Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 20:04

Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν τον Σταθμό Λαρίσης για να σταματήσουν τους απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες!


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:

Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν τον Σταθμό Λαρίσης!

Η Απελπισία των Προσφύγων-Μεταναστών κορυφώνεται!

 

Σταθμός Λαρίσης...

ΦΩΤΟ MARIOS LOLOS

 Και ξαφνικά την Πέμπτη (4 Απρίλη) το βράδυ οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ, επιτέθηκαν σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαγορεύοντας να ταξιδεύσουν από τον Σταθμό Λαρίσης.

 Οι ΔΕΙΛΟΙ ρατσιστές και φασίστες ΤΡΑΜΠΟYΚΟΙ των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., εκτελώντας τις διαταγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν μεταξύ άλλων γυναίκες, μανάδες και γιαγιάδες, μικρά παιδιά, ακόμα και νήπια...

 Ουσιαστικά, στην συνέχεια έκαναν μπλόκο σε όλους τους Πρόσφυγες-Μετανάστες Απαγορεύοντας να ταξιδεύσουν προς τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Απαγορεύοντας την ελεύθερη διακίνηση -θυμίζουμε μια από τις βασικές ελευθερίες και τα δικαιώματα θεμέλιους λίθους της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ακόμη και σε κατόχους δημόσιων εγγράφων!

Αυτή όμως είναι η πραγματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ του Πολέμου και της Καταστολής...

Το ταξίδι επιτρεπόταν ΜΟΝΟ σε Έλληνες που έπρεπε να δείξουν ταυτότητα...

(αναλυτικά ''Εθνικό ζήτημα'' να αποκλειστούν οι μετανάστες στο σταθμό Λαρίσης! Τα Μέσα Μεταφοράς είναι μόνο για Έλληνες; http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/04/blog-post_43.html)

 

Η ΕΛ.ΑΣ. έστησε ένα τεράστιο κατασταλτικό δίχτυ από τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό μέχρι τον ΟΣΕ στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς ανέλαβε να απαντήσει ο κρατικός Κατασταλτικό Μηχανισμός στην ελπίδα των Προσφύγων-Μεταναστών να φτάσουν σε προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

 

Πρέπει να επισημάνουμε ότι εμπόδισαν τους Πρόσφυγες να ταξιδεύσουν αφού τους άφησαν να βγάλουν τα εισιτήρια.

 

Επίσης, την ευκαιρία άρπαξαν οι ΤΑΞιτζήδες που απαίτησαν και πήραν 500 ευρώ από τους Απελπισμένους για να τους πάνε Θεσσαλονίκη.

 

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η μαζική μετακίνηση Προσφύγων-Μεταναστών πραγματοποιούνταν εδώ και τρεις μέρες μέχρι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει να στείλει τους τραμπούκους της ΟΠΚΕ και τους φασίστες των ΜΑΤ!

 

Οι Πρόσφυγες, πολλοί οικογενειάρχες με μωρά παιδιά είναι σε τραγική κατάσταση.

Με την απειλή της Αστυνομικής βίας πάνω από τα κεφάλια τους, με την τρομοκρατικές προειδοποιήσεις ότι αν δεν απομακρυνθούν από τον Σταθμό Λαρίσης θα Φυλακιστούν για έναν με δύο μήνες.

 

Νηστικοί, παγωμένοι, φοβισμένοι, χωρίς χρήματα....

 

Αυτά μας είπε ένας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν (η σύζυγος του είναι από το Ιράκ):

 

θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Να φύγουμε μακριά από αυτή την χώρα...

Δεν μας αποδέχονται ως Ανθρώπους...

Τα σημαδεμένα χέρια του ακλόνητη απόδειξη της καταστολής και της ασύδοτης βίας που είναι καθεστώς στα HOT SPOT!

Τους αφήνει αδιάφορους η πρόταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να επιστρέψουν στις Δομές.

Δεν έχουν χαρτιά, απορρίφθηκε η αίτηση Ασύλου.

Σε έναν μήνα, σύμφωνα με την συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ερντογάν και ΕΕ πρέπει να Απελαθούν στην Τουρκία.

Στην Τουρκία που ο Τσίπρας και οι Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν "Ασφαλή χώρα".

