Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 00:55

Σάμος: Γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους που υπερασπίζονται τα προσφυγόπουλα!

Σάμος: Γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους που υπερασπίζονται τα προσφυγόπουλα!

Προσπάθεια αποκλεισμού και προπηλακισμού των δασκάλων και καθηγητών, στη συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που έγινε την Δευτέρα 28/01/201 με θέμα τη λειτουργία των ΔΥΕΠ στη Σάμο. 

Η προσπάθεια αποκλεισμού κορυφώθηκε με επίθεση στο πρόσωπο του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και Γενικού Συμβούλου της ΑΔΕΔΥ Φώτη Μαντζώρο, όταν επιχείρησε να διαβάσει ομόφωνη απόφαση της ΓΣ των δασκάλων και νηπιαγωγών της Σάμου σχετική με το θέμα.

 

Σχολεία μόνο για Ελληνόπουλα και μόνο για προσφυγόπουλα!

Η Συνέλευση των Γονέων ολοκληρώθηκε με την παρακάτω απόφαση:

«Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού στο αμφιθέατρο της Π.Ε Σάμου για να συζητηθούν εκτενώς μέτρα και κινήσεις εναντίον της επιβολής της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων εντός των σχολικών μονάδων της πόλης Σάμου.

Η Σύγκληση ολοκληρώθηκε με δυο προτάσεις :

α) Είμαστε σύμφωνοι στην ελεύθερη πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην ελληνική εκπαίδευση υπό τις σωστές προϋποθέσεις με τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής μονάδας πλήρως επανδρωμένης με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους ΕΚΤΟΣ των ήδη επιβαρυμένων σχολικών κτιρίων.

Β) Είμαστε σύμφωνοι στην ελεύθερη πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην ελληνική εκπαίδευση υπό τις σωστές προϋποθέσεις με τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής μονάδας πλήρως επανδρωμένης με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους ΕΝΤΟΣ των σχολικών κτιρίων.

Οι δυο προτάσεις θα αποσταλούν στους συλλόγους όπου θα συνεδριάσουν και θα ψηφίσουν την ανάλογη πρόταση.»

 

Ακόμη, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου,

δηλώνει σύμφωνος στην ελεύθερη πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση... αρκεί εκείνα να μην φοιτούν μαζί με τα δικά τους παιδιά!

«Είμαστε σύμφωνοι στην ελεύθεροι πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην ελληνική εκπαίδευση υπό τις σωστές προϋποθέσεις με τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής μονάδας πλήρως επανδρωμένης με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους ΕΚΤΟΣ των ήδη επιβαρυμένων σχολικών κτιρίων μας! Είμαστε σύμφωνοι να στηρίξουμε όλα τα προσφυγοπούλα στην ομαλή ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία χωρίς εκπτώσεις στην εκπαίδευση των ήδη φοιτούντων μαθητών μας και για αυτό ήρθε η ώρα να ορθώσουμε ανάστημα για προστατεύσουμε τα δικαιώματα των όλων παιδιών που με προχειρότητα και χωρίς κατάλληλες συνθήκες επιδιώκουν οι αρμόδιοι να συνυπάρξουν χωρίς υποδομές! Καλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες όλων των σχολείων του πολύπαθου νησιού μας στο δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής γιατί η λύση είναι ΝΑΙ στην εκπαίδευση με τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής μονάδας για τα προσφυγοπούλα ΕΚΤΟΣ των σχολικών κτιρίων μας για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα προγράμματα εκπαίδευσης χωρίς να διαταραχθούν οι μαθητικές κοινότητες μας, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κτιριακά και μη». αναφέρει συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων σε απόφασή του, δηλώνοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο ψήφισμά του χαίρει και της υποστήριξης των γονέων και κηδεμόνων και των υπόλοιπων 3ων δημοτικών σχολείων της περιοχής.

