Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 21:25

Αντιφασιστικό/Αντιρατσιστικό Σαββατοκύριακο

Κατηγορία Ειδήσεις

Λέσβος: “Σταματήστε το έγκλημα, ρίξτε το φράχτη”

 

Με σύνθημα “ρίξτε το φράχτη στον Έβρο” εκατοντάδες κάτοικοι της Λέσβου χθες το βράδυ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ξεκινώντας από την Πλατεία Σαπφούς. Συγκινητικές στιγμές όταν η πορεία πέρασε από το λιμάνι της πόλης, όπου βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες. Διαδηλωτές και πρόσφυγες φώναζαν μαζί “Αζαντί” (σ.σ. ελευθερίας Αφγανικά), διεκδικώντας να μπει τέλος στις τραγωδίες που συμβαίνουν στα νερά του Αιγαίου.

Η συγκέντρωση ήταν μαζικότατη και τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν αυτά κατά του FRONTEX και κατά της πολιτικής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

Μικρή ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές προπηλάκισαν λεκτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

http://www.era-aegean.gr/

 

Καλαμάτα: Επιτυχημένη αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Αντιφασιστικά συνθήματα «δόνησαν» το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Καλαμάτας, καθώς και συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στο πλαίσιο της διαδήλωσης που διοργάνωσε η Αντιφασιστική Κίνηση. Λίγο αργότερα ακροδεξιοί πραγματοποίησαν «εθνικιστική» εκδήλωση, στην πλατεία 23ης Μάρτη, δεν κατάφεραν όμως ούτε αυτή τη φορά να κάνουν την πορεία που είχαν προγραμματίσει στο κέντρο της πόλης… 

Η διαδήλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης «μπλοκαρίστηκε» από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κλούβα της αστυνομίας, αστυνομικά οχήματα και πολλοί αστυνομικοί με κράνη ασπίδες και ενδυμασία μάχης έκλεισαν τόσο τον πεζόδρομο της Αριστομένους όσο και την Κροντήρη αλλά και την Γεωργούλη, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να συνεχίσουν την αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντίδρασης στο φράχτη του Έβρου. 

Το μπλόκο της αστυνομίας στους διαδηλωτές της Αντιφασιστικής Κίνησης θεωρητικά εμπόδισε και τους ακροδεξιούς να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης, πρακτικά όμως, αν οι ακροδεξιοί επιχειρούσαν κάτι τέτοιο, θα συναντούσαν το εμπόδιο των αντιφασιστών, που φώναζαν ότι η Καλαμάτα είναι δημοκρατική πόλη και δεν μπορεί να ανεχτεί φασίστες να κάνουν πορεία στον κεντρικό ιστό της.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν στην αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ήταν «Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Στον φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου», «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», «Ούτε στην Καλαμάτα ούτε στα χωριά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν ο Άρης και το ΕΑΜ ΕΛΑΣ».

Στ.Μ.

http://www.kalamatajournal.gr/kalamata

 

Τρίκαλα: Νότες αλληλεγγύης από τα Τρίκαλα προς τους πρόσφυγες

Με μια συναυλία σήμερα το βράδυ οι Τρικαλινοί έστειλαν νότες αλληλεγγύης και συμπαράστασης στη δοκιμασία των προσφύγων

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μια συναυλία με τη συμμετοχή Τρικαλινών μουσικώων με στόζο να συγκεντρωθυεί ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Την εκδήλωση που είχε ως κεντρικό σύνθημα «Η προσφυγιά, δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη επιβίωσης» διοργάνωσαν οι Τρικαλινοί Μουσικοί, η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και το Στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ Λάρισας, Η είσοδος ήταν δωρεάν για το κοινό που για μια ακόμα φορά έδειξε τη μεγάλη του ανταπόκριση στο κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας προς τους πρόσφυγες

http://www.trikaladay.gr/

http://trikkipress.gr

 