 

Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ

 

Το τι προκάλεσε όμως το όργιο της κρατικής καταστολής σε Σταθμό Λαρίσης και Ειδομένη μας αποκάλυψε εκπρόσωπος της Συριακής κοινότητας:

 

εδώ και δύο μήνες κυκλοφορεί η φήμη ότι την Παρασκευή 5/4/2019 στις 12.00 το μεσημέρι θα ανοίξουν τα σύνορα στα Διαβατά.

 

Μάλιστα, τη φήμη αυτή ακολουθούσε η πληροφορία που διακινούνταν ότι η Γερμανία συμφώνησε να δεχτεί συγκεκριμένο αριθμό Προσφύγων-μεταναστών.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προπαγανδίσει μαζί με τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι η φήμη αυτή προκάλεσε το πρόβλημα.

 

Όμως οι Πρόσφυγες έχουν διαφορετική γνώμη:

 

μιλούν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα ΗΟΤ SPOT και τις Δομές. (αλήθεια, ποιος δεν γνωρίζει τη συμβαίνει στη Μόρια, στην Σάμο, αλλά και πως ζουν οι πρόσφυγες στις γειτονιές δίπλα μας;)

Η φήμη επομένως αναζωπύρωσε την Ελπίδα που τρέφεται από την Απελπισία που προκαλεί η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Πόλεμος εναντίον των Προσφύγων από κυβερνήσεις-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Επίσης, 10.000-15000 πρόσφυγες αντιμετωπίζουν την απειλή της Απέλασης στην Τουρκία καθώς οι αιτήσεις ασύλου τους έχουν απορριφθεί!

Σημαντική διάσταση του εκρηκτικού ζητήματος ήταν η απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας να αναστείλει την χρηματοδότηση που προσέφερε στέγαση και οικονομική βοήθεια, προκαλώντας Απόγνωση.

 

Τέλος, κανείς Πρόσφυγας-Μετανάστης δεν περίμενε την ωμή επίθεση των ανδρών της ΟΠΚΕ το βράδυ της Πέμπτης καθώς για τρεις συνεχείς μέρες η μετακίνηση τους πραγματοποιούνταν ανεμπόδιστα.

Εμείς μοιραζόμαστε τις σκέψεις της συναγωνίστριας

Εμείς πάντα με τα μάτια των παιδιών που τολμούν να χαίρονται ακόμα κι εκεί που φωλιάζει η καταστολή...

 

Γιατί σ' αυτή τη λαχτάρα για ζωή θα γεννηθεί η αντίσταση κι η νίκη!

Υπάρχει κόσμος που στέκεται με αλληλεγγύη.

Ο πόλεμος κατά των μεταναστών είναι δίπλα μας.

Δεν έρχεται από το μέλλον αλλά συμβαίνει στο παρόν.

Το ελληνικό κράτος και οι κυβερνήσεις του πρωτοστατούν στο να μη βρουν ησυχία οι άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει χιλιόμετρα μακριά από βομβαρδισμούς και αιματοχυσία, για να τους πουν τώρα ότι δεν μπορούν να πάρουν το τρένο στο σταθμό Λαρίσης.

 

 Δεν θα αφήσουμε τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν τους πρόσφυγες.

 

Με την παρουσία και την αλληλεγγύη μας υψώνουμε τείχος προστασίας.

 

· Να δοθεί τώρα άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ.

 

· Όχι στη βία και τις επιθέσεις των μηχανισμών καταστολής.

 

· Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 

· Ελεύθερη μετακίνηση για όλο το λαό ντόπιο και ξένο σε όλη τη χώρα.

 

· Να σταματήσει η πολιτική των κλειστών συνόρων.

 

Να κλείσουν τα HOT SPOT.

 

OXI ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

 Μήνυμα των προσφύγων που περιμένουν στο Σταθμό Λαρίσης

stathmosL2

 

Οι Κούρδοι πρόσφυγες που περίμεναν σήμερα 5/4/2019 το μεσημέρι στο σταθμό Λαρίσης, συνέταξαν το παρακάτω κείμενο, στο οποίο συμφώνησαν και οι Σύροι πρόσφυγες. Το κοινοποιούν για την ενημέρωση όλων μας και για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

ΑΓΓΛΙΚΑ

We want to inform you that the railway has been shut down by the management and not because of the refugees that are present at the station.