 

Η θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου που δεν διαβάστηκε τελικά, καθώς η επίθεση εκδηλώθηκε

και ο λόγος αφαιρέθηκε βίαια καθώς διαβαζόταν ο τίτλος της «Μόρφωση για όλα τα παιδιά» είναι η παρακάτω:

 

«ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Οι εκπαιδευτικοί της Σάμου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.
Στη βάση αυτή ως εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Ο Σύλλογός μας απαιτεί την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Αρνούμαστε τη «γκετοποίηση» γιατί οδηγεί στον αποκλεισμό, επιτείνει την ξενοφοβία και γίνεται εμπόδιο για τη μόρφωση, την ένταξη και την κοινωνικοποίησή τους:
• Η εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών.
• Κανένα προσφυγόπουλο έξω από το δημόσιο σχολείο. Ένταξη όλων των παιδιών στο σχολείο με την δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών και την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων μόνιμων διορισμών.
• Εγγραφή όλων των παιδιών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, καθώς και των κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις. Να γίνει μια ισομερής κατανομή και κάθε σχολείο ανάλογα με τον αριθμό, τις ηλικίες και όποιες άλλες διαφοροποιήσεις να διαμορφώσει πρόγραμμα υποδοχής, για να καλυφθούν οι μορφωτικές τους ανάγκες.
• Όχι στην γκετοποίηση-περιθωριοποίηση-κατηγοριοποίηση των παιδιών. Ένταξη, κοινωνικοποίηση, μόρφωση μέσα στα δημόσια σχολεία μαζί με όλα τα παιδιά.
• Δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία.
• Ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού. Κάθε παιδί που δεν γνωρίζει τη γλώσσα να υπολογίζεται ως τρία παιδιά ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών σε αυτά τα τμήματα αντίστοιχα
• Δωρεάν σίτιση και πλήρη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές, πολύ περισσότερο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
• Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
• Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Με βάση την παραπάνω ομόφωνη απόφαση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας που βρίσκονται στο νησί (και για όσο βρίσκονται στο νησί) από το σχολείο, και θα υπερασπιστεί τη φοίτησή τους, έστω και στις απογευματινές δομές (ΔΥΕΠ) και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.
Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση, τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.
Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η δίχως σοβαρό εκπαιδευτικό σχεδιασμό πολιτική για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν επιτρέπεται να αποτελέσει άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.
Η Γ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!
Απαιτούμε:
• Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες -τα θύματα των πολέμων- από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας , όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό την χώρα που επιθυμούν.
• Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού να υποδεχτούμε όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα την πρώτη μέρα στα σχολεία που θα φοιτήσουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας Κατσιγιάννης Νικόλαος»

 

«Το κλίμα μέσα στην σύσκεψη δυστυχώς ήταν ενορχηστρωμένο ώστε να υπάρχει φίμωση οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής που δε συμφωνούσε με την εισήγηση. Όταν πήρα το λόγο από το προεδρείο για να διαβάσω την απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου άρχισαν λεκτικές επιθέσεις τόσο στο πρόσωπό μου όσο και σε άλλους συναδέλφους» ανέφερε ο ίδιος ο Φ. Μαντζώρος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως σημειώνει, οι επιθέσεις κορυφώθηκαν τη στιγμή που διάβασε τον τίτλο του κειμένου «μόρφωση για όλα τα παιδιά». «Εκείνη τη στιγμή μου αφαιρέθηκε βίαια το μικρόφωνο και ο λόγος, ενώ συνάδελφοι που προσπάθησαν να πάρουν το λόγο, προπηλακίστηκαν», είπε.

 

Οι δάσκαλοι της Σάμου λένε «όχι» στον ρατσισμό

 

Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «δε θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας που βρίσκονται στο νησί (και για όσο βρίσκονται στο νησί) από το σχολείο, και θα υπερασπιστεί τη φοίτησή τους, έστω και στις απογευματινές δομές (ΔΥΕΠ) και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο. Όπως σημείωσε: «Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση, τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας».

 

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου καταδίκασε επίσης την προσπάθεια φίμωσης και προπηλακισμού των δασκάλων και καθηγητών από γονείς μαθητών.