Παγκράτι: ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ

31 Οκτώβρη 2015, πορεία ενάντια στην Ισλαμοφοβία, από το Κάραβελ προς τη Βουλή (μέσω Β.Σοφίας). Μια πολύ επίκαιρη πρωτοβουλία από τους LGBT+ Allies against Islamophobia. Κατάφερε να ενώσει φωνές του ΛΟΑΤ+ χώρου και αλληλέγγυους που ευαισθητοποιούνται για τους πρόσφυγες, για ανοιχτά σύνορα, ενάντια στη φασιστική απειλή. Συμμετείχαν και σύνεδροι από το διεθνές συνέδριο της ILGA (που ήταν σε εξέλιξη στο Κάραβελ). Επελεξε ένα "δύσκολο" αλλά κεντρικό θέμα, αυτό της ισλαμοφοβίας, που αποτελεί ιδεολογικό περιτύλιγμα και συχωροχάρτι για κάθε λογής ρατσιστικές πολιτικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ομάδα μας συμμετείχε με πανό. Ήταν μια καλή αρχή που πιστεύουμε (και θα συμβάλουμε ώστε) να έχει συνέχεια με περισσότερες πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις γιατί η μάχη αυτή είναι σκληρή και είναι μπροστά μας.

https://www.facebook.com/Lgbtq-antarsya

 

Νέο Ηράκλειο: Η αντιφασιστική διαδήλωση της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο

Μεγάλη η συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο. Πάνω από τετρακόσιοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες κατέβηκαν από νωρίς και διαδήλωσαν ενάντια στην φασιστική μάζωξη της Χρυσής Αυγής. Φυσικά η αστυνομία πάντα πρόθυμη εμπόδισε την διαδήλωση όχι απλά να φτάσει τους λίγους δεκάδες εγκληματίες που θρηνούσαν στο σημείο εκτέλεσης, αλλά ούτε καν άφησε την διαδήλωση να ανέβει έστω και λίγο προς την Λεωφόρο Ηρακλείου. Οι θρηνούσες φασιστοφάτσες την μόνη προστασία πια που μπορούν να έχουν είναι αυτή της αστυνομίας. Αλλά δεν μας αρκεί αυτό. Είναι η ευκαιρία να τσακίσουμε την Χρυσή Αυγή και όλες τις άλλες ναζί-συμμορίες. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, ο εχθρός ανασυγκροτείται.

Οργανώσεις και συλλογικότητες όπως οι ΟΡΜΑ, το ΕΕΚ, η ΚΕΔ, η ΑΣΜΠΑ, η ΑΠΑΠΦ, η ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΛΑΕΝ, κάλεσαν και συμμετείχαν μαζί με τοπικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Καταφέραμε να στριμώξουμε τους ναζί γύρω από το άθλιο μνημείο που έχουν ορθώσει στην λεωφόρο Ηρακλείου και να περιορίσουμε δραστικά την συμμετοχή ομοϊδεατών τους.

Η κεντρική πολιτική πρωτοβουλία ΟΡΜΑ-ΕΕΚ-ΚΕΔ και η μαζική ανοιχτή προπαγάνδα όλες τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Αττική έπιασαν τόπο και η 1/11 αρχίζει να μετατρέπεται σε μέρα γιορτής για το αντιφασιστικό κίνημα.

Ανοικτή σύσκεψη και απολογισμός την Πέμπτη 5/11 στο Γκίνη στις 19:30

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


Φωτογραφίες

 

Λέσβος

LesbosDSC02144LesbosDSC02156LesbosDSC02162LesbosDSC02164LesbosDSC02239

 

Καλαμάτα

Kalamataaeafe6b95a13e92965a XLKalamataaeafe6b95a13e92965a XLKalamataANTIFASISTIKH POREIA PAIDIA 31 10 15χρεχδεσσχρς

 

Τρίκαλα

Trikal38476831828116 nTrikal8086 8393386343111140117 nTrikala3147Trikalatrofima a

 

Παγκράτι

islamofovia68598 6961250871437589985 nislamofovia46868586 8220408547389518318 nislamofovia616868579 3345721749489578830 nislamofovia781449757879206157 n

 

Νέο Ηράκλειο

NeoIraklio18ρτω8726 152911γγ51

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 21:50
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.