Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 22:35

Καταγγελίες για την παρουσία των νεοναζί και την επίθεση των ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα

 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου

Καταγγελία της επίθεσης των ΜΑΤ στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες της Καλλιθέας.

 

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου καταγγέλλει την προκλητική και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κύπρου, για να αποτρέψουν την παρουσία των φασιστών της Χρυσής Αυγής και της δημοτικής τους συμμορίας, της “Ελληνικής Αυγής”, στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου για την 25η Μαρτίου.

Από πολύ νωρίς το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν καταλάβει την πλατεία, προσπαθώντας να εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούνταν από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, από την ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και αντιφασιστικές συλλογικότητες. Η συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων έγινε ακόμα πιο προκλητική, όταν εμφανίστηκε ομάδα δέκα περίπου φασιστών, στους οποίους η αστυνομία επέτρεψε να καταλάβουν εξέδρα που βρισκόταν στο χώρο της πλατείας, χαιρετώντας ναζιστικά, βρίζοντας και απειλώντας. Ακόμα χειρότερα όμως, οι αστυνομικές δυνάμεις, δείχνοντας τις πραγματικές τους πολιτικές συμπάθειες, επιτέθηκαν με γκλοπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί πίσω από το πανό της ΟΓΕκαι εναντίον άλλων αντιφασιστών/στριών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας είχε πάρει ομόφωνη απόφαση ότι οι φασίστες της Ελληνικής/Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου και στην πόλη μας.

Όμως οι επιθέσεις της αστυνομίας δεν τρομοκράτησαν το αντιφασιστικό κίνημα. Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες παρέμειναν συγκεντρωμένοι/ες, απαιτώντας να σταματήσει να στηρίζει η αστυνομία τους φασίστες, μέχρι που η φασιστική ομάδα αναγκάστηκε να φύγει, ανενόχλητη και πάλι από την αστυνομία.

Στη συνέχεια και ενώ η παρέλαση βρισκόταν στο τέλος, η φασιστική ομάδα η οποία είχε αποτραβηχτεί στα γύρω στενά, επιχείρησε και πάλι να ξαναπροσεγγίσει την πλατεία, εκτοξεύοντας μέχρι και μολότοφ εναντίον αυτή τη φορά της αστυνομίας.

 Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου χαιρετίζουμε τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά και κατάφεραν να κρατήσουν την Καλλιθέα πόλη καθαρή από φασίστες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που δέχτηκαν αστυνομική βία.

 

Καταγγέλλουμε την προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας και των ΜΑΤ, που κυμάνθηκε από τη στάση των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο δημοκρατικό λαό της Καλλιθέας και τους εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης, μέχρι την ευνοϊκή αντιμετώπιση των φασιστών.

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή, η οποία αντί να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που τη δέσμευε, κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις εναντίον των δημοκρατικών πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν την εμφάνιση των φασιστών.

Καταγγέλλουμε επίσης με την ίδια ένταση και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της υπουργού προστασίας του πολίτη, για την απόφασή τους να στείλουν τα ΜΑΤ εναντίον του λαού της Καλλιθέας.

 

Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται.

 

Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή από φασιστική βία και τρομοκρατία και δεν θα αφήσουμε να αναπτυχθεί το ρατσιστικό μίσος.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου καλεί τον λαό της Καλλιθέας σε διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στη φασιστική απειλή. Καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, ντόπιους και μετανάστες, να στηρίξουν τις αντιφασιστικές αντιρατσιστικές δράσεις για μια πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου

 

 

Μια Πόλη στο Δρόμο. Αριστερή Ανατρεπτική Αγωνιστική Κίνηση Καλλιθέας

Στην Καλλιθέα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ… ούτε με τις πλάτες κυβέρνησης, δημοτικής αρχής και ΜΑΤ

Για άλλη μια φορά οι φασίστες προσπάθησαν να κάνουν δημόσια εμφάνιση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου για την 25η Μαρτίου και για άλλη μια φορά αναγκάστηκαν να εγκαταλήψουν την προσπάθεια καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα του καλλιθιώτικου λαού, να μην επιτρέψει στους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα να δρουν ανενόχλητοι στους δρόμους, τις πλατείες και τις γειτονιές της Καλλιθέας.