 

ΕΛΜΕ Σάμου: Να υποδεχτούμε όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα

"Το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Σάμου καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης και προπηλακισμού των δασκάλων και καθηγητών στη συνέλευση των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων την Δευτέρα 28/01/2019 στο αμφιθέατρο της ΠΕ, σχετικά με τη λειτουργία των ΔΥΕΠ στη Σάμο, από μία μικρή ευτυχώς, αλλά ηχηρή μειοψηφία γονέων. Η προσπάθεια αυτή κορυφώθηκε στο πρόσωπο του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Φώτη Μαντζώρο, κατά την απόπειρά του να διαβάσει ομόφωνη απόφαση των δασκάλων της Σάμου, σχετική με το θέμα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία : τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εκμετάλλευση. Είναι αγώνας ενάντια στο (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

 

Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς. Για σχολεία ανοιχτά, με μόνιμο προσωπικό από την αρχή της χρονιάς, που θα υπηρετούν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Σταθερή επιδίωξή μας αποτελεί η δημιουργία ενός μετώπου από δασκάλους, μαθητές και γονείς που θα αγωνίζεται για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε στο πλάι όλων των γονιών που παλεύουν για:

να καλυτερέψουν οι υλικοτεχνικές υποδομές των σχολικών κτιρίων

να καλυφθούν έγκαιρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλα τα κενά με δασκάλους και καθηγητές με μόνιμους και μαζικούς διορισμούς

αλλά είμαστε απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι το δικαίωμα στη μόρφωση στους σχολικούς χώρους είναι υπόθεση σχετική με τη φυλή, το χρώμα, τη γλώσσα ή τη θρησκεία των παιδιών.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η δίχως σοβαρό εκπαιδευτικό σχεδιασμό πολιτική για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν επιτρέπεται να αποτελέσει άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους όλους όσους υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού να υποδεχτούμε όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα την πρώτη μέρα στα σχολεία που θα φοιτήσουν".

 

Επίσης η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε απερίφραστα την επίθεση στον Φ. Μαντζώρο και σε άλλους εκπαιδευτικούς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγελία για επίθεση σε Γενικό Σύμβουλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτη Μαντζώρο, και σε άλλους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους συναδέλφους και την αταλάντευτη δέσμευσή της στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Καταγγελία έχει εκδώσει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου:

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικούς και για τη στάση της παράταξης της «Ενωτικής», ως πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Την Δευτέρα 28/1/2019, στη σύσκεψη συλλόγων γονέων του νησιού με θέμα την έναρξη λειτουργίας των ΔΥΕΠ σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ακούστηκαν, από κάποιες φωνές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις, οι οποίες μάλιστα κατέληξαν σε λεκτικές, και όχι μόνο, επιθέσεις σε όσους είχαν αντίθετη άποψη.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που δέχτηκαν δάσκαλοι και καθηγητές που ζήτησαν να τοποθετηθούν για το ζήτημα αυτό. Συγκεκριμένα αφαιρέθηκε βίαια το μικρόφωνο από εκπαιδευτικό – μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, όταν μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν εκεί, άρχισε να διαβάζει το ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, με τίτλο «Μόρφωση για όλα τα παιδιά», το οποίο τελικά δεν επιτράπηκε να αναγνωστεί. Με γιουχαρίσματα και φωνές έγινε και η τοποθέτηση της εκπροσώπου της ΕΛΜΕ Σάμου, η οποία με μεγάλη δυσκολία ολοκληρώθηκε.

Ως ΑΣΕ κάναμε πρόταση στο σωματείο να παρευρεθούμε στη σύσκεψη αυτή και να βάλουμε τη θέση μας, καθώς επίσης προτείναμε να επικαιροποιηθεί η απόφαση αυτή και να οργανώσουμε την υποδοχή των προσφυγόπουλων την πρώτη μέρα φοίτησής τους στα σχολεία, όπως ομόφωνα είχε αποφασιστεί.

Η «Ενωτική Κίνηση» προβάλλοντας ως δικαιολογία πως δεν υπάρχει πρόσκληση προς το σωματείο, αρνήθηκε την πρόταση αυτή. Εμείς θεωρήσαμε σωστό να παρευρεθούμε γιατί ως εκπαιδευτικούς μας αφορά άμεσα το ζήτημα.

Η «Ενωτική» φέρει μεγάλη ευθύνη που, ως πλειοψηφούσα παράταξη, δεν δέχτηκε να υπάρξει παρέμβαση. Αντί λοιπόν να βγει και να καταγγείλει τις επιθέσεις που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί, εκδίδει Δελτίο Τύπου – χωρίς καν να προλάβουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να τοποθετηθούν στην πρότασή τους – ως Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, «αδειάζοντας» έτσι τους συναδέλφους της, κάνοντας λόγο για προσωπικές ή παραταξιακές παρεμβάσεις. Αντί να καταγγείλει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις που ακούστηκαν και να προβάλλει τις θέσεις του σωματείου, που και η ίδια ως παράταξη έχει ψηφίσει ομόφωνα, σιωπά δείχνοντας έτσι τη συνενοχή της.

