Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 13:46

Καλλιθέα 25η Μαρτίου 2019: Αντιφασιστική συγκέντρωση ώρα 10 πμ στην πλατεία Κύπρου

Κατηγορία Ειδήσεις

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου:

 

Σας καλούμε όλους και όλες τη Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 9:30 π. μ. στην πλατεία Κύπρου να μην επιτρέψουμε να εμφανιστεί ούτε ένας φασίστας στην παρέλαση με την κάλυψη της αστυνομίας ή της δημοτικής αρχής.

 

Η Καλλιθέα είναι μια γειτονιά πολύχρωμη, πολύγλωσση, διεθνιστική και εργατική. Πάνω από όλα είναι μια γειτονιά προσφύγων και μεταναστών.
Συνάδελφοί μας, εργάτες και εργάτριες, γείτονες και γειτόνισσες μπορεί να προέρχονται από διάφορα σημεία του πλανήτη. Ακούμε «καλημέρα» και «ευχαριστώ» σε διάφορες γλώσσες, τις μαθαίνουμε και ομορφαίνουν την πόλη μας. Περνάμε κοινές δυσκολίες κάθε μέρα. Τα αφεντικά μας μάς εκμεταλλεύονται. Καταπιέζουν τις γυναίκες με μικρότερα μεροκάματα, περισσότερες ώρες εργασίας, τις απολύουν όταν εγκυμονούν. Δουλεύουμε ανασφάλιστοι/ες και μας κλέβουν τα δώρα των εορτών που δικαιωματικά μας ανήκουν ή απαιτούν την επιστροφή τους υπό την απειλή της απόλυσης. Κάποιοι δεν τα παίρνουν καθόλου. Τα σπίτια μας μένουν κρύα, αφού οι καπιταλιστές μεγαλοβιομήχανοι τα βρήκαν με τους αστικούς και κρατικούς θεσμούς και καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε και να διαλέξουμε το φαΐ ή τη ζέστη μας. Για αυτούς, για τα αφεντικά μας -Έλληνες ή ξένοι, μουσουλμάνοι ή χριστιανοί, μαύροι ή λευκοί- είμαστε όλοι ίδιοι: εργατικά χέρια για να μεγαλώνει το ήδη μεγάλο πορτοφόλι τους.
Μαθητές/τριες και συμμαθητές/τριες από διαφορετικές χώρες, με μαντίλες και χωρίς, με διαφορετικό χρώμα βγαίνουν με χαμόγελο από τα σχολεία. Γίνονται φίλοι και παίζουν μαζί στις γειτονιές, στις παιδικές χαρές και στα σοκάκια. Υπάρχουν όμως κάποιοι γονείς και κάποιοι «δάσκαλοι» ή «καθηγητές» που νομίζουν πως κάποιοι είναι κατώτεροι. Νομίζουν πως δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες για εκπαίδευση, για μάθηση, για ένα μέλλον με ευκαιρίες σπουδών και εργασία ίσων δικαιωμάτων. Επειδή είμαστε Έλληνες και ξένοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, μαύροι και λευκοί- νομίζουν πως δεν είμαστε ίδιοι!
Κι υπάρχουν και αυτοί, που τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται θρασύδειλα στις γειτονιές μας νομίζοντας πως είναι ανώτεροι από όλους. Γαβγίζουν σαν σκυλιά για τα αφεντικά τους που μας θέλουν καταπιεσμένους. Φωνάζουν με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και τη σημαία, θέλοντας μας χωρισμένους επειδή έτυχε να προερχόμαστε από άλλες χώρες, φυλές, σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Είναι ίδιοι με αυτούς που εμφανίστηκαν στην Καλλιθέα το ’40 και τη λεηλάτησαν, που κατέκαψαν τα χωριά της Βιάννου στην Κρήτη και κατάσφαξαν το Δίστομο. Δεν τους έχουμε ξεχάσει. Δεν τους φοβηθήκαμε τότε και δεν τους φοβόμαστε ούτε τώρα.
Όπως δεν φοβόμαστε να τους κοιτάξουμε πρόσωπο με πρόσωπο και να τους αναφέρουμε με το όνομά τους:
Ρατσιστές, Φασίστες και Δολοφόνοι!
Και δεν φοβόμαστε να τους ξεσκεπάσουμε είτε κρύβονται πίσω από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, το Σαχζάντ Λουκμάν και τον Ζακ Κωστόπουλο στην Αθήνα, τον Πετρίτ στην Κέρκυρα! Είτε κρύβονται σε παραμάγαζα φασιστών και εθνικιστών όπως είναι η Ελληνική Αυγή του Μπουγά που τολμά να βρομίζει με χουντικά συνθήματα την Καλλιθέα. Κι όχι μόνο αυτούς, αλλά και όσους τους κάνουν πλάτες και χαϊδεύοντας τους χτίζουν συρματοπλέγματα στα σύνορα και βυθίζουν βάρκες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μετατρέποντας τα σε υγρούς τάφους των καταπιεσμένων και των κατατρεγμένων της Ανατολής και του Νότου.
Είμαστε διαφορετικοί και είμαστε ίδιοι! Θα ζήσουμε μαζί σε γειτονιές αλληλεγγύης, σε γειτονιές εργατικές!
Θα παλέψουμε για την ισότητα απέναντι σε κάθε προκατάληψη! Ενωμένοι ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, ενάντια σε κάθε καταπίεση!
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα εγκληματία φασίστα να εμφανιστεί και χύσει το δηλητήριο του με την κάλυψη της αστυνομίας ή με την κάλυψη δημοτικών παρατάξεων όπως η Ελληνική Αυγή!
Οι ομοϊδεάτες των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών θα βρεθούν στο μοναδικό χώρο που τους αξίζει: το περιθώριο.