Οι εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συγκεντρώθηκαν το πρωί της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Κύπρου ύστερα από κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου και άλλων αγωνιστικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων κατάφεραν ακόμα μια φορά να κρατήσουν την πόλη μας καθαρή από φασίστες.

Όμως αυτή τη φορά (όπως δυστυχώς έχει γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν), ο δημοκρατικός λαός της Καλλιθέας που θέλησε να εναντιωθεί στην φασιστική απειλή, βρήκε απέναντί του διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες όχι μόνο επέτρεψαν σε μια μικρή ομάδα φασιστών να εμφανιστεί στην πλατεία με πανό και φωνάζοντας ναζιστικά συνθήματα, αλλά, ακόμα χειρότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν αρχικά να διώξουν τους αντιφασίστες/ριες από την πλατεία και στη συνέχεια επιτέθηκαν αναίτια στην αντιφασισιτκή συγκέντρωση, κάνοντας χρήση των γκλοπς και χειροβομβίδων κρότου, στέλνοντας κάποια άτομα στο νοσοκομείο.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει ομόφωνα την απόφαση ότι οι φασίστες της Χρυσής/Ελληνικής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας και στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου για την 25η Μαρτίου.

Η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας “Μια Πόλη στο Δρόμο” εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που δέχτηκαν αυτή την αναίτια και προκλητική βία της αστυνομίας.

Καταδικάζουμε αυτή τη βία των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και την ευνοϊκή τους συμπεριφορά απέναντι στη φασισιτκή συμμορία. Θα πρέπει να τονιστεί για άλλη μια φορά, ότι οι φασίστες τολμούν να εμφανίζονται στην Καλλιθέα μόνο με τη συνοδεία (και την προστασία) της αστυνομίας.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, υποκριτική και προκλητική στάση της δημοτικής αρχής, η οποία ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις του ΑΤ Καλλιθέας και των ΜΑΤ να επιτεθούν εναντίον του δημοκρατικού λαού της Καλλιθέας, αντί να απαιτήσει την υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, από την οποία δεσμευόταν: δηλαδή ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην Καλλιθέα. Αυτή η στάση της δημοτικής αρχής, λογοδοτεί φυσικά στις κυνικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που διέπουν τις πολιτικές στρατηγικές της παράταξης του κ. Κάρναβου. Να θυμίσουμε ότι, όχι πριν πολλές μέρες, η δημοτική αρχή επέτρεψε στην φασιστική Ελληνική/Χρυσή Αυγή, να εκμεταλλευτεί δραστηριότητες του δήμου, ως πλυντήριο της ναζιστικής της δράσης για να μπορεί να εμφανιστεί με τη μάσκα του ανθρωπισμού.

Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, να στείλουν διμοιρίες των ΜΑΤ εναντίον του λαού της Καλλιθέας που συγκεντρώθηκε για να προστατέψει την πόλη του από τους φασίστες.

Τα μέλη της Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας “Μια Πόλη στο Δρόμο” θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γράμμή του αντιφασιστικού αγώνα, στην πρώτη γραμμή της πάλης για μια Καλλιθέα δημοκρατική, πολυεθνική και αντιφασισιτκή.

Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τον λαό της Καλλιθέας, μετανάστες και ντόπιους, να βαδίσουμε μαζί και μαζί να χτίσουμε ένα μέλλον αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

 

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει μία ακόμη απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα!

Σήμερα το πρωί, στην Καλλιθέα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, μια χούφτα ναζί τραμπούκων της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι, με προεξάρχοντα τον υποψήφιο δήμαρχο της Ελληνικής Αυγής στην Καλλιθέα, Τρύφωνα Μπουγά.