 

 

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

 

O A΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Φώτη Μαντζώρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

O A΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στο συναδέλφο και την αταλάντευτη δέσμευσή του στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.



 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Θέμα: Καταγγελία για επίθεση στο μέλος του ΔΣ ΣΕΠΕ Σάμου επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση!

 

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση στο μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ από τις Παρεμβάσεις, και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Φώτη Μαντζώρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή στο συνάδελφο και την αταλάντευτη δέσμευσή μας στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό, μέσα σε στρατόπεδα ή στις ΔΥΕΠ. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο πρωινό Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο πρωινό δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν εντάσσει τα προσφυγόπουλα στα πρωινά σχολεία αλλά αντίθετα τα γκετοποιεί στις ΔΥΕΠ ή στην καλύτερη περίπτωση τα στέλνει ακόμα και πολύ μακριά από τον τόπο κατοικία τους δημιουργώντας ανυπέρβλητα πολλές φορές εμπόδια στην παρακολούθηση του σχολείου και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικούς

 

Κάτω τα χέρια απο τους συναδέλφους μας!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Η επίθεση κορυφώθηκε τη στιγμή που προσπάθησε να μιλήσει ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Φώτης Μαντζώρος, μέλος της Ε.Γ. του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές - και όχι μόνο - επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στους συναδέλφους που υπερασπίζονται την αταλάντευτη δέσμευση στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, τη μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

 

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από φυλή, εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων και μεταναστόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, τη δωρεάν μεταφορά και σίτισή τους, την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Αρνούμαστε τη «γκετοποίηση» γιατί οδηγεί στον αποκλεισμό, επιτείνει την ξενοφοβία και γίνεται εμπόδιο για τη μόρφωση, την ένταξη και την κοινωνικοποίησή τους.

 

Η εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών.Όχι στην γκετοποίηση-περιθωριοποίηση-κατηγοριοποίηση των παιδιών. Ένταξη, κοινωνικοποίηση, μόρφωση μέσα στα δημόσια σχολεία μαζί με όλα τα παιδιά.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας απ’ το σχολείο. Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση, τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην εκπαίδευσηανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

 

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς κι όλους τους φορείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στη μόρφωση.

 



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

«Συμπαράσταση στον εκπαιδευτικό Φ.Μαντζώρο – Μόρφωση για όλα τα παιδιά - Ισότιμη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση»

 

Ο Σύλλογός μας καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση λεκτικής βίας και προπηλακισμών που δέχτηκε ο συνάδελφος δάσκαλος Φώτης Μαντζώρος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καθώς και άλλοι συνάδελφοι – εκπαιδευτικοί που αντέδρασαν στην κίνηση προπηλακισμού κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων του νησιού στις 28 Ιανουαρίου 2019 με θέμα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων του νησιού.

Ο συνάδελφος στη συγκεκριμένη συγκέντρωση πήρε το λόγο από το προεδρείο και διαβάζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου του , υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων για ισότιμη εκπαίδευση όπως και τα υπόλοιπα παιδιά μέσα στις δομές εκπαίδευσης. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση και το ρατσιστικό μένος μερίδας συγκεντρωμένων γονέων που κορυφώθηκε με λεκτική βία και προπηλακισμούς, όταν ακούστηκε η φράση «μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Για μας όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία ανεξάρτητα από εθνικότητα θρήσκευμα και γλώσσα. Στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (έχει κυρωθεί με νόμο από το ελληνικό κράτος, ν.2101/1992) « κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση (άρθρο 28) και το κράτος υποχρεούται να παίρνει όλα τα νομοθετικά διοικητικά και άλλα μέτρα που είναι αναγκαία για την εφαρμογή αυτών των δικαιωμάτων.(άρθρο 4). Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για την πραγματοποίηση του δικαιώματος των προσφυγόπουλων για ένταξη τους στις κανονικές τάξεις, μακριά από λογικές διαχωρισμού , γκετοποίησης και διακρίσεων. Τα παιδιά αυτά είναι τα σύγχρονα θύματα της φτώχειας και των διωγμών εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έφεραν αυτά και τις οικογένειές τους στην έσχατη εξαθλίωση και στο δρόμο της προσφυγιάς. Δεν είναι οι αιτίες των δικών μας προβλήμάτων ούτε της εκπαίδευσης ούτε της κοινωνίας και δεν μπορούν ν’ αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης. Για μας τα παιδιά αυτά δεν είναι πηγές κινδύνων και φόβου , δεν επιδιώκουμε την εκπαίδευση τους σε διαφορετικές δομές από τα υπόλοιπα παιδιά γιατί αυτό του στερεί το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στη μόρφωση. Είναι πολιτισμικός πλούτος και πηγή εμπειριών που και τα δικά μας παιδιά και η επαφή μ΄αυτά τους δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουν καλύτερα τον κόσμο στον οποίο ζουν. Αυτό είναι ένας ακόμη λογος που παλεύουμε τα προσφυγόπουλα να έχουν τα ίδια μορφωτικά δικαιώματα με τα ελληνόπουλα.

