Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 22:50

ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ. - Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Κατηγορία Ειδήσεις

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, σήμερα 5/4/2019 βρίσκεται στον Σταθμό Λαρίσης μετά την ενημέρωση για τη διακοπή των δρομολογίων, προκειμένου να εμποδιστούν οι πρόσφυγες που θέλουν να ταξιδέψουν με τραίνα.

 

IMG 20190405 162153


Στεκόμαστε στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών απέναντι στην απάνθρωπη κατάσταση στην οποία τους οδηγεί η πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε, ειδικότερα μετά την συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας τον Μάρτη του 2016. 

Γνωρίζουμε ότι κατόπιν αυτής της συμφωνίας έχει ισχυροποιηθεί το κλείσιμο των συνόρων και της λογικής Ευρώπης φρούριο. 

 

IMG 20190405 170604Γνωρίζουμε επίσης την απαράδεκτη τακτική με την οποία αντιμετωπίζουν Κυβέρνηση, διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΔΟΜ και  Ύπατη Αρμοστεία, αλλά και οι ΜΚΟ, τους μετανάστες τους πρόσφυγες. Γνωρίζουμε για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επικείμενες εξώσεις από τα σπίτια όπου πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα.

   

Γνωρίζουμε και στεκόμαστε στο πλάι των προσφύγων  και ενάντια στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που ενημερώνει ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται στο Σταθμό Λαρίσης με σκοπό να σταματήσουν τα τρένα μέχρι να μεταφερθούν  στην Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε ότι Κυβέρνηση και Διοίκηση ΟΣΕ απαγορεύουν την ελεύθερη διέλευση, ενώ οι προσφυγές έχουν  ήδη αγοράσει εισιτήρια για να διακινηθούν ελεύθερα στη χώρα. Συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα των προσφύγων να ταξιδέψουν ελεύθερα προς τα μέρη που επιθυμούν. 

Όχι στο ρατσιστικό διαχωρισμό των επιβατών ενάντια στους επιβάτες πρόσφυγες. 

Να ξεκινήσουν τώρα τα δρομολόγια για όλο το επιβατικό κοινό, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. 

 

Άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής απο το Σταθμό Λαρίσης, να ανοίξουν τώρα οι είσοδοι και οι πλατφόρμες του σταθμού.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΣΕ να μη βάλουν πλάτη στα σχέδια ρατσιστικού διαχωρισμού των επιβατών. 

Καλούμε τους κατοίκους, τους εργαζόμενους/ες τους νέους/ες και το λαό να εμποδίσουν με την παρουσία τους την καταστολή και την επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων που έχουν εισιτήρια και επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός της χώρας. 

 

Να ακυρωθεί άμεσα η συμφωνία Ε.Ε- Ελλάδας- Τουρκίας για το κλείσιμο των συνόρων.

 

ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 23:02
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.