Την ίδια στιγμή υπήρχε σε εξέλιξη μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας, την ΚΕΕΡΦΑ, την ΕΛΜΕ Καλλιθέας, την ΟΡΜΑ αλλά και από δυνάμεις του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση ήταν παρών ο Τριαντάφυλλος Τζελεπής, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας και υποψήφιος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στον Νότιο Τομέα.

Όπως έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν, οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ περιφρούρησαν το show της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκαν αγρίως στην αντιφασιστική συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να διακομιστούν αγωνιστές στο νοσοκομείο!

Για μια ακόμη φορά, κατέστη σαφής η ασυλία που χαίρουν από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, πόσο μάλλον σε μια γειτονιά όπως η Καλλιθέα, στην οποία έχουν το θράσος να προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να θέλει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως «ανάχωμα» απέναντι στην ακροδεξιά, όταν η αστυνομία της οποίας την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, συνεχίζει να κάνει πλάτες στους φασίστες, όταν οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που προτάθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν μείωση ποινών για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όταν η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη τελειώσει!

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς με το μόνο τρόπο που αυτή είναι εφικτό να ανακοπεί: με μαζικό ανυποχώρητο αγώνα σε χώρους εργασίας, σχολεία, δρόμους και πλατείες.

Ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά! Στη φυλακή οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, πόλεις ανοιχτές για πρόσφυγες και μετανάστες!

Το Γραφείο Τύπου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

anticapitalist-attiki.blogspot

ΚΕΕΡΦΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Καλλιθέα Πόλη Αντιφασιστική

Χαιρετίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση στην παρέλαση της 25ης στην Καλλιθέα που απομόνωσε και απέτρεψε την δράση των φασιστών. Οι θρασύδειλοι, κουκουλοφόροι φασίστες εμφανίστηκαν στην παρέλαση με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ανοίγοντας πανό με φασιστικά συνθήματα και ελληνική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό πάνω.

Τα αντιφασιστικά μπλοκ με την μαζικότητα απώθησαν τους φασίστες και το μόνο που έδωσε την δυνατότητα εμφάνισης στους φασίστες ήταν η αστυνομία που μπήκε μπροστά τους σαν προστατευτική ασπίδα και συνδιαλέγονταν μισή ώρα με τους υμνητές του Ολοκαυτώματος και του Χίτλερ.

Την ίδια στιγμή ενώ με το ένα χέρι προστάτευαν τους φασίστες με το άλλο επιτέθηκαν στους αντιφασίστες- τριες με γκλοπ και με κρότου λάμψης, προκαλώντας τον τραυματισμό μελών του ΚΚΕ που κατέληξε και σε μια διακομιδή στο νοσοκομείο με ΕΚΑΒ.

Οι ευθύνες είναι πάνω στην αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην Γεροβασίλη που όχι μόνο δεν συλλαμβάνουν τα φασιστοειδή αλλά μάλιστα διευκολύνουν και τη δράση τους, ενώ επιτίθενται στο αντιφασιστικό κίνημα.

Ευθύνες έχει η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος της Καλλιθέας Κάρναβος με τις πλάτες που κάνουν στην Ελληνική Αυγή, φτάνοντας μάλιστα να ευχαριστούν τον υποψήφιο της Ελληνικής Αυγής και ξεπλένοντάς τους ως ένα άλλο πολιτικό κόμμα και όχι ως την ναζιστική, εγκληματική οργάνωση που είναι.

Είναι φανερό το ότι οι φασίστες στην περιοχή της Καλλιθέας είναι απομονωμένοι. Η Χρυσή Αυγή ενώ κατεβαίνει επίσημα στις δημοτικές εκλογές και διαφημίζει αγωνιωδώς την νομιμότητα της, γνωρίζει πολύ καλά ότι το κάλυμμα του πολιτικού κόμματος δεν πιάνει στον κόσμο και γιαυτό δεν αποτόλμησε σήμερα την εμφάνισή της στην παράδοση στεφάνων, στέλνοντας αντίθετα τα φασιστοειδή τσιράκια της να κάνουν την βρώμικη δουλειά.

