Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 20:57

Καλλιθέα: Η παρουσίαση της Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Κατηγορία Ειδήσεις

 

Η παρουσίαση της Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο»

 

Με την παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας, αγωνιστριών και αγωνιστών της Αριστεράς και των κινημάτων, έγινε την Τρίτη 16 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας η πρώτη παρουσίαση της Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης “Μια Πόλη στο Δρόμο”.

 

Τις διαδικασίες συγκρότησης της Κίνησης, τις πολιτικές της θέσεις και τους στόχους της παρουσίασαν ο επικεφαλής Χρήστος Ιωαννίδης και τα μέλη της συλλογικής μας εκπροσώπησης Λεωνίδας Αναγνώστου, Δήμητρα Γκεμιτζόγλου και Ραφαήλ Καστρίτσης.
Την συζήτηση συντόνισε η
Ιλιρίντα Μουσαράι.Στην παρέμβασή του ο Χρήστος Ιωαννίδης τόνισε μεταξύ άλλων:

 

Ζούμε, δουλεύουμε, παλεύουμε και αγωνιζόμαστε στην Καλλιθέα. Στην Καλλιθέα των εργαζομένων και των ανέργων, των μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς. Στην Καλλιθέα των κλειστών μικρομάγαζων αλλά και των θηριωδών πολυκαταστημάτων. Στην Καλλιθέα του τσιμέντου και των βρώμικων δρόμων και παράλληλα των πανάκριβων πολιτιστικών κέντρων και των «αναπλάσεων» του παραλιακού μετώπου, έργων βιτρίνας μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων και της κοινωνίας.

Ζούμε, όμως, και στην Καλλιθέα της προσφυγιάς, της ΕΑΜικής Αντίστασης, της Αλληλεγγύης. Στην Καλλιθέα της εργατικής αντίστασης στα μνημόνια, της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στην Καλλιθέα των κινημάτων που αντιστέκονται στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των μεταναστών/ριών και των προσφύγων, των Ρομά και των αναπήρων.

Συναντηθήκαμε σε όλα τα κινήματα των τελευταίων δέκα χρόνων. Στους αγώνες ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, στον αγώνα έξω από τα Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, στον αγώνα ενάντια στις αποκοπές ρεύματος και νερού στα χρεωμένα νοικοκυριά. Στις απεργίες των εργαζομένων στον Δήμο για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στο Αντιφασιστικό κίνημα που φράζει το δρόμο στους ναζί της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.

[…]Για τις φτωχές λαϊκές μάζες της Καλλιθέας, το βασικό διακύβευμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου θα είναι όλα αυτά τα κινήματα να μπορέσουν να εκφραστούν πολιτικά με όλο το δυναμισμό και τον ριζοσπαστισμό τους, να αξιοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή της αντίστασης, του αγώνα και της αλληλεγγύης, με βασικό στόχο να κλονιστεί και να υπάρξουν ρήγματα στη λειτουργία του τοπικού οικονομικοπολιτικού συστήματος, μηχανισμού υλοποίησης της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ. Με αυτή τη λογική παρεμβαίνουμε στη μάχη των δημοτικών εκλογών στην ΚαλλιθέαΟ Λεωνίδας Αναγνώστου, μεταξύ άλλων, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της φασιστικής παρουσίας στην Καλλιθέα, τονίζοντας:

 

Μια σημαντική παράμετρος που μας ώθησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας είναι θρασεία εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, με τον φερετζέ της Ελληνικής Αυγής, για να αλώσει και να βρωμίσει με την παρουσία της την Καλλιθέα. Ο λαός της Καλλιθέας, με την δημοκρατική, αριστερή, αντιστασιακή ιστορία και παράδοση, οφείλει και πρέπει να δώσει ηχηρή απάντηση στον ξενόφερτο από άλλες περιοχές φασισμό. Η Ελληνική Αυγή συγκροτεί ψηφοδέλτιο από φερτά υποκείμενα από τον Πειραιά, την Αθήνα, τον Δήμο Σαρωνικού, το Παλαιό Φάληρο κ.α. επειδή προφανώς η Καλλιθέα δεν έχει τόσους ντόπιους φασίστες για να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο. Θα τους αφήσουμε να εκλεγούν;

Η Δήμητρα Γκεμιτζόγλου τόνισε, μεταξύ άλλων:

 

Από την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης και των γειτονιών μας μέχρι τους μεγάλους αγώνες, από τη διεκδίκηση του δημόσιου ελευθέρου χώρου, την ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών, το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή μέχρι την αντιφασιστική και αντιπολεμική πάλη, τη διαγραφή του χρέους, τη μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων συνταξιοδότησης, φτάσαμε εδώ μέσα από αγώνες και κινήματα της πόλης. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, δε θα συμμετέχουμε σε διαχείριση της εξουσίας, είμαστε συλλογική προσπάθεια αγώνα και διεκδίκησης.

Ενώ ο Ραφαήλ Καστρίτσης κατέληξε:

 

Παλεύουμε για μια Καλλιθέα βιώσιμη για τον απλό κόσμο, ανοιχτή και πολυπολιτισμική για όλους, αντιφασιστική και δημοκρατική. Να δυναμώσει η Αριστερά της ανατροπής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για να δυναμώσει και η φωνή των κινημάτων και οι διεκδικήσεις του κόσμου από τα κάτω. Βάζουμε το δικό μας λιθάρι για να στρώσουμε το δρόμο έτσι ώστε η οργή και η αγανάκτηση από τη χρεοκοπημένη διαχείριση των προηγούμενων ετών να βρει στήριγμα και διέξοδο για να μπορούν να νικάνε οι αγώνες μας.

 

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 21:01
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.