Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 23:56

Η «Μονμάρτη» της κ. Παπακώστα έχει ΜΑΤ, πολιτικαντισμό και ρατσισμό, αλλά δεν έχει δικαιώματα και αλληλεγγύη.

 

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza: Η «Μονμάρτη» του πολιτικαντισμού, των ΜΑΤ και του ρατσισμού

Σήμερα ζήσαμε τη δεύτερη πράξη της επιχείρησης στοχοποίησης των προσφύγων προς άγραν ψήφων. Πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν σε δύο προσφυγικές καταλήψεις στα Εξάρχεια. Όπως και στην προηγούμενη αντίστοιχη αστυνομική επιχείρηση, δεν βρέθηκε τίποτα που να συνδέει τις προσφυγικές καταλήψεις με τις μαφίες της περιοχής. Επιπλέον, κανένα πρόσφυγας δεν συνελήφθη για κάποια εγκληματική πράξη. Τα ναρκωτικά που επιδεικνύει η αστυνομία, βρέθηκαν σε άλλο άσχετο διαμέρισμα.

Ο στόχος της κυβέρνησης όμως επιτεύχθηκε. Δηλαδή παρήχθη μεγάλη ποσότητα τηλεοπτικού θεάματος νόμου και τάξης. Οι πρόσφυγες στοχοποιήθηκαν εκ νέου ως υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να ψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία γιατί ο ίδιος μπορεί να παίξει μια χαρά το χαρτί του αστυνομικού κράτους.

Το ότι μερικοί δεκάδες πρόσφυγες δεν έχουν πού να κοιμηθούν πλέον, αποτελεί λεπτομέρεια για πολιτικούς και ΜΜΕ.

Η «Μονμάρτη» της κ. Παπακώστα έχει ΜΑΤ, πολιτικαντισμό και ρατσισμό, αλλά δεν έχει δικαιώματα και αλληλεγγύη.

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza
———-
* εικόνες από τους πρόσφυγες που πετάχτηκαν κυριολεκτικα στους δρόμους σήμερα, οι οποίοι τώρα έχουν μαζευτεί στη πλ. Συντάγματος και διαμαρτύρονται.

Φωτογραφίες της Salinia Stroux

synntagma2

syndagma3

 

syntagma4

 

syntagma5

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 21:18

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.