Στην Καλλιθέα της προσφυγιάς, της αντίστασης και των εργατικών αγώνων δεν θα αφήσουμε χώρο στους νεοναζί υπόδικους που προσπαθούν να διαιρέσουν την κοινωνία με το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Η ενότητα όλων μας ντόπιων, μεταναστών, των συνδικάτων και των σωματείων δίνει ηχηρή αντιφασιστική απάντηση. Το πολιτικό άνοιγμα που προσπαθούν να επιχειρήσουν στις δημοτικές εκλογές δεν φτάνει να καλύψει το αίμα του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Ο Απρίλης, που κλείνουν 4 χρόνια διεξαγωγής της Δίκης της ΧΑ, είναι ένας μήνας αντιφασιστικός και η μαζική παρουσία στις αίθουσες του εφετείου και του Κορυδαλλού θα επιβάλλει την ισόβια καταδίκη της ΧΑ και δικαιοσύνη για τα θύματα της.

ΚΕΕΡΦΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

Καταγγελία της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ»-Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

για τις προκλήσεις των φασιστών και την επίθεση των ΜΑΤ στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες της Καλλιθέας στις 25 του Μάρτη

 

 

Το πρωί, της 25ης Μαρτίου στην Καλλιθέα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου, μια χούφτα ναζί τραμπούκων της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να καταθέσουν στεφάνι και να αναρτήσουν πανό.

Την ίδια στιγμή υπήρχε σε εξέλιξη μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας, την ΚΕΕΡΦΑ, την ΕΛΜΕ Καλλιθέας, την ΟΡΜΑ αλλά και από δυνάμεις του ΚΚΕ

ΟΙ αστυνομικές δυνάμεις και τα Ματ προσπάθησαν να προστατέψουν τους φασίστες, κάνοντας χρήση γκλοπ και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης ενάντια στην αντιφασιστική συγκέντρωση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών.

Η προσπάθεια των φασιστών να μολύνουν την πόλη της Καλλιθέας και η προσπάθεια της αστυνομίας να τους προστατεύσει έπεσαν για άλλη μια φορά στο κενό. Οι αντιφασίστριες και οι αντιφασίστες υποχρέωσαν του φασίστες να αποχωρήσουν και ακύρωσαν τα σχέδια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής για παρεμπόδιση της αντιφασιστικής διαδήλωσης.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δημάρχου Κάρναβου που κλείνει το μάτι στους φασίστες για να κερδίσει ακροδεξιές ψήφους και πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

Σοβαρές ευθύνες έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που βάζει πλάτη στην δημόσια παρουσία των φασιστών.

Ο εργαζόμενος λαός της Καλλιθέας θα κρατήσει την πόλη καθαρή από τους φασίστες!

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αυτή είναι η αντιφασιστική πάλη του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα, σήμερα 25 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της επανάστασης του 1821. Από πολύ νωρίς το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν καταλάβει την πλατεία, προσπαθώντας να εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση. Καλέσματα για αντιφασιστική κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης και άλλα σωματεία της περιοχής, η ΟΡΜΑ, στήριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είχαν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Η κινητοποίηση αποτελούσε απάντηση στην προκλητική επιδίωξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι, εμφανίζοντας και τον υποψήφιο δήμαρχο της Ελληνικής Αυγής στην Καλλιθέα, Τρύφωνα Μπουγά.

Τελικά εμφανίστηκαν μια χούφτα νεοναζί, κάτω από τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων και με την αστυνομία να τους αφήνει να χρησιμοποιούν την εξέδρα για να αναρτήσουν πανό. Τότε, η αστυνομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών των αντιφασιστικών κινήσεων και των εργατικών σωματείων, με κρότου-λάμψης και γκλομπ, κτυπώντας και τραυματίζοντας αγωνιστές, ενώ τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο! Απεναντίας, οι νεοναζί Χρυσαυγίτες (που το παίζουν και «αντισυστημικοί») έμειναν υπό την προστασία της ΕΛΑΣ, μέχρι να υποχρεωθούν να αποχωρήσουν ταπεινωμένοι, χωρίς βέβαια να καταθέσουν στεφάνι.

