Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 21:14

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Κυριακή 5 Μαΐου συμβολική κατάληψη της Γ Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής

Κατηγορία Ειδήσεις

 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Κυριακή 5 Μαΐου συμβολική κατάληψη της Γ Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής

 

Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται σε βαθύ τέλμα. Οι αποκεντρωμένες υποδομές διαχείρισης -για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τη μηχανική επεξεργασία των υπολειμματικών σύμμεικτων- έχουν μείνει στα χαρτιά. Το ίδιο και η διαδικασία κατασκευής των νέων χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Ό,τι κινείται αφορά και πάλι την εγκατάσταση της Φυλής. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια θηριώδης επέκταση του υφιστάμενου εργοστασίου επεξεργασίας σύμμεικτων (ΕΜΑΚ) και η επέκταση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, με τη δημιουργία μιας νέας χωματερής στη λεγόμενη γ΄ φάση. Η εγκατάσταση της Φυλής, αντί να κλείσει και να μπει σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης, μεγαλώνει και θα συνεχίσει να λειτουργεί για πολλά χρόνια ακόμη.

 

Αυτήν την εξέλιξη δεν πρέπει να την επιτρέψουμε.

 

Καλούμε σε συμβολική κατάληψη του χώρου της γ΄ φάσης, την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι.

Προσυναντήσεις στις 11 π.μ., Ά. Λιόσια (πλ. Ηρώων) και Πετρούπολη (πλ. Ηρώ). Ηρώ)

 

Λέμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΑΚ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

 

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη συμβολική κατάληψη της γ΄ φάσης στο ΧΥΤΑ Φυλής την Κυριακή 5/5/2019

 

Όπως γνωρίζετε, ο ΧΥΤΑ Φυλής θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει λόγω κορεσμού, αλλά με τις 2 «εσωτερικές» επεκτάσεις που έγιναν το 2017 και το 2018 θα μπορεί να δέχεται σκουπίδια μέχρι την άνοιξη του 2020.

 

Τα χρόνια που πέρασαν, δυστυχώς, ο ΕΔΣΝΑ, ούτε την ανακύκλωση προώθησε, ούτε και χωροθέτησε κάποιο νέο χώρο υγειονομικής ταφής, με αποτέλεσμα η Αττική να κινδυνεύει να βρεθεί σε μια πρωτοφανή κρίση σκουπιδιών. Πολύ φοβόμαστε πως οι αρμόδιες κρατικές και αυτοδιοικητικές αρχές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη κρίση των σκουπιδιών, θα βρουν -άλλη μια φορά- την εύκολη λύση που είναι η περιοχή της Φυλής. Θα ξαναπούν πως πρέπει να γίνει ένας νέος ΧΥΤΑ στην Φυλή -ως «προσωρινή λύση»- και έτσι θα διαιωνιστεί το περιβαλλοντικό έγκλημα και η αδικία σε βάρος της περιοχής μας με μια νέα χωματερή, δίπλα από την σημερινή, στην περιοχή της λεγόμενης γ΄ φάσης.

 

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Φυλής όχι μόνο δε συζητά τα θέματα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά επιμένει -αγνοώντας και τη σχετική εισαγγελική παραγγελία- να μη δημοσιοποιεί τα στοιχεία των μελετών για τη ρύπανση από το ΧΥΤΑ.

 

Πρέπει, λοιπόν, να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους αρμόδιους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες πως ο λαός της περιοχής μας, σε καμιά περίπτωση, δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια νέα χωματερή στην περιοχή. Μπορούμε όλοι μαζί (κινήματα πολιτών, τοπικοί σύλλογοι, σωματεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, δημοτικές παρατάξεις κλπ.), να αποδείξουμε ότι αυτά τα σχέδια δε θα περάσουν γιατί θα μας βρουν όλους μαζί απέναντί τους.

 

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους εσάς και σας ζητάμε να βρεθείτε μαζί μας,

την Κυριακή 5/5, στις 12 το μεσημέρι,

στη συμβολική κατάληψη της περιοχής της γ΄ φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής.

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - f/b: Xωματερή ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

 

 

 

Συμβολική κατάληψη της γ΄ φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής, την Κυριακή, 5/5, στις 12 το μεσημέρι

 

Προσυναντήσεις: Ά. Λιόσια (πλ. Ηρώων) και Πετρούπολη (πλ. Ηρώ), στις 11π.μ.

 

 

 

ΟΧΙ στη νέα ΕΠΕΚΤΑΣΗ της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ και του ΕΜΑΚ

Τα σκουπίδια στη Φυλή είναι έγκλημα διαρκείας!

 

Το 96% των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια τόνοι/χρόνο, εξακολουθεί να οδηγείται στην εγκατάσταση της Φυλήςκαι τα περισσότερα από αυτά θάβονται στο ΧΥΤΑ. Η Δ. Αττική και η Δ. Αθήνα υποφέρουν δεκαετίες ολόκληρες από τηχρόνια ρύπανση, τις ασθένειες και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων τους. Η ανακύκλωση και οι νέες αποκεντρωμένες υποδομές, που μας υποσχέθηκαν, έχουν μείνει στα χαρτιά. Η κοροϊδία συνεχίζεται, αφού η Φυλή και η Δ. Αττικήπαραμένει ο μόνιμος προορισμός των απορριμμάτων της Αττικής. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους:

  • Επειδή ο υπάρχων ΧΥΤΑ αντέχει μόνο λίγους μήνες ακόμη, προετοιμάζεται μια νέα χωματερή στη Φυλή, στην περιοχή τηςγ΄φάσης, πουθα παρουσιαστεί ως η μόνη «λύση» για την Αττική.

  • Γιγαντώνεται το εργοστάσιο-τέραςγια τα απόβλητα (ΕΜΑΚ) στη Φυλή, ώστε να υποδέχεται 350 χιλ. τ. σύμμεικτων απορριμμάτων και 100 χιλ. τ. βιοαποβλήτων το χρόνο.

  • Σχεδιάζονται νέες υποδομέςδιαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στον Ασπρόπυργο.

 

Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος Φυλής και πολλοίάλλοι Δήμοι έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες. Με τη στάση τους, επιτείνουν το αδιέξοδο,δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μιατεράστια κρίσησκουπιδιών στην Αττική και στρώνουν το έδαφοςστην καύση.

 

Αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση!

 

Ως ΔΥΤΙΚΟΜΕΤΩΠΟκαλούμε τους κατοίκους της Δ. Αττικής, της Δ. Αθήνας και όλης της Αττικής να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια σε αυτά τα σχέδια.Κάτοικοι,σύλλογοι,σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, δημοτικές παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις ναδώσουμε το «παρών» στην κινητοποίηση της Κυριακής 5/5.

 

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

 

  • Καμία νέα χωματερή στη Φυλή

  • Σταμάτημα κάθε διαδικασίας για την επέκταση του ΕΜΑΚ

  • Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής, ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης

  • Υλοποίηση της αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, με έμφαση στην πρόληψη, στην προδιαλογή και στην ανάκτηση υλικών

 

 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.- f/b: Xωματερή ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 21:37
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.