Σας καλούμε όλους και όλες :


Τη
Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 9:30 π. μ. στην πλατεία Κύπρου να μην επιτρέψουμε να εμφανιστεί ούτε ένας φασίστας στην παρέλαση με την κάλυψη της αστυνομίας ή της δημοτικής αρχής.

 

 

 

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου

25η Μαρτίου 2019: Ο φασισμός δεν έχει θέση στην Καλλιθέα

Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή αποπειράται να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο δημόσιο χώρο της Καλλιθέας με το προσωπείο της «Ελληνικής Αυγής», την παράταξη που στηρίζει επίσημα στην περιοχή μας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, θα επιδιώξει και φέτος να εκμεταλλευτεί την επέτειο της 25ης Μαρτίου για να νομιμοποιήσει την παρουσία της, στιγματίζοντας τον εορτασμό με τα κελεύσματα του εθνικιστικού μίσους, της πολεμοκαπηλείας και του ρατσισμού.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου σε φασίστες και νεοναζί στρώνει το δρόμο για ρατσιστικές επιθέσεις απ΄ τις οποίες έχει υποφέρει η Καλλιθέα, συνιστά πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της τοπικής κοινωνίας και αμαυρώνει το νόημα της ιστορικής επετείου. Ο εφησυχασμός και η αδράνεια τρέφουν το τέρας του φασισμού και μάλιστα σε μια κρίσιμη ιστορικά περίοδο, όπου στην Ευρώπη και τον πλανήτη αναδύεται με πολλαπλά πρόσωπα η νεοφασιστική απειλή. Και η ιστορία είναι αμείλικτη: ο εθνικισμός και ο φασισμός στο τέλος του δρόμου «έχουν ραντεβού» με τον πόλεμο και τις ανθρώπινες τραγωδίες.

Οι κάτοικοι της Καλλιθέας, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούμε για άλλη μια φορά απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα καπηλείας της ιστορικής μνήμης από τους νεοναζί με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται, για να προστατέψουμε τους μαθητές από τη ρητορική της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Με τη συλλογική μας δράση δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης κρατάμε άσβηστο το όραμα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Καλούμε την κοινωνία της Καλλιθέας, με τη μαζική μας συμμετοχή τη μέρα της παρέλασης να περιφρουρήσουμε το αληθινό νόημα της επετείου και να ματαιώσουμε τους σχεδιασμούς της Χρυσής Αυγής να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου «Αριστοτέλης-Έλλη Αλεξίου»

 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

 

Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή αποπειράται να κάνει αισθητή την παρουσία της στο δημόσιο χώρο της Καλλιθέας με «νομιμοποιητικές» δράσεις όπως η συμμετοχή του υπόδικου αρχηγού της σε εκδηλώσεις, «φιλανθρωπικές δωρεές», μοτοπορείες στους δρόμους, αλλά και με επιθετικές δράσεις όπως η βεβήλωση σχολικών χώρων, οι προσπάθειες επιβολής των ιδεών του μίσους, της πολεμοκαπηλείας και του ρατσισμού στους εορτασμούς των εθνικών επετείων και κυρίως οι φασιστικές επιθέσεις εναντίον ανθρώπων.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου σε φασίστες και νεοναζί, νομιμοποιεί τις ρατσιστικές πρακτικές από τις οποίες χρόνια υποφέρει η Καλλιθέα, συνιστά πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της τοπικής κοινωνίας και αμαυρώνει το νόημα της ιστορικής επετείου. Ο εφησυχασμός, η σιωπή, η αδράνεια, και η αποφυγή δημοσίου λόγου, τρέφουν το τέρας του φασισμού και μάλιστα σε μια κρίσιμη ιστορικά περίοδο, όπου στην Ευρώπη και τον πλανήτη αναδύεται με πολλαπλά πρόσωπα η νεοφασιστική απειλή. Αλλά η ιστορία δυστυχώς είναι αμείλικτη: ο εθνικισμός και ο φασισμός στο τέλος του δρόμου «έχουν ραντεβού» με τον πόλεμο και τις ανθρώπινες τραγωδίες. Τραγωδίες στις οποίες η πόλη της Καλλιθέας έχει χάσει εκατοντάδες συμπολίτες μας εκτελεσμένους από τους ναζιστές.

Οι κάτοικοι της Καλλιθέας, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να βρεθούμε για άλλη μια φορά απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα καπηλείας της ιστορικής μνήμης από τους νεοναζί με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται, για να προστατέψουμε τους μαθητές από τη ρητορική της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Με τη συλλογική μας δράση δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα του μίσους , με την καθημερινή μας παρουσία στα σχολειά και τις τάξεις μας αγωνιζόμαστε να παραμείνει άσβηστο το όραμα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Καλούμε την κοινωνία της Καλλιθέας, με τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επανάσταση του ’21, να περιφρουρήσουμε το αληθινό νόημα της επετείου, να αποτρέψουμε τη φασιστική παρουσία της βίας και του ρατσισμού.

Καλούμε το Δήμο και τον Δήμαρχο Καλλιθέας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουν τους μαθητές και την τοπική κοινωνία από τη φασιστική απειλή.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

25η Μαρτίου 2019: Ο φασισμός δεν έχει θέση στις γειτονιές μας!

Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή αποπειράται να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο δημόσιο χώρο της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου με το προσωπείο της «Ελληνικής Αυγής», την παράταξη που στηρίζει επίσημα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, θα επιδιώξει και φέτος να εκμεταλλευτεί την επέτειο της 25ης Μαρτίου για να νομιμοποιήσει την παρουσία της, στιγματίζοντας τον εορτασμό με τα κελεύσματα του εθνικιστικού μίσους, της πολεμοκαπηλείας και του ρατσισμού.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου σε φασίστες και νεοναζί στρώνει το δρόμο για ρατσιστικές επιθέσεις, συνιστά πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα των τοπικών κοινωνιών και αμαυρώνει το νόημα της ιστορικής επετείου. Ο εφησυχασμός και η αδράνεια τρέφουν το τέρας του φασισμού και μάλιστα σε μια κρίσιμη ιστορικά περίοδο, όπου στην Ευρώπη και τον πλανήτη αναδύεται με πολλαπλά πρόσωπα η νεοφασιστική απειλή. Και η ιστορία είναι αμείλικτη: ο εθνικισμός και ο φασισμός στο τέλος του δρόμου «έχουν ραντεβού» με τον πόλεμο και τις ανθρώπινες τραγωδίες.

Τα σωματεία της Καλλιθέας, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί καλούν σε μαζική συμμετοχή τη μέρα της παρέλασης για να περιφρουρηθεί το αληθινό νόημα της επετείου και να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί της Χρυσής Αυγής να εδραιώσει την παρουσία της στις περιοχές μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης, ανταποκρινόμενος στο αντιφασιστικό κάλεσμα, στηρίζει την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

 

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Ο φασισμός δεν έχει θέση στις γειτονιές μας!

Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή αποπειράται να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο δημόσιο χώρο της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου με το προσωπείο της «Ελληνικής Αυγής», την παράταξη που στηρίζει επίσημα ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, θα επιδιώξει και φέτος να εκμεταλλευτεί την επέτειο της 25ης Μαρτίου για να νομιμοποιήσει την παρουσία της, στιγματίζοντας τον εορτασμό με τα κελεύσματα του εθνικιστικού μίσους, της πολεμοκαπηλείας και του ρατσισμού.

Εργατικά σωματεία της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί καλούν σε μαζική συμμετοχή τη μέρα της παρέλασης για να περιφρουρηθεί το αληθινό νόημα της επετείου και να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί της Χρυσής Αυγής να εδραιώσει την παρουσία της στις περιοχές μας.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης , στηρίζει την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 14:10
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.