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η ασυλία που χαίρουν από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ενώ η αντιφασιστική πάλη βρίσκεται στο στόχαστρο.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «ανάχωμα» απέναντι στην ακροδεξιά, όταν η αστυνομία της οποίας την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, συνεχίζει να κάνει πλάτες στους φασίστες. Σήμερα, η κυβέρνηση έστησε ανάχωμα στους αντιφασίστες και τους αγωνιστές τους εργατικού κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται και οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που προτάθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν μείωση ποινών για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όταν η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη τελειώσει!

Τεράστιες είναι, για μια ακόμα φορά, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη».

Είναι πλέον καθαρό: η ακροδεξιά πανούκλα και η νεοφασιστική απειλή θα ηττηθούν από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, από την ενωτική πάλη των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος για να κτυπηθεί καίρια ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννά. Σε αυτό τον αγώνα η αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή.

 

 

 

Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σήμερα 25η Μαρτίου, στην παρέλαση της Καλλιθέας οι φασίστες δολοφόνοι ΝΑΖΙ της Χρυσής αυγής με την κάλυψη της αστυνομίας και των ΜΑΤ επιχείρησαν να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας που προσπάθησε να προστατέψει τους φασίστες να «κάνουν τη δουλείας τους ανενόχλητοι» και έριχνε στο «ψαχνό» σε μέλη σωματείων και φορέων της Καλλιθέας στέλνοντας αρκετούς από αυτούς στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι από γκλοπ.

Το σχέδιο τους ήταν προσχεδιασμένο. Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην οδό Μεταμορφώσεως, στις Τζιτζιφιές, ενώ βρισκόντουσαν, από ότι όλα δείχνουν, σε συνεννόηση με την αστυνομία η οποία τους παρακολουθούσε να συγκεντρώνονται και τους παρείχε πλήρη κάλυψη. Στη συνέχεια με τη συνοδεία της αστυνομίας οι χρυσαυγήτες κατευθύνθηκαν προς την πλ. Κύπρου, με επικεφαλής τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της «Ελληνικής Αυγής» Πέτρο Σαμαρτζοπάνο. Μόλις τα φασιστοειδή έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα και με μεγάλη βιαιότητα απέναντι στους συγκεντρωμένους με σκοπό να διαλύσουν το πλήθος που διαδήλωνε ενάντια στην παρουσία των φασιστών. Παράλληλα άφηναν ανενόχλητους τους χρυσαυγήτες να χαιρετούν ναζιστικά να βρίζουν και να απειλούν τους συγκεντρωμένους (βλέπε βίντεο).

Παρόλα αυτά η αποφασιστική και μαχητική στάση του λαού της Καλλιθέας ανάγκασε τα φασιστοειδή με γοργό βήμα να εγκαταλείψουν την πλατεία, πάντα με τη συνοδεία των αντρών των ΜΑΤ. Πήραν την απάντηση που τους άξιζε!

Απάντηση θα πάρει και η Δημοτική Αρχή που όλο το προηγούμενο διάστημα δείχνει μεγάλη ανοχή στα φασιστοειδή και στη δράση τους στην Καλλιθέα. Που σήμερα μέλος της παράταξης του Κάρναβου τόλμησε να μας πει «να αποδεχτούμε ότι το επόμενο διάστημα θα τους έχουμε μαζί μας στο Δημοτικό συμβούλιο». Να τους θυμίσουμε ότι στη Καλλιθέα που κάθε στενό έχει προτομές ηρώων και χώματα βαμμένα με τη πάλη του λαού ενάντια στο Ναζισμό, Φασισμό δεν περνάνε αυτά!

