Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 11:23

Καλαμάτα: Φράχτη στους φασίστες και όχι σε μετανάστες και πρόσφυγες! Σάββατο 31/10, 6:30 μμ, Κεντρική Πλατεία

Κατηγορία Ειδήσεις

 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 Φράχτη στους φασίστες και όχι σε μετανάστες και πρόσφυγες

 

Συγκέντρωση και πορεία: Σάββατο 31/10, 6:30 μμ, Κεντρική Πλατεία

 

Η πόλη δε χωρά τους φασίστες και τις συγκεντρώσεις τους!
Η ανθρωπιά μας δε χωράει τους φράχτες και τους πνιγμένους μετανάστες.
Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι κυνηγημένοι από τους βομβαρδισμούς της Δύσης, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τη φονταμενταλιστική φρίκη και ξεριζωμένοι από την ακραία φτώχια και την «ανάπτυξη» των πολυεθνικών, παλεύουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Ευρώπη. Οδηγούνται σε έναν αγώνα επιβίωσης και αναζήτσης μιας ζωής με ειρήνη και αξιοπρέπεια. Χιλιάδες απ’ αυτούς πνίγονται στα παράλια της Μεσογείου αλλά και όσοι καταφέρνουν να φτάσουν στα ευρωπαϊκά κράτη ζωντανοί έρχονται αντιμέτωποι με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φασιστικές/ρατσιστικές επιθέσεις, την αστυνομική βία και την κερδοσκοπία ή αντιμετωπίζονται σαν φτηνό εργατικό δυναμικό έτοιμο για εκμετάλλευση.
Παρ’ όλη την υποκριτική επίκληση ενός δήθεν ανθρωπισμού, οι ηγέτες της Ευρώπης επικεντρώνονται στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, στην αύξηση του στρατού και της Frontex, στα κέντρα κράτησης, στις απελάσεις και στις επαναπροωθήσεις, αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης-φρούριο.
Ο φράχτης του Έβρου δεν αποτελεί μόνο το σύμβολο του αποκλεισμού, της δαιμονοποίησης του «ξένου» και της πάση θυσία προστασία της εθνικής και ευρωπαϊκής ασφάλειας. Αποτελεί την αιτία όλων αυτών των πνιγμών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, εφόσον αναγκάζει πρόσφυγες και μετανάστες να ακολουθήσουν τις επίφοβες θαλάσσιες διόδους των συνόρων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την ολοκλήρωση του φράχτη οι πνιγμοί στο Αιγαίο έχουν αυξηθεί δραματικά και θα συνεχίζουν να αυξάνονται αφού κανένα συρματόπλεγμα δεν μπορεί να σταματήσει αυτούς που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί μπροστά στο θάνατο… Όσο παραμένει όρθιος ο φράχτης και κλειστά τα σύνορα, το Ελληνικό Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αυτουργοί στις δολοφονίες χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα παράλια της Μεσογείου, μέσα στα βυθισμένα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων.
Απαιτούμε να γκρεμιστεί ο Φράχτης του Έβρου, να ανοίξουν τα σύνορα, να σταματήσει η ανθρώπινη τραγωδία στη Μεσόγειο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με πεποίθηση ότι είναι ζήτημα της κοινωνίας και των κινημάτων να δώσουν ένα τέλος στον εφιάλτη των αιματοβαμμένων συνόρων.
• Ελεύθερη μετακίνηση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
• Χαρτιά σε όλους – καμμία απέλαση
• Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης
• Ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο
• Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει το φράχτη και τα σύνορα
Το Σάββατο 31/10 συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο φράχτη του Έβρου με συγκέντρωση και πορεία στις 6:30μμ στην Κεντρική Πλατεία. Οι δρόμοι της πόλης ανήκουν στο δημοκρατικό λαό και όχι στους φασίστες που επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι.

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

facebook.com/antifasistikikalamatas.

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.