηθεί και η όποια άλλη πρόταση για κοινή δράση.

 

Η σύσκεψη αυτή θα είναι ανοιχτή και σε συνάδέλφους-συναδέλφισσες από σωματεία που δε θα έχουν ίσως ως τότε κάποια συλλογική απόφαση συμμετοχής. Ωστόσο, η όποια κίνησή μας συνδιαμορφωθεί τελικά (μέσα από τις όσες συσκέψεις γίνουν) θα αποτελεί προϊόν συνδιαμόρφωσης των τοποθετήσεων των σωματείων με σχετική συλλογική απόφαση.

 

Είμαστε σε επικοινωνία μέχρι τότε για την όποια ενδεχόμενη διευκρίνιση χρειάζεστε. Και ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά και στη σύσκεψη στις 7/1/19 και να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στους κοινούς μας αγώνες για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

 

Συναδελφικά,

 

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)

 

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 21:43
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.