 

 

 

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους - κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού, προκειμένου να τους αξιοποιεί στα διάφορα πολιτικά της παιχνίδια, για τη συγκρότηση δήθεν αντιφασιστικών μετώπων. Ενώ, μεγάλες είναι οι ευθύνες και της δημοτικής αρχής Καλλιθέας, που με τη στάση ανοχής που κρατάει απέναντι στην Χρυσή Αυγή, έχει δώσει αέρα στα πανιά της.

Για τα παραπάνω απαράδεκτα γεγονότα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης προέβη σε παρέμβαση και καταγγελία προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ

 Το ΠΑΜΕ για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι και οι νέοι από τα ΜΑΤ στην Καλλιθέα:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα απέναντι σε εργαζόμενους και νεολαία. Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν την αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων και φορέων της περιοχής που στόχο είχε να εμποδίσει τους ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Όση προστασία κι αν δέχονται από το κράτος και την τωρινή κυβέρνηση οι χρυσαυγίτες, το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, η σαπίλα του ντουνιά, θα συναντούν μπλόκο σε κάθε γειτονιά!».

902.gr

 

Λαϊκή Ενότητα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά αντιφασιστών διαδηλωτών σήμερα (25/03) στην Καλλιθέα και την κάλυψη των κουκουλοφόρων της Χρυσής Αυγής

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους σήμερα κυβέρνηση, Δημοτική αρχή του Δήμου Καλλιθέας και αστυνομία στην ανοχή και τις πλάτες που κάνουν στο ναζιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής.

Από νωρίς σήμερα το πρωί μέλη της Λαϊκής Ενότητας και άλλων Αριστερών οργανώσεων πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

Κάποια στιγμή 15 με 20 άτομα της χρυσής αυγής επιχείρησαν να καταλάβουν εξέδρα του Δήμου Καλλιθέας που είχε παραμείνει στον χώρο από προηγούμενες εκδηλώσεις, κάτι που το κατάφεραν προσωρινά με την ανοχή της αστυνομίας και του Δήμου.

Η αστυνομία όμως δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά απρόκλητα και αναίτια επιτέθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση χτυπώντας αδιάκριτα και χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Από την επίθεση τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο διαδηλωτές.

Η συγκέντρωση, παρά τη σφοδρότητα της επίθεσης, δεν διαλύθηκε και οι φασίστες της χρυσής αυγής αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Την ευθύνη για τα επεισόδια και τους τραυματισμούς φέρουν ακέραια η κυβέρνηση, ο Δήμος Καλλιθέας και οι δυνάμεις καταστολής, που για άλλη μια φορά έδειξαν ότι από τη μια κάνουν πλάτες στη χρυσή αυγή και από την άλλη, χτυπούν το αντιφασιστικό κίνημα.

Αποδεικνύεται δε πως η κυβέρνηση όχι μόνο ανέχεται αλλά και συντηρεί, για δικές της σκοπιμότητες, τη δράση των ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων ενώ παράλληλα κτυπάει το λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές της ΛαϊκήςΕνότητας.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και την κάλυψη στα ακροδεξιά στοιχεία της χρυσής αυγής. Δηλώνει δε ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ενάντια στον φασισμό και τις μνημονιακές πολιτικές που τον γεννούν και τον τρέφουν.

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Εργατική Λέσχη Kαλλιθέας

Καλλιθέα, πόλη καθαρή από φασίστες.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου, και πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Καλλιθέας, μια ομάδα φασιστών με σύμβολα της Χρυσής Αυγής και με τη συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της φασιστικής παράταξης “Ελληνική Αυγή”, προσπάθησαν να εισβάλουν στην πλατεία Κύπρου, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα και χαιρετώντας φασιστικά και να καταλάβουν εξέδρα που είχε στηθεί από τον δήμο. Παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή πραγματοποιούνταν αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου και την ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, ενώ ταυτόχρονα πάνω στην πλατεία υπήρχε συγκέντρωση και του Παραρτήματος Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της ΟΓΕ, οι φασίστες αντλούσαν την αυτοπεποίθησή τους ότι θα μπορούσαν να δράσουν ανενόχλητοι, για άλλη μια φορά, με την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων!