Η πολιτική της διαχωρισμένης εκπαίδευσης από το υπόλοιπο μαθητικό σώμα είτε σε χωριστές δομές είτε σε απογευματινά τμήματα είναι πρακτική ιδιότυπου εγκλεισμού και απομόνωσης που οδηγεί στη στοχοποίηση και τροφοδοτεί τον ρατσισμό. Αυτή η πολιτική που αποκλείει την ισότιμη πρόσφαση στα δημόσια αγαθά στους πρόσφυγες προετοιμάζει τον αποκλεισμό και άλλων ομάδων απ’ αυτά. Οι ρατσιστικές πρακτικές δεν σταματούν μόνο σ’ αυτόν που είναι εθνικά ή θρησκευτικά διαφορετικός. Στοχοποιούν συνολικά τον διαφορετικό και τον αδύναμο.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Φ.Μαντζώρος.

Η εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών.Κανένα προσφυγόπουλο έξω από το δημόσιο σχολείο. Ένταξη όλων των παιδιών στο σχολείο με την δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών και την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων μόνιμων διορισμών.

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος»

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

 

 

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτη Μαντζώρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στο συνάδελφο και την αταλάντευτη δέσμευσή του στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, της μόρφωσης όλων των παιδιών, της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση, τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

 

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτης Μαντζώρος κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Ο Σύλλογος μας έχει σαφή θέση την οποία υλοποιεί κόντρα στις διαθέσεις του υπουργείου, ότι η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων πρέπει να γίνεται στα πρωινά τμήματα με όρους συνύπαρξης, αποδοχής και ενσωμάτωσης των μαθητών προσφύγων στο σχολείο και κατ επέκταση στην κοινωνία. Την ίδια θέση πήρε και στην 76η Γενική Συνέλευση η ΔΟΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο στα πρωινά τμήματα χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Λέμε όχι στις ΔΥΕΠ που έχουν χαρακτήρα μη ένταξης και αποκλεισμού και όσον αφορά τη σχολική ηλικία και όσον αφορά την προσχολική που το υπουργείο έχει επιλέξει μια πιο σκληρά μη ενταξιακή δομή, αυτή της εντός στρατοπέδου εκπαίδευσης.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση, τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της Κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.



 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

 

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικούς στη Σάμο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου – «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Η επίθεση κορυφώθηκε τη στιγμή που προσπάθησε να μιλήσει ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Φώτης Μαντζώρος, μέλος της Ε.Γ. του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές - και όχι μόνο - επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στους συναδέλφους που υπερασπίζονται την αταλάντευτη δέσμευση στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών. Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας  στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, τη μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από φυλή, εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό.  Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων και μεταναστόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, τη δωρεάν μεταφορά και σίτισή τους,την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Αρνούμαστε τη «γκετοποίηση» γιατί οδηγεί στον αποκλεισμό, επιτείνει την ξενοφοβία και γίνεται εμπόδιο για τη μόρφωση, την ένταξη και την κοινωνικοποίησή τους.

Η εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Όχι στην γκετοποίηση-περιθωριοποίηση-κατηγοριοποίηση των παιδιών. Ένταξη, κοινωνικοποίηση, μόρφωση μέσα στα δημόσια σχολεία μαζί με όλα τα παιδιά.