 

We, all the refugees present here, have valid idebtification paper antd tickets to travel to Thessaloniki.

We also have legal residence in Greece!

 

We want to inform you, as well, that the behaviour of the goverment and train company management is very racist. We want to try to leave this country because Greece doesn't have the power to manage so many people.


ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Θέλουμε να σάς ενημερώσουμε ότι τα δρομολόγια των τρένων σταμάτησαν από τη διοίκηση, όχι εξαιτίας των προσφύγων που βρίσκονται στον σταθμό.

Εμείς όλοι οι πρόσφυγες που είμαστε εδώ, έχουμε τα νόμιμα δικαιολογητικά και έχουμε αγοράσει εισιτήρια για να ταξιδέψουμε στη Θεσσαλονίκη!
Επίσης, έχουμε νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης και της διοίκησης της εταιρείας είναι πολύ ρατσιστική.
Θέλουμε να προσπαθήσουμε να φύγουμε από αυτή τη χώρα, γιατί η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διαχειριστεί τόσους πολλούς ανθρώπους.

 

 ΣΥΠΡΟΜΕ

  

 

ΚΕΕΡΦΑ: Απειλές σε βάρος των προσφύγων σε Διαβατά και Σταθμό Λαρίσης

prosfigesdiavata

Γεροβασίλη και Βίτσας συναγωνίζονται σε καταστολή και απειλές σε βάρος των προσφύγων σε Διαβατά και Σταθμό Λαρίσης

Όχι πλάτες στη Χρυσή Αυγή για να γίνει φιέστα στον Σταθμό Λαρίσης το Σάββατο 6 Απρίλη

Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα επιστράτευσε η “κοινωνικά ευαίσθητη” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να καταστείλει την μετακίνηση των προσφύγων προς τα σύνορα όπου έλπιζαν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι στην Ευρώπη. Από χθες βράδυ η Γεροβασίλη μπλόκαρε την μετακίνηση των προσφύγων από τον σταθμό Λαρίσης βάζοντας στη θέση του τρένου λεωφορεία “μόνο για Έλληνες” ενώ στα Διαβατά έστησαν σιδερόφρακτο κλοιό των ΜΑΤ και επιτεθήκαν στους πρόσφυγες που βρέθηκαν εκεί με τα παιδιά τους.

Είναι πρόκληση και βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς οι δηλώσεις Βίτσα που κατηγόρησε τους πρόσφυγες ως υποχείρια των διακινητών και ανθρώπους που τάχα “χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ανθρώπινη ασπίδα”, δανειζόμενος την χυδαία φρασεολογία των ιμπεριαλιστών που βομβαρδίζουν αμάχους με το πανομοιότυπο επιχείρημα.

 

Ο Βίτσας ισχυρίζεται ότι οι πρόσφυγες “φιλοξενούνται” στην Μόρια, τη Σάμο και τα νησιά την ώρα που τους έχουν εγκλωβίσει σε απάνθρωπες ανοικτές φυλακές. Ο Βίτσας δηλώνει χωρίς ντροπή ότι οι μετακινήσεις προσφύγων από τα νησιά δίνουν σήμα στους διακινητές από την Τουρκία για να στείλουν και άλλους πρόσφυγες στα νησιά.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ρατσιστικό αποκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα γκέτο ενώ έχει ξεκινήσει τις εξώσεις οικογενειών προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο αλλά δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν τις οικογένειες τους. Χιλιάδες πρόσφυγες, ασυνόδευτοι ανήλικοι που έχουν μέλη των οικογενειών τους περιμένουν μάταια εδώ και δύο χρόνια την δυνατότητα για επανένωση.

 

Την ώρα που ο Τσίπρας ανταγωνίζεται τον Ερντογάν για την πρωτοκαθεδρία του ελέγχου στα Βαλκάνια και τη Μ.Ανατολή τα βρίσκουν άνετα με την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ακόμη και στις παράνομες απελάσεις με παρακρατικό μηχανισμό κουκουλοφόρων στον Εβρο.

 

Ενώ προχωρά στην καταστολή των προσφύγων στα Διαβατά και στο Σταθμό Λαρίσης κάνει τα στραβά μάτια για την ναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής που ετοιμάζει ο Μιχαλολιάκος απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης στα γραφεία-ορμητήριο που τους παρέχουν στην περιοχή το Σάββατο 6 Απρίλη.