Γιατί πριν την προκλητική και χυδαία εμφάνιση των μελών της οργάνωσης των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες που συγκεντρώνονταν στην πλατεία βρέθηκαν αντιμέτωποι/ες με την επίσης προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων του ΑΤ Καλλιθέας, αλλά και διμοιριών ΜΑΤ που πίεζαν να διαλυθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση. Ενώ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους φασίστες να εισβάλουν στην πλατεία, αλλά την ίδια στιγμή, πραγματοποίησαν επίθεση με γκλοπς και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των μπλοκ της ΟΓΕ και του Παραρτήματος Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων. Παρόμοια επίθεση πραγματοποίησαν και λίγο αργότερα εναντίον των αντιφασιστών/στριών, όταν ο συγκεντρωμένος κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει την ανοχή της αστυνομίας απέναντι στους φασίστες και απαιτούσε να φύγει η φασιστική ομάδα από την πλατεία. Η αναίτια και προκλητική αστυνομική βία είχε σαν αποτέλεσμα να σταλούν τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο λόγω των σοβαρών χτυπημάτων που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ.

Φυσικά, παρά την αστυνομική βία, το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης κατάφερε τελικά να πετύχει τον στόχο που έθεσε: “Καλλιθέα, πόλη καθαρή από φασίστες”. Η αποφασιστικότητα και η μαζικότητα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης υποχρέωσαν τους φασίστες να μαζέψουν τις βρομιές τους και να φύγουν από την πλατεία, όταν τους έγινε σαφές ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να συνεχίσει να τους προστατεύει.

Παρ’ όλ’ αυτά, το θράσος των φασιστών δεν εξαντλήθηκε εδώ. Στη συνέχεια προσπάθησαν και πάλι να προσεγγίσουν την πλατεία, αφού πια είχαν αποχωρήσει οι αντιφασίστες/στριες, λίγο πριν τελειώσει η παρέλαση. Αυτή τη φορά η αστυνομία επιχείρησε να τους σταματήσει, πικραίνοντας έτσι τους πολιτικούς της φίλους.

Η ένταση που ακολούθησε, αλλά και το γεγονός ότι η αστυνομία είχε εκτεθεί από την επίθεσή της στην αντιφασιστική συγκέντρωση (η είδηση της αστυνομικής βαρβαρότητας είχε αρχίσει να αναμεταδίδεται από όλα τα μέσα), την υποχρέωσε (ή υποχρέωσε τους ανωτέρους της να την υποχρεώσουν) να προβεί σε κάποιες προσαγωγές φασιστών, από τις οποίες οι 12 έγιναν αργότερα συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής Σαλαμίνας, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό ενός Πακιστανού εργάτη, αλλά παρόλ’ αυτά, συνέχισε ελεύθερος τη δράση του… στην Καλλιθέα.

Η Εργατική Λέσχη Kαλλιθέας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προκλητική και βάναυση επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του δημοκρατικού λαού της Καλλιθέας, ο οποίος συγκεντρώθηκε την 25η Μαρτίου για να μην επιτρέψει να μετατραπεί η πόλη του σε άντρο δολοφονικής δράσης των ταγμάτων εφόδου των φασιστών.

Καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία, παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που τη δέσμευε (ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην Καλλιθέα), κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις εναντίον του δημοκρατικού λαού της Καλλιθέας.

Καταγγέλλει επίσης την απόφαση της κυβέρνησης και της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες.

Η Εργατική Λέσχη της Καλλιθέας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης μας και τις πρωτοβουλίες του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου και καλεί τον λαό της Καλλιθέας, μετανάστες/στριες, πρόσφυγες και ντόπιους, σε κοινό αγώνα ενάντια στη φασιστική απειλή. Σε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Καταγγελία της Τοπικής Επιτροπής Καλλιθέας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις προκλήσεις των φασιστών και την επίθεση των ΜΑΤ στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες της Καλλιθέας στις 25 του Μάρτη

Κόκκινη κάρτα έδειξε για άλλη μια φορά ο δημοκρατικός λαός της Καλλιθέας στα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής/Εληνικής Αυγής που ξαναπροσπάθησαν να εμφανιστούν στον γιορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Με μια μαζική κινητοποίηση οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της πόλης μας βρέθηκαν από νωρίς στον χώρο της εκδήλωσης ανταποκρινόμενες/νοι στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου, της Όρμα, της ΟΓΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας.

Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι/ες με τις αστυνομικές δυνάμεις και τις δυνάμεις των Ματ που προσπάθησαν να προστατέψουν μια μικρή δράκα φασιστών που τόλμησε να εμφανιστεί και να παρεμποδίσουν την αντιφασιστική κινητοποίηση κάνοντας χρήση γκλοπ και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών.

Η προσπάθεια των φασιστών να μολύνουν την πόλη της Καλλιθέας και η προσπάθεια της αστυνομίας να τους προστατεύσει έπεσαν για άλλη μια φορά στο κενό. Οι αντιφασίστριες και οι αντιφασίστες υποχρέωσαν του φασίστες να αποχωρήσουν και ακύρωσαν τα σχέδια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής για παρεμπόδιση της αντιφασιστικής διαδήλωσης.

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Κάρναβου που κάλεσε την αστυνομία για να καταστείλει την αντιφασιστική δράση εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς του για προσέλκυση ακροδεξιών ψήφων και πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που βάζει πλάτη στην δημόσια παρουσία των φασιστών.

Η εργατικής τάξη και ο εργαζόμενος λαός της Καλλιθέας θα κρατήσουν την πόλη μας καθαρή από τους φασίστες.

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

antarsya

ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού)

Καταδικάζουμε την επίθεση κυβέρνησης - ΜΑΤ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Καλλιθέα στις 25/3/2019

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής για άλλη μια φορά έβαλαν πλάτη παρέχοντας προστασία στην νεοφασιστική εγκληματική συμμορία της "Χρυσής Αυγής" στην Καλλιθέα (25-3-2019) όπου επιχείρησαν προκλητικά δημόσια εμφάνιση προκειμένου να προβάλουν τις φασιστικές - ρατσιστικές και ξενοφοβικές τους θέσεις και την ίδια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ενάντια σε εργατικούς συλλόγους, αντιφασιστικές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες που είχαν κινητοποιηθεί ενάντια στην φασιστική σύναξη.

Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την εισαγωγή στο νοσοκομείο ατόμων που πήραν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχνει για πολλοστή φορά την υποκρισία, τον φαρισαϊσμό και την εξαπάτηση που επιχειρεί με τις κούφιες διακηρύξεις της περί απομόνωσης της φασιστικής - εγκληματικής οργάνωσης. Είναι υπεύθυνη και υπόλογη για το γεγονός ότι 5 χρόνια οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, προκαλούν, οργανώνουν επιθέσεις ενάντια σε αντιφασίστες, εργατικά σωματεία, σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ, η ανοιχτή προστασία στους φασίστες φέρνει επίσης στην επιφάνεια την βαρύτατη ευθύνη ορισμένων δυνάμεων στο αντιφασιστικό κίνημα που έχουν επιλέξει να συμπορεύονται και να συμμαχούν με τον ΣΥΡΙΖΑ αθωώνοντας με τον τρόπο αυτό την πολιτική του, της γκετοποίησης σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων - μεταναστών, την ρατσιστική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, την στήριξη αυτής της πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιούν την υποκριτική δημόσια ρητορική περί αποκατάστασης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και επαναφοράς της χώρας μας στην "κανονικότητα"!!

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει με συνέπεια και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από την Ε.Ε, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωενωσιακού αυτού μονόδρομου, της ανεργίας, της φτώχειας, της σκληρής λιτότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να αναπτύξει ακόμη πιο δυναμική - μαζική δράση για την απομόνωση των φασιστών σε κάθε εργατικό χώρο, πόλη, συνοικία και γειτονιά της χώρας μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 21:24

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.