Δεν θα επιτρέψουμε να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας απ’ το σχολείο. Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην εκπαίδευση ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς κι όλους τους φορείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στη μόρφωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΦΩΤΗ ΜΑΝΤΖΩΡΟ

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Φώτη Μαντζώρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

O Σύλλογος Π.Ε «Κώστας Βάρναλης» δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στον συνάδελφο και την αταλάντευτη δέσμευσή του στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΠ.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό - Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

 

 

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας - Πειραιά καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Φώτης Μαντζώρος κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο, στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Ο Σύλλογός μας έχει σαφή θέση, την οποία υλοποιεί κόντρα στις διαθέσεις του υπουργείου, ότι δηλαδή η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων πρέπει να γίνεται στα πρωινά τμήματα με όρους συνύπαρξης, αποδοχής και ενσωμάτωσης των μαθητών προσφύγων στο σχολείο και κατ επέκταση στην κοινωνία.

Την ίδια θέση πήρε και στην 86η Γενική Συνέλευση η ΔΟΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, τη μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας και οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά, ξέχωρα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο στα πρωινά τμήματα χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Λέμε όχι στις ΔΥΕΠ οι οποίες έχουν χαρακτήρα μη ένταξης και αποκλεισμού και όσον αφορά τη σχολική ηλικία και όσον αφορά την προσχολική για την οποία το υπουργείο έχει επιλέξει μια ιδιαίτερη δομή που αποτελεί διάκριση στη διάκριση και σίγουρα δεν είναι ενταξιακή, αυτή της εντός στρατοπέδου εκπαίδευσης.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό – Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

 

 

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Φώτη Μαντζώρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου 2019. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στο συναδέλφο και την αταλάντευτη δέσμευσή του στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα –μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.



 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Ν.Πλουμπίδης»

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

 

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Ν.Πλουμπίδης» καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Φώτη Μαντζώρο κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Δηλώνει την αμέριστη στήριξή μας στο συναδέλφο και την αταλάντευτη δέσμευσή μας στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα-μεταναστόπουλα προσχολικής ή σχολικής ηλικίας από το σχολείο και θα συνεχίσει να παλεύει για την ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στο δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση, τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με αποφάσεις τους το συνάδελφο και να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.



 Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σαλαμίνας

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικό, Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σαλαμίνας καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Φώτη Μαντζώρο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

O Σύλλογός δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στον συνάδελφο και την αταλάντευτη δέσμευσή του στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών. Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας  στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας. Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με την απουσία σοβαρού εκπαιδευτικού σχεδιασμού και χωρίς την απαραίτητη στήριξη και εξασφάλιση υποδομών δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν άλλοθι για την ύπαρξη ή ενδυνάμωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς! Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να στηρίξει το συνάδελφο και να καταδικάσει τον προπηλακισμό του αλλά και κάθε ξενοφοβική στάση.

 

  1.  

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης

Ψήφισμα- καταγγελία

για την επίθεση στον συνάδελφο εκπαιδευτικό Φώτη Μαντζώρο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης καταγγέλλει την επίθεση σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια σύσκεψης ορισμένων Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου με θέμα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Η επίθεση κορυφώθηκε τη στιγμή που προσπάθησε να μιλήσει ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Φώτης Μαντζώρος, μέλος της Ε.Γ. του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να διαβάσει την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου του, σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Οι ενορχηστρωμένες λεκτικές - και όχι μόνο - επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου μόλις ο συνάδελφος διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά».

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στους συναδέλφους που δεσμεύονται στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας  στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, τη μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις πολεμικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το (νεο)φασισμό, αγώνας για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και κοινωνικής χειραφέτησης.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από φυλή, εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων και μεταναστόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς τη λογική της «γκετοποίησης» και της απομόνωσης από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό.  Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, τη δωρεάν μεταφορά και σίτισή τους,την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Αρνούμαστε τη «γκετοποίηση» γιατί οδηγεί στον αποκλεισμό, επιτείνει την ξενοφοβία και γίνεται εμπόδιο για τη μόρφωση, την ένταξη και την κοινωνικοποίησή τους.

Η εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές και τις αξίες όλων όσων υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην εκπαίδευση ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

 

Συνεχίζουμε τους αγώνες για το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στη μόρφωση.

Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας!

 



 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 22:59

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.