Οι πρόσφυγες έχουν δίκιο να διεκδικούν να ανοίξουν τα σύνορα για να μετακινηθούν ελεύθερα και όχι να γίνονται δούλοι στα χέρια των διακινητών, που θρέφονται από τις επιλογές των κλειστών συνόρων των κυβερνήσεων της ΕΕ.

 

Απαιτούμε να ακυρωθεί η ναζιστική φιέστα μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

 

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα προσφύγων , να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση από τα νησιά και να μην διακοπεί το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων ώστε να μην καταλήξουν οι πρόσφυγες με τα παιδιά τους στα πάρκα.

 

ΚΕΕΡΦΑ

 

 

 

Κρατά το σταθμό κλειστό η κυβέρνηση και η ΤΡΕΝΟΣΕ παρά την αποχώρηση των προσφύγων

5 4 7mm 

7 μμ κλειστός ο σταθμός από ΜΑΤ, μέσα μόνο μια οικογένεια προσφύγων σε παγκάκι

 

Αναχώρησαν και οι τελευταίοι απογοητευμένοι πρόσφυγες που περίμεναν να επιβιβαστούν σε τρένα για τα οποία είχαν εισιτήρια. Παρόλα αυτά η διοίκηση της ΤΡΕΝΟΣΕ με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει ξεκινήσει την κυκλοφορία των τρένων σε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού, πυγμής και ρατσισμού Αναδημοσίευση από fb

Κυβερνηση και ΤΡΕΝΟΣΕ ειναι αλητες! Κρατουν τον σταθμο κλειστο, απαγορευουν στα τρενα να φυγουν, στους επιβατες που ειναι συγκεντρωμενοι εξω απο το σταθμο, απαγορευουν να μπουν μεσα! Μεσα στο σταθμο μια οικογενεια προσφυγων! Αυτοι που βλεπετε στη φωτογραφια. Ανθρωποι που κρατούν τα εισητηρια στα χερια τους, εχουν χαρτια και ταυτοτητες και ζητουν το αυτονοητο δικαιωμα τους... να παρουν το τρενο του προορισμου τους. Η κυβερνηση οφείλει να εξηγησει... υπαρχει απαγορευση μετακινησης των προσφύγων; Εφαρμοζονται οι νομοι της δικτατοριας για τον προσφυγικο πληθυσμο; Υπαρχει απαγορευση κυκλοφοριας; Καταπατηση καθε νομιμοτητας!!! Να ανοιξει τωρα ο σταθμος, να παει ολος ο κοσμος στις δουλειες του!

 

 ΣΥΠΡΟΜΕ

 stathmosL.3

 

 

Dimitris Tsirkas
Να μείνουν δεν τους θέλουν. Να φύγουν δεν τους αφήνουν. Να επιστρέψουν στις χώρες τους δεν μπορούν. Οι πρόσφυγες βρίσκονται αιχμάλωτοι σε ένα μόνιμο καθαρτήριο, γλίτωσαν από την κόλαση του πολέμου αλλά δεν τους επιτρέπεται να περάσουν στον «παράδεισο». Όχι γιατί δεν το αξίζουν, όχι επειδή υπέπεσαν σε κάποιο αμάρτημα, αλλά γιατί, όπως τους ενημερώνουν, ο παράδεισος είναι υπερπλήρης, δεν τους χωρά, άσε που δεν είχαν κάνει και κράτηση.
Οι πρόσφυγες επίσης προκαλούν. Μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν. Αν εκδηλώσουν στοιχεία του πολιτισμού τους, σκανδαλίζουν. Αν προσπαθήσουν να ενσωματωθούν, στέλνοντας π.χ. τα παιδιά τους στα σχολεία, βάζουν σε κίνδυνο τα «δικά μας» παιδιά. Ακόμη και όταν σαπίζουν στα camps και τα hot spots λογίζονται ως απειλή. Ό,τι και αν κάνουν είναι χαμένοι. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζονταν από προσώπου γης, ένα τεράστιο επιφώνημα ανακούφισης θα αντηχούσε στις χώρες του «πολιτισμένου» κόσμου. Και η ζωή θα συνεχιζόταν σαν τίποτα να μη συνέβη, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